|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Problem z kablami
matek24 - 23 Paź 2011, 14:05 Temat postu: [MK3] Problem z kablami Witam
Kupiłem niedawno Forda Fiestę 1.1 z 91r. jest w nim mnóstwo niepodłączonych kabli... Dodatkowo w samochodzie był zamontowany centralny zamek wraz z pilotem lecz nie działa. Nie działa też otwieranie tylnej klapy przyciskiem(trzeba otwierać kluczykiem. Załączam zdjęcia bardzo proszę o podpowiedzenie mi do czego służą dane kable (kolorami) i jak mam je podpiąć.
niebieski,czarny czerwony
z boku z pod nog od strony kierowcy
niebiesko bialy, czerwonobialy
z pod kierownicy
z miejsca na radio
1brazowo zolty,
2brazowo bialy
3 czarno bialy, czarno zolty
z miejsca na radio
wiązka wystaje z ze schowka
2 brazowe, brazowo-bialy, ŻÓLTo niebieski, biało-czerwony, czarno czerwony
zółto-czarny, biało-czarny
1: 2 kable biało-czerwone
2: biało-czewrwony, żółto- czerwony, brazowy, żółto czarny
od strony kierowcy z wiązki kabli
1:czerwony
2: brazowy, brązowo-czerwony
wystają od strony kierowcy
Bardzo prosze chociaż o nakierowanie mnie do czego który kabel służy i do czego go podpiąć.
JoeMix - 23 Paź 2011, 16:13
Masz je nijak podpiąć,,, w aucie, tak samo jak w komputerze jest masa kabli których nigdzie nie trzeba podpinać,,,
matek24 - 24 Paź 2011, 13:35
to w takim razie jak mam radio podpiąć ?? bo nie widze kabli do radia, martwią mnie też te odcięte kable (bez końcówek)
JoeMix - 24 Paź 2011, 13:55
Kable od radia to pewnie te co wystają z miejsca na radio,,, jak ktoś obciął nietypowe fordowskie wtyczki i założył jakąś kostkę elektryczną, to przez forum tego nie rozpracujesz, bo to jakieś indywidualne rozwiązanie, jedynie odbudowanie instalacji na podstawie schematów,,,
MARIUSZ.B - 24 Paź 2011, 22:11
matek24 napisał/a: | to w takim razie jak mam radio podpiąć ?? |
Miernik w dłoń i szukasz. Tak na pierwszy rzut oka to ta kostka elektryczna wygląda na podłączenie zasilania radia, te żółte kable wyglądają jakby miały iśś do głośników. Ale bez miernika i z samych zdjęć to można tylko gdybać.
matek24 - 28 Paź 2011, 13:21
musiałem wyjąć całkowicie deske rozdzielczą i dopiero sprawdzać okazało się że instalacje ktoś przerabiał po swojemu, kilka kabli uporządkowałem jednak nadal mam problem z jednym
. jedna wtyczka była w niego wpięta i tyle a skoro była wpięta jedna wejściowa to musiała iść jakaś druga wyjściowa. tylko nie wiem co i gdzie
Uploaded with ImageShack.us
JoeMix - 28 Paź 2011, 13:53
Zółte kable (w zółtych rurkach, zółte wtyczki) we fieście zazwyczaj są od systemów bezpieczeństwa, typu SRS
jackrzec - 29 Paź 2011, 21:34
JoeMix napisał/a: | Zółte kable (w zółtych rurkach, zółte wtyczki) we fieście zazwyczaj są od systemów bezpieczeństwa, typu SRS | Dokładnie! To co na fotce to jest od poduch - szeroka wtyczka od sterownika a te mniejsze od poduszek.
|
|