Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [MK3] Problem z odpalaniem

dj_damian5 - 23 Paź 2011, 10:51
Temat postu: [MK3] Problem z odpalaniem
Witam, mam fiestke mk3 1.1i 94r. Od pewnego czasu mam problem z zapłonem. Odpala poczatkowo na benzynie i po chwili przełacza na gaz. Jakis miesiac temu wogóle nie chciała zaskoczyc na benzynie, krecilem az do rozładowania aku i nic. Udało sie na pych i normalnie jezdzila. Nastepnego dnia problem sie powtorzył wiec wymieniłem kable WN, swiece i filtr paliwa, po tej wymianie dostała strasznie niskich obrotów, przy dojezdzaniu do swiateł potrafi nawet zgasnac. A problem z zapłonem trwa nadal, czasem odpala rano a czasem nie. Jak nie odpala-pozostaje pych, najlepsze jest to ze kiedy popchnalem ja sam i było to zbyt wolno do zapłonu (obrócila tylko silnikiem) i odpaliła normalnie z rozrusznika :9: >. Teraz twierdze ze moj problem polega na tym na jakim etapie silnik sie zatrzyma po zgaszeniu-jezeli na tym "złym"-pozostaje pych, jezeli na "dobrym" odpala bez problemu. Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Dodam jeszcze, ze jezdzi lepiej na gazie niz na benzynie, na pb95 potrafi sie zadławic, zamulic przy rozpedzaniu, a na luzie po dodaniu gazu dławi sie i po chwili dochodzi do obrotów jakie daje mu przez naciśniecie pedału. ;-(
kamil wolski - 23 Paź 2011, 17:16

Cały układ PB do sprawdzenia. Na LPG odpala?
dj_damian5 - 26 Paź 2011, 09:22

Własnie, odpala tylko na benzynie i po 2tys obrotow przerzuca dopiero na lpg. Da rade w jakis prosty sposób zrobic zeby odpalal odrazu na gazie (slyszalem o wlaczniku elektrozawora na krotko) jestem ciekawy rezultatu.
JoeMix - 26 Paź 2011, 10:35

dj_damian5 napisał/a:
Własnie, odpala tylko na benzynie i po 2tys obrotow przerzuca dopiero na lpg.
I tak ma być,,,
dżolero - 27 Paź 2011, 23:00

kazda instalacje lpg mozesz odpalic bezposrednio na gazie, sekwencje monowtrysk gaznikowca.