|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [Inny] Nie działa wspomaganie, pali się kontrolka hamulca i
zorby - 7 Paź 2011, 17:41 Temat postu: [Inny] Nie działa wspomaganie, pali się kontrolka hamulca i Witam wprawdzie problem dotyczy Citroena C3 1,4 diesel, ale silniki identyczne jak w Fieście więc zapytam tu:
, dziś podczas jazdy nagle coś pipneło zapaliła się kontrolka hamulca ręcznego i układu ABS taki żółte kółko w nawiasach, przestał działać prędkościomierz ( licznik) i przestało działać wspomaganie, zapalałem i gasiłem kilka razy i to samo, auto postało dzien i dalej to samo.
z góry dzieki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
Rafał
Parzych - 7 Paź 2011, 19:21
Silniki może i identyczne, ale wspomaganie chyba jest elektryczne w Cytrynie... Bezpieczniki sprawdź, bo w Fieście za licznik i kontrolki odpowiada ten od ABS-u...
zorby - 7 Paź 2011, 21:02
Parzych napisał/a: | Silniki może i identyczne, ale wspomaganie chyba jest elektryczne w Cytrynie... Bezpieczniki sprawdź, bo w Fieście za licznik i kontrolki odpowiada ten od ABS-u... |
no to racja w Cytrynie elektryczne wspomaganie , nie wiedziałem ze w Fieście inne, ale może ktoś ma pomysł jak już posta wysmarowałem
Parzych - 7 Paź 2011, 21:42
zorby napisał/a: | ale może ktoś ma pomysł jak już posta wysmarowałem | A może przeczytałbyś ze zrozumieniem to: Parzych napisał/a: | Bezpieczniki sprawdź, bo w Fieście za licznik i kontrolki odpowiada ten od ABS-u... | Bezpieczniki sprawdziłeś W szczególności ten od ABS-u...
diodalodz - 8 Paź 2011, 00:06
Trzeba przeprowadzić diagnostykę np CDIFem albo proxia/lexia z tego co pamiętam do żabojadów .
Parzych - 8 Paź 2011, 00:25
Krzychu, mi nie działał prędkościomierz, ABS i świeciły kontrolki po wyjęciu bezpiecznika od ABS-u... Po wsadzeniu go wszystko wróciło do normy... No chyba że Cytryny mają coś poebane...
diodalodz - 8 Paź 2011, 00:40
bezpieczniki nie palą się same .
Parzych - 8 Paź 2011, 00:45
Niby prawda...
zorby - 8 Paź 2011, 11:36
bezpieczniki sprawdzone - są ok,
Fordon - 8 Paź 2011, 13:05
Stan plynu sprawdza sie jako pierwszy...
Jesli jest OK to tylko diagnostyka komputerowa ci czeka.
zorby - 8 Paź 2011, 16:22
Fordon napisał/a: | Stan plynu sprawdza sie jako pierwszy...
Jesli jest OK to tylko diagnostyka komputerowa ci czeka. |
płynu hamulcowego jest jakby ciut ponad normę powiedzmy pół centymetra ponad max
|
|