Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [Inny] Nie działa wspomaganie, pali się kontrolka hamulca i

zorby - 7 Paź 2011, 17:41
Temat postu: [Inny] Nie działa wspomaganie, pali się kontrolka hamulca i
Witam wprawdzie problem dotyczy Citroena C3 1,4 diesel, ale silniki identyczne jak w Fieście więc zapytam tu:

, dziś podczas jazdy nagle coś pipneło zapaliła się kontrolka hamulca ręcznego i układu ABS taki żółte kółko w nawiasach, przestał działać prędkościomierz ( licznik) i przestało działać wspomaganie, zapalałem i gasiłem kilka razy i to samo, auto postało dzien i dalej to samo.
z góry dzieki za wszelkie sugestie

pozdrawiam
Rafał

Parzych - 7 Paź 2011, 19:21

Silniki może i identyczne, ale wspomaganie chyba jest elektryczne w Cytrynie... Bezpieczniki sprawdź, bo w Fieście za licznik i kontrolki odpowiada ten od ABS-u...
zorby - 7 Paź 2011, 21:02

Parzych napisał/a:
Silniki może i identyczne, ale wspomaganie chyba jest elektryczne w Cytrynie... Bezpieczniki sprawdź, bo w Fieście za licznik i kontrolki odpowiada ten od ABS-u...

no to racja w Cytrynie elektryczne wspomaganie , nie wiedziałem ze w Fieście inne, ale może ktoś ma pomysł jak już posta wysmarowałem :)

Parzych - 7 Paź 2011, 21:42

zorby napisał/a:
ale może ktoś ma pomysł jak już posta wysmarowałem :)
A może przeczytałbyś ze zrozumieniem to:
Parzych napisał/a:
Bezpieczniki sprawdź, bo w Fieście za licznik i kontrolki odpowiada ten od ABS-u...
:fox: Bezpieczniki sprawdziłeś :?: W szczególności ten od ABS-u...
diodalodz - 8 Paź 2011, 00:06

Trzeba przeprowadzić diagnostykę np CDIFem albo proxia/lexia z tego co pamiętam do żabojadów .
Parzych - 8 Paź 2011, 00:25

Krzychu, mi nie działał prędkościomierz, ABS i świeciły kontrolki po wyjęciu bezpiecznika od ABS-u... Po wsadzeniu go wszystko wróciło do normy... No chyba że Cytryny mają coś poebane... :9:
diodalodz - 8 Paź 2011, 00:40

bezpieczniki nie palą się same .
Parzych - 8 Paź 2011, 00:45

Niby prawda...
zorby - 8 Paź 2011, 11:36

bezpieczniki sprawdzone - są ok,
Fordon - 8 Paź 2011, 13:05

Stan plynu sprawdza sie jako pierwszy... :)
Jesli jest OK to tylko diagnostyka komputerowa ci czeka.

zorby - 8 Paź 2011, 16:22

Fordon napisał/a:
Stan plynu sprawdza sie jako pierwszy... :)
Jesli jest OK to tylko diagnostyka komputerowa ci czeka.

płynu hamulcowego jest jakby ciut ponad normę powiedzmy pół centymetra ponad max