| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - [MK3] Problem z odpalaniem

fazz - 23 Wrz 2011,  08:44
 Temat postu: [MK3] Problem z odpalaniem
 Otóż od kilku dni mam problem z odpalaniem. Przy przekręcaniu kluczyka na 2 poziom stacyjki zawsze był taki dźwięk jakby silniczka elektrycznego a teraz tego brakuje. Czasem mu się odwidzi i zapali ale gdy tego silniczka nie ma to mogę mu kręcić rozrusznikiem i nic. nie zapali się. Prosiłbym o pomoc.
   Pozdrawiam
 trzeci - 23 Wrz 2011,  09:07

Pompa paliwa.
 To jej dźwięk powinien być słyszalny przed zakręceniem rozrusznikiem.
 JoeMix - 23 Wrz 2011,  09:16

Ten silniczek to pompa paliwa, znajduje się w zbiorniku za twoim siedzenie, dlatego dośc dobrze ją słychać,,,

Do sprawdzenia w sumie w dowolnej kolejności 1) wyłącznik bezwładnościowy pompy (wyłącza pompę przy wypadku - słupek koło lewej nogi) przekaźnik pompy i jej zasilanie - czy w ogóle jest, 3) sama pompa, może się kończy i zacina,,,
 fazz - 23 Wrz 2011,  13:19

Wydaje mi sie ze to bedzie opcja 3 poniewaz raz nie dziala przez dluzszy czas a potem zadziala.
 Czy da rade to sprawdzic samemu czy odrazu do elektryka samochodowego?
 JoeMix - 23 Wrz 2011,  13:32

Zawsze możną sobie przygotować kable (wg schematu) i jak nie będzie słychać pompy to podać jej zasilanie "na krótko" - jak ruszy to jest sprawna i waruje elektryka, jak na krótko nie ruszy to jednak pompa szwankuje.
 frostkazuya - 21 Paź 2011,  08:38

Przechodziłem ostatnio problem z pompą, już myślałem że będę szykował kasę i biegł na szrot ale... wystarczyło zdjąć tylną kanapę odpiąć kabelki(kostkę) przeczyścić styk i jest git
  Zobacz czy to u ciebie nie pomoże bo ja miałem to samo raz działała a raz nie... Ciapek - 21 Paź 2011,  15:44

U mnie było to samo - raz działała raz nie.
 Pomogła wymiana przekaźnika za 5 zł z innej Fiesty (szrot).

|  |