|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK3] Przebicie pr±du lub brak masy, g³osy w g³o¶nikach.
Fordzik88 - 27 Sie 2011, 20:51 Temat postu: [MK3] Przebicie pr±du lub brak masy, g³osy w g³o¶nikach. Witajcie, nie wiedzia³em jak zatytu³owaæ ten temat. Otó¿, chcia³em dzi¶ pod³±czyæ w autku CB, które wyj±³em jaki¶ czas temu. Wszystko piêknie pod³±czy³em, odpali³em radyjko, a tu moje zdziwienie !!! Nagle us³ysza³em swój g³os w g³o¶nikach!!. a pocz±tku my¶la³em, ze siê przes³ysza³em. Ale po ponownym zapytaniu "mobile jak mnie s³ychaæ" zrozumia³em, ze co¶ jest nie tak.
Dlaczego tak siê dzieje? Czy gdzie¶ nie mam masy? Co mo¿e byæ tego przyczyn±?
Proszê o pomoc. Pozdrawiam £ukasz
DemptD - 27 Sie 2011, 23:13
jak masz pod³±czone CB?
Fordzik88 - 28 Sie 2011, 08:22
Zasilanie z zapalniczki, kabel puszczony by³ przy drzwiach, pod wycieraczk± i pod³±czony do CB. Antena, jest ustawiona na ¶rodku autka.
I to wszystko co zrobi³em.
AccessX - 28 Sie 2011, 11:50
Fordzik88 masz sprzê¿enie. Ja mam ustawione tak CB i Radio CD:
I równie¿ mi siê tak dzia³o ¿e gdy mówi³em do CB to s³ysza³em albo pisk w g³o¶nikach, albo swój g³os podczas rozmowy. Problem by³ w antenie. Kable z ty³u radia CB i radia CD pu¶ci³em jedno w lewo a drugie w prawo. I do tej pory nie mam problemu z piskami,trzaskami w g³o¶nikach.
P.S Mo¿e masz wodê miêdzy podstaw± anteny a dachem?
Fordzik88 - 28 Sie 2011, 19:45
Zaraz zaraz, czyli mówisz, ¿e to mo¿e byæ wina tego, ¿e kabel antenowy pu¶ci³em boczkiem, tam, gdzie mam puszczone kable g³o¶nikowe i kable do suba? A czy przyczyn± mo¿e byæ antena CB, ustawiona na ¶rodku dachu, równolegle do anteny radiowej?
AccessX - 28 Sie 2011, 20:27
Ja mia³em problem z piskami (http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=55468), i ludzie w³a¶nie pisali o blisko¶ci kabli antenowych oraz kabli za blisko g³o¶ników.
Przeczytaj ca³y mój temat do którego poda³em link wy¿ej, i trochê powinno Ci wyt³umaczyæ to i owo.
|
|