|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Problem z kontrolką oleju, grzania świec i wentylatore
karza - 5 Sie 2011, 13:37 Temat postu: [MK4] Problem z kontrolką oleju, grzania świec i wentylatore Z moją fiestą jest coś dziwnego , gdy chcę ją zapalić to nie grzeje mi świec , wentylator cały czas chodzi i świeci się kontrolka oleju , wszystko zaczęło się gdy uderzyłem psa i przewody wkręciły się w wentylator , od tamtej pory nie mogę jej normalnie odpalić , świece muszę grzać na "krótko" wszystkie przekaźniki i bezpieczniki sprawdziłem , kable wszystkie sprawdzone , a te które wkręciły się w wiatrak polutowane i zaizolowane bardzo starannie , proszę o pomoc i wyrozumiałość gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.
JoeMix - 5 Sie 2011, 13:58
Skoro podczas pracy się wkręciły przewody to prawie na pewno się zrobiło zwarcie i wielce możliwe że coś się spaliło, więc naprawa nie będzie się sprowadzać do rozplątania i poprawnego połączenia przewodów,,,
karza - 5 Sie 2011, 16:28
a czy da się to sprawdzić podłączając np. u elektronika ,albo może być to czujnik temperatury uszkodzony ? skoro cały czas chłodzi a kontrolka oleju się świeci .
JoeMix - 5 Sie 2011, 16:33
karza, zdejmij przewód z kontrolki oleju - jak zgaśnie to czujnik uwalony, jak nie to jednak gdzieś jeszcze jest zwarcie,,,
|
|