|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka - [MK5] Gdzie znajduje się wentylator nawiewu ? 

zabka35i - 24 Cze 2011,  12:58 Temat postu: [MK5] Gdzie znajduje się wentylator nawiewu ? Witajcie. Gdzie szukać wentylatora nawiewu? Bo zmieniałem filtr kabinowy i wpadły mi jakieś liście czy coś do środka i nie dość że kurzy się to jeszcze słychać denerwujący dźwięk ocierania się o wentylator.
												 Marcin - 24 Cze 2011,  13:13
  jest pod deską rozdzielczą, bezpośrednio dostępu nie ma, można próbować przez otwór od filtra, po demontażu obudowy
												 zabka35i - 24 Cze 2011,  16:22
  a można się dostać do tego wentylatora rozbierając jakoś tą obudowę pod deską ?  Bo jak patrzę na obudowę filtra to strasznie tam ciasno i nie bardzo wiem jak to wyciągnąć.
												 Puff - 24 Cze 2011,  21:10
  Kup puszkę sprężonego powietrza. Zdemontuj kostkę-rezystor nawiewów. Wciśnij tam wężyk z puszki, włącz nawiew na 4, włącz obieg wewnętrzny, wpuść mróz w dziurę po kostce. Liścia przymrozi i zmieli na drobne   
												 zabka35i - 26 Cze 2011,  18:44
  A gdzie znajdę tą kostkę ?
												 MARIUSZ.B - 26 Cze 2011,  19:01
  Liście pewnie siedzą nie w wentylatorze a przed nagrzewnicą. Dostęp tylko po wyjęciu nagrzewnicy. W sumie nie tak trudny dostęp tam, jak wyjąć nagrzewnicę wszystko opisałem na forum.
												 zabka35i - 26 Cze 2011,  19:22
  Lisie ewidentnie słychać pod deską rozdzielczą w czarnej skrzynce ( na środku deski) Wpadły poprzez wlot powietrza przy wymianie filtra. Więc raczej nie powinny się znaleźć pod nagrzewnicą.
												 MARIUSZ.B - 26 Cze 2011,  19:35

| zabka35i napisał/a: | 	 		  | Lisie ewidentnie słychać pod deską rozdzielczą w czarnej skrzynce ( na środku deski) Wpadły poprzez wlot powietrza przy wymianie filtra. Więc raczej nie powinny się znaleźć pod nagrzewnicą. | 	  

Więc jest jak piszę, są dokładnie przed nagrzewnicą a powietrze wentylatora pcha je na nagrzewnicę. Nie ma sposobu aby się stamtąd same wydostały chyba żeby wentylator dać na lewe obroty ale tego nie próbowałem   
												 zabka35i - 26 Cze 2011,  19:44
  Jak patrzę jak wyciąga się nagrzewnicę to aż głowa mnie boli      Może same się z czasem rozpadną albo je potraktuje tym sprężonym powietrzem.
												 MARIUSZ.B - 26 Cze 2011,  19:50
  Samo wyjęcie nagrzewnicy bez klimy to jakieś max 30min roboty. U mnie też siedzą liście lecz nie zawsze je słychać, czasem chyba powietrze je dopcha do nagrzewnicy i jest cisza. Niestety ktoś tak wmyślił filtr kabinowy, że przy jego wymianie zawsze coś wpadnie do środka   
												 zabka35i - 26 Cze 2011,  21:30
  Więc chba daruje sobie to i przyzwyczaję się do dźwięku liści w nawiewie   
												 Puff - 26 Cze 2011,  23:20

| zabka35i napisał/a: | 	 		  | A gdzie znajdę tą kostkę ? | 	  

Na wysokości nóg pasażera. Schyl się, poświeć latarką. Dochodzą do niej kable, mocowana na 1 śrubkę.

| 

|