Forum FiestaKlubPolska -

Silniki diesla - [MK6] 1.4 Fiesta nie odpala

kamilegia - 15 Cze 2011, 23:43
Temat postu: [MK6] 1.4 Fiesta nie odpala
witam

jakis czas temu zapalila mi sie kontrolka poduszki i nie zgasla po odpaleniu. Auto palilo normalnie i jezdzilem tak z mrugajaca kontrolka poduszki.

Dzisiaj chcialem odpalic auto i nic. Rozrusznik nie startuje. Przekrecam kluczyk na zaplon - a tam swiecaca sie kontrolka oleju + poduszki miga, do tego wszystklie swiatla w aucie mrugaja (od radia, swiatla wewnatrz, podswietlenie przyciskow itp), do tego wskaznik paliwa i temp. plynu biegnie do gory i w dol itd. To jest takie mruganie i przygasanie.

Dodatkowo slychac "klikanie" czy "terkotanie" dochodzace zza kostki bezpiecznikow i drugie dochodzace spod klapy. Rozrusznik raz niby zalapal i bylo slychac tylko lekki zgrzyt.
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone - tyle moglem

Dodatkowo powiem, ze w zimie mialem problem z odpaleniem, jednak wtedy rozrusznik dzialal, a teraz nie.

prosze o jakies sugestie.

pozdrawiam

bas87 - 16 Cze 2011, 11:53

Sprawdź akumulator bo mógł ci paść i dlatego nie chce odpalić. Mój brat tak miał i okazało się ze akumulator czego nie przypuszczaliśmy ale nie jestem pewien. A dlaczego kontrolka ci świeci to nie wiem pewnie masz jakiś błąd.
kamilegia - 16 Cze 2011, 12:05

akumulator daje 12,44 przed momentem sprawdzony
JoeMix - 16 Cze 2011, 12:13

Cytat:
Rozładowany trochę,,, może naładuj go najpierw,,,
bas87 - 16 Cze 2011, 12:33

kamilegia napisał/a:

To go podładuj i spróbuj odpalić powinien mieć minimum 12,5

kamilegia - 16 Cze 2011, 16:33

Wymiana aku. Padla jedna cela. Temat do zamkniecia. Dzieki!