Forum FiestaKlubPolska -

Archiwum Forum FKP - Krótko o tym, jak to czasami marzenia się spełniają :)

Qzyn - 31 Maj 2011, 12:26
Temat postu: Krótko o tym, jak to czasami marzenia się spełniają :)
Hej. Musze wam powiedzieć, że w maju przytrafiła mi się gwiazdka. Ale może po kolei. Na początku tego sezonu kolega poprosił mnie, żebym pojechał z nimi na jedną rundę Berga jako serwisant bo jada 3 formułami (Robert Steć Dallara F3, Irena Steć Intech GSXR i Rafał Roguski Formuła Polonia ze stajni Steciów :) . No to pojechałem i zyskałem kolejne doświadczenia. Niestety głównie na niekorzyść Polski :( Mam na myśli głównie wspaniała atmosferę między zawodnikami, organizację, wspólną imprezę z sędziami, itd itd...
Ale nie o tym. 2 Tyg później mam telefon od Roberta, że jadą sami z Ireną na 2 formuły i że znowu pomoc by się przydała. No to ja bez chwili wachania siadłem w autko i w piątek wieczorem już byłem w Nasedlovicach. Jeśli chodzi o atmosferę to oczywiście powtorka z rozrywki.
Aż w pewnym momencie Robert bierze mnie troche na bok i mówi: sluchaj mam propozycję. Mam w domu jeszcze jedną formułę (Promot 86) do klasy historycznej, ale za cholere nie mam kiedy jej skończyć a chcę, żeby ona jeździła. Wziąłbyś ją do siebie, poskładał i startował w bergu? Mam wszystkie części do niej. - Prawie spadłem z krzesła :)
No i tym sposobem w środę jadę do Roberta po Promota i luźne graty i liczę, że po wakacjach uda się zaliczyć pierwsze starty.
Mam jakieś 2 fotki:

Z ciekawostek technicznych Promot ma silnik łady 1300, jakoś ponad 100 koni powinno wyskoczyć. Jeździły też silniki 1600 ale ten jest na razie niekompletny i planujemy go przygotować na 2012. Wyobraźcie sobie, że silniki ładowskie 1600 moża wydłubać na 170 koni :D :D I taki jest też plan hehe.

trzeci - 31 Maj 2011, 14:19

No nieżle, nieżle <oki>
Czekamy na Twój pierwszy start w tym cudeńku :)
Oby jak najszybciej.
Powodzenia !

inno - 31 Maj 2011, 14:33

Chciałbym to cudo na żywo zobaczyć jak pomyka.
luk-90 - 31 Maj 2011, 16:26

fajnie, ze choć niektórym spełniają się marzenia :sad: :ok:
Parzych - 31 Maj 2011, 17:28

Szykuj, startuj i czekamy na wyniki... :ok:
van - 31 Maj 2011, 17:30

to jest rosyjska myśl techniczna ?

fajne to :)

elmek13 - 31 Maj 2011, 17:45

Qzyn, no dobrze, że siedziałeś na krześle, bo ja spadłem. Gratulacje. I pochwal się z odbudowy.
Qzyn - 31 Maj 2011, 18:47

Van, chyba rosyjska, jeszcze malo o niej wiem :)
Co do odbudowy to formula wyglada dokladnie jak na zdjeciu, czyli rama byla odnowiona, podwozie gotowe, plastiki pomalowane w typowe kolory dla Polonia Racing team (zespol roberta i irenki). Trzeba poskladac nowy silnik i skrzynie, wlozyc i zrobic geometrie. Nie tak duzo :)

Parzych - 31 Maj 2011, 18:54

van81 napisał/a:
to jest rosyjska myśl techniczna ?
Qzyn napisał/a:
chyba rosyjska, jeszcze malo o niej wiem
Raczej RADZIECKA, bo Łada była skonstruowana jeszcze w Związku Radzieckim... :yes:
Żółwik Tuptuś - 31 Maj 2011, 18:54

Moje zdanie znasz :)

Dawaj do przodu i nei odpuszczaj !!

Puff - 31 Maj 2011, 19:03

Cholera, zazdroszczę :) To nie moje marzenie, ale sam bym z ogromną chęcią pojeździł. Oby tak dalej! :)
qwerty67 - 31 Maj 2011, 19:09

Parzych, ale ładę nadal klepią.

Wgl to powodzenia. Fajna zabawka.

elmek13 - 31 Maj 2011, 23:47

Qzyn, ale dasz pojeździć jak zrobisz... nie. :V: