|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Ubezpieczenia i rejestracja aut - rejestracja auta bez zmiany tablic
szuwar - 18 Maj 2011, 01:34 Temat postu: rejestracja auta bez zmiany tablic chce kupic fieste w moim miescie. ma aktualne OC i brak przegladu.
musze robic przeglad przed przerejestrowaniem auta na mnie?
wiem, ze w przypadku zmiany tablic tego wymagaja a jak w tym przypadku?
Parzych - 18 Maj 2011, 01:51
szuwar napisał/a: | ma aktualne OC i brak przegladu.
musze robic przeglad przed przerejestrowaniem auta na mnie? | A jak myślisz Wydaje Ci się że przerejestrują Ci bez ważnego przeglądu
Magda M. - 18 Maj 2011, 02:54
No dokładnie. Zmiana tablic to wynik przerejestrowania, w dodatku nie zawsze jest obowiązkowa, więc na zdrowy rozsądek, jeżeli do zmiany tablic przegląd jest wymagany, to do przerejestrowania TYM BARDZIEJ.
Ze starym dowodem jedziesz na przegląd, diagnosta wbija pieczątkę, następnie do urzędu, dostajesz miękki dowód, potem stały i wydział komunikacji do nowego dowodu wbija adnotację o przeglądzie.
Więcej - ja przerejestrowywałam na siebie auto, które w momencie składania wniosku miałoby jeszcze ważny przegląd, a mimo to zanim złożyłam wniosek musiałam załatwić nowy przegląd.
JoeMix - 18 Maj 2011, 07:07
szuwar, zrób przegląd i odpuść sobie przerejestrowanie do końca OC, pod sam koniec przerejestruj i ubezpiecz już na siebie i nowe blachy,,,
szuwar - 18 Maj 2011, 10:35
ale nowe bachy nie beda potrzebne
JoeMix - 18 Maj 2011, 10:43
Ale dowód Ci wymienią, a do tego auto musi mieć ważny przegląd bo jego ważność (pierwsza pozycje) wypełnia pani wypisująca dowód,,,
|
|