|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka ogólna - [MK2] Nie zawsze działa obrotomierz 

oski981 - 26 Kwi 2011,  19:14 Temat postu: [MK2] Nie zawsze działa obrotomierz Nie ma na to reguły , raz działa raz nie działa , częściej nie działa wogóle , jak działa to jest ok , pokazuje pełen zakres obrotów itp , jak w mk2 jest podłączony obrotomierz do cewki czy alternatora?
												 JoeMix - 27 Kwi 2011,  08:14
  Do cewki
												 oski981 - 27 Kwi 2011,  21:59
  masz może jakieś zdjęcie który to kabelek ?;) zprawdzałem zegary ale wszystko wygląda ok wyczyściłem tam styki itp.
												 oski981 - 5 Lip 2011,  18:52
  nikt nie wie ktry to przewód ? mysle ze się przetarł gdzieś w środkowej części bo na wybojach czasem zaskoczy . chyba że wina w zegarach ? może ktoś podać na jakiej zasadzie to działa ? co zmierzyć przy zegarach żeby wykluczyć ich usterkę?
												 JoeMix - 5 Lip 2011,  19:10
  Wyciągnij zegary, obrotek ma 3 punkty - +12V, oraz MASĘ - namierzysz bo wskaźnik poziomu paliwa i temperatura tez ma zasilanie, 3 to przewód do cewki, poszukaj tego kolory na cewce i będzie wiadomo, albo zrób zdjecie.
												 oski981 - 7 Lip 2011,  14:58
  obczaje to za chwile właśnie wskażnik temperatury też wariuje i żadko kiedy pokazuje ok , raz na full raz jedziesz i leży , wytargam za chwile licznik i bedę kombinował
												 kercher - 3 Paź 2011,  00:26 Temat postu: ;D mi obrotek w ogole nie działa :( a sygnał idzie prawidłowo bo inny śmiga
												 van - 4 Paź 2011,  18:05

| oski981 napisał/a: | 	 		  | obczaje to za chwile właśnie wskażnik temperatury też wariuje i żadko kiedy pokazuje ok , raz na full raz jedziesz i leży , wytargam za chwile licznik i bedę kombinował | 	  no i        

| 

|