Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Demontaż lampy kabinowej

sabrin - 25 Kwi 2011, 19:17
Temat postu: [MK6] Demontaż lampy kabinowej
Witam!
Nie wiem jak zdjąć lampę kabinową w fordzie fiesta mk6 (2004r).Chcę dostać się do kabla antenowego umocowanego na dachu.Jak kupowałem fiestę gwint anteny był urwany i trzeba było robić nowy i kupić antenę.Mam obiekcje co do radia rds 4500, ponieważ słabo wyszukuje kanały radiowe.Czasem łatwiej jest je wyszukać manualnie niż automatycznie.Więc myślę sobie może kabel na górze jest źle umocowany czy może antena słaba?(oryginalnej nie miałem).[/b]

AccessX - 25 Kwi 2011, 19:25

Normalnie, wantujesz płaskim śrubokrętem i wyciągasz całą "plastikową" zabudówkę wraz z kablami.
sabrin - 25 Kwi 2011, 19:38

AccessXR napisał/a:
Normalnie, wantujesz płaskim śrubokrętem i wyciągasz całą "plastikową" zabudówkę wraz z kablami.

tylko w którym miejscu mam włożyć ten śrubokręt?Rozumiem że gdzieś między obudową szarą a szklaną/białą?Nie chcę uszkodzić obudowy ...

[ Dodano: Pon Kwi 25, 2011 19:43 ]
tutaj mam jak wyglada lampa
http://allegro.zumi.pl/la...1560849699.html
z tego co widzę i widziałem przez szparę w suficie szara obudowa jest przykręcona do dachu 2 wkrętami

AccessX - 25 Kwi 2011, 19:51

EDYCJA:
Kolego byłem teraz w samochodzie, i niestety wprowadziłem Cię w błąd (przepraszam).
Musisz podwantować, Na samym środku, tam jest taka blaszka (niżej, zaznaczyłem Ci na zdjęciach).

Uploaded with ImageShack.us

Sory, za wprowadzenie w błąd.

sabrin - 25 Kwi 2011, 19:55

AccessXR napisał/a:
Ja wsadziłem śrubokręt z prawej strony (lub z lewej), podwantowałem leciutko, i normalnie wszystko wyszło pięknie ładnie.

Tak, musisz wsadzić miedzy obudowe szarą a plastikową "obudową, przeźroczystą"

[url=http://img860.images...8wm.jpg]Obrazek[/URL]

ok.Wielkie dzięki jutro spróbuję.

Parzych - 25 Kwi 2011, 20:49

sabrin, najlepiej nożem o szerokim ostrzu i bez czubka, coby sobie wgniotów w plastikach nie porobić...
AccessX - 25 Kwi 2011, 21:00

Jeśli "wjedzie" w tą blaszkę... to ona się cofnie, i oprawka powinna już sama spaść.
sabrin - 6 Maj 2011, 06:15
Temat postu: lampa
udało wyjąć się.dziękuje za radę i temat uznaję za zamknięty