Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [Inny] Fiacior Uno 1.4 i.e.s

Arek103 - 11 Mar 2011, 18:19
Temat postu: [Inny] Fiacior Uno 1.4 i.e.s
1.NICK Arek103
2.IMIĘ Arek
3.MODEL Fiat Uno
4.WERSJA 5d :D
5.ROCZNIK 1996
6.SILNIK 1.4 75Km
7.OPIS AUTA Auto kupione w sumie przypadkowo za śmieszne 800zł i na "hura" stało u pewnej osoby od 6 miesięcy nie używane i jakimś dziwnym trafem znalazło się u mnie :V: Jednak zaraz po zakupie okazało się że będą problemy z autem no i tak w kolejności wywalona została instalacja gazowa z racji braku papierów i utraty legalizacji butli wymieniony na wszelki wypadek został rozrząd i kilka innych dupereli, i tak jakoś auto od kilku miesięcy służy jednak ma nieraz tendencję do nagłego umierania czyli jedziesz sobie spokojnie i nagle bum gaśnie jak by nie dostawał paliwa ale to zostanie ogarnięte w najbliższym czasie

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. Brak

9.PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: na razie brak planu
c. audio kupno jakiegoś normalnego radia

kilka zdjęć:

Gdyby ktoś widział od czego który kabel tak na oko to bym był wdzięczny

szczepan522 - 11 Mar 2011, 20:59

Brzydkie to jak Fiesta MK2 :cojest: Oby ci służył du-powóz :rotfl: jak najdłużej...

Arek103 napisał/a:

Tak ten zupełnie z tyłu to jest kabel antenowy :rotfl: Kup kostkę podepnij po swojemu i też będziesz szczęśliwy :ok:

kuba87 - 11 Mar 2011, 21:02

szczepan522, raczej jak MK1 :D
BerciQ - 11 Mar 2011, 21:51
Temat postu: Re: Fiacior Uno 1.4 i.e.s
Arek103 napisał/a:

na oko to oba (poza antenowym - z resztą on też) są od radia :)

UNO ma taką dziwną kostkę ISO rozłączaną. Nie podłączysz bezpośrednio do niej radia tylko musisz kupić przejściówkę. Przynajmniej tak było w moim dawnym Uno'ku.

[ Dodano: Pią Mar 11, 2011 21:51 ]
a BTW, ponoć na oko to jeden w szpitalu umarł :P

arecki - 11 Mar 2011, 22:36

ten 1.4 fire nawet fajnie śmiga :)
BerciQ - 11 Mar 2011, 22:37

no to ma bodajże 75KM
JOHNY - 12 Mar 2011, 09:06

albo 69 KM :) bankowo to nie będzie 75 KM. Im nowszy tym słabsze. 75tki to lata 80-te i wczesne 90.
Arek103 - 12 Mar 2011, 10:33

Cytat:
UNO ma taką dziwną kostkę ISO rozłączaną. Nie podłączysz bezpośrednio do niej radia tylko musisz kupić przejściówkę. Przynajmniej tak było w moim dawnym Uno'ku.

właśnie problem w tym że tej kostki nie ma :9: są tylko te kabelki co na zdjęciu.
Owszem autko nieźle się zbiera jednak i tak wygodniej mi w fieście :ok:

BerciQ - 12 Mar 2011, 11:01

Arek103 napisał/a:
Cytat:

właśnie problem w tym że tej kostki nie ma :9: są tylko te kabelki co na zdjęciu.
Owszem autko nieźle się zbiera jednak i tak wygodniej mi w fieście :ok:

to czym są zakończone te kabelki?

no w UNO siedzisz jak na taborecie :)

Arek103 - 12 Mar 2011, 21:45

tak jak widać po prostu znów ktoś wyrwał kostkę i zostały te kabelki co na foto widać żadnej kostki ani nic :9: Racja czuję się jak na starym ledwo trzymającym się taborecie w tym aucie strasznie sztywno ma zestrojone zawieszenie każdą nierówność czuć
BerciQ - 12 Mar 2011, 21:48

to chyba zeby to jakos polapal bedziesz musial kupic ori kostki, najlepiej uzywke z kabelkami a potem do tego przejsciowke...chyba bedzie najlepiej. Ewentualnie sprawdz bo czasem na kabelkach jest napisane do czego idzie, potem tylko na radiu musisz sprawdzic ktore piny z ISO sa do czego i podlaczyc pod normalną kostkę.
Arek103 - 13 Mar 2011, 16:15

na tych kabelkach nic nie pisze :twisted: z resztą to najmniejszy problem z tym radiem bo podczas holowania mojej fiesty do mechanika jakiś czas temu mój ojczulek zamiast za hak od przyczepy tak jak mu radziłem zaczepił o hak od holowania i w pewnym momencie nie wytrzymał hak i oberwał się zderzak z pozoru nie wyglądało to strasznie ale po tym jak zajrzeliśmy do bagażnika naszym oczom ukazała się spora dziura :ok: