Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK6] Głośniki - jak podpiąć ? jakaś redukcja?

hawaj - 10 Mar 2011, 23:03
Temat postu: [MK6] Głośniki - jak podpiąć ? jakaś redukcja?
Witam. Zakupiłem sobie głośniki i mam zamiar wywalić te okropnie papierowe fordowskie dziadostwo. Tylko mam problem : oryginalne głośniki są na takie wsuwki , a te co kupiłem na wtyczke wie ktoś może czy jest możliwe dokupić jakąś redukcje? Pozdrawiam :-P
Parzych - 11 Mar 2011, 02:35

hawaj napisał/a:
oryginalne głośniki są na takie wsuwki , a te co kupiłem na wtyczke wie ktoś może czy jest możliwe dokupić jakąś redukcje?
A nie da się tych wsuwek wykorzystać od fabrycznych głośników :?: Znaczy odciąć od nich i dorobić redukcję na wtyczki... Jak mi w ASO popaprańcy montowali radio i głośniki, to po prostu urżnęli na chama wtyczki z instalacji i przylutowali kabelki do głośników... :głowąwmur:
Pablos - 11 Mar 2011, 21:31

Do wtyczki w nowych głośnikach dolutuj sobie lub zaciśnij wsuwki i wszystko będzie grało... Nie zajmie dużo czasu i będzie pewne mocowanie
Parzych - 11 Mar 2011, 21:40

Dopiero zauważyłem że Twoja Fiesta jest już dawno po gwarancji... Rżnij wtyczki od instalacji i zaciśnij konektorki takie jak w głośnikach, im mniej przejściówek i złączek, tym lepiej... :yes:
pawel182 - 12 Mar 2011, 12:10
Temat postu: Re: Głośniki - jak podpiąć ? jakaś redukcja?
hawaj napisał/a:
Witam. Zakupiłem sobie głośniki i mam zamiar wywalić te okropnie papierowe fordowskie dziadostwo. Tylko mam problem : oryginalne głośniki są na takie wsuwki , a te co kupiłem na wtyczke wie ktoś może czy jest możliwe dokupić jakąś redukcje? Pozdrawiam :-P

Ja u siebie zastosowałem:
http://allegro.pl/adapter...1466194120.html

myślę, że rozwiązanie dużo lepsze od "rżnięcia" :)

Parzych - 12 Mar 2011, 12:30

pawel182 napisał/a:
Ja u siebie zastosowałem:
http://allegro.pl/adapter...1466194120.html

Masz zamiar wracać do fabrycznych :?: :2xf:
jackrzec - 13 Mar 2011, 18:56

pawel182 napisał/a:
Duzo lepsze jest rozwiązanie takie jak Parzych podał. Im mniej złącz tym lepiej.
pawel182 - 13 Mar 2011, 19:55

jackrzec napisał/a:
pawel182 napisał/a:
Duzo lepsze jest rozwiązanie takie jak Parzych podał. Im mniej złącz tym lepiej.

Kabelki od szybkozłączki lutujesz to głośnika i masz tylko jedno połączenie. 2 lata tak mam u siebie i jest OK.

mieszko - 10 Maj 2011, 17:30

Skoro zrobiło się trochę więcej wolnego czasu to zacząłem kombinować przy Fieścinie. Aktualnie jestem przy zmianie głośników dlatego chciałem się was poradzić co wybrać : Alpine czy PYLE (WTF???) . Cena za Alpine'a jak wszędzie 100 + wysyłka, dodatkowo gościu ma przejściówki więc niewykluczone że wezmę u niego. Ma ktoś jakieś doświadczenie z ww. głośnikami ???
Parzych - 10 Maj 2011, 17:34

Mam te Alpiny i nie narzekam...