|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] budowa przep³ywomierza
misiekbig - 3 Mar 2011, 14:35 Temat postu: [MK4] budowa przep³ywomierza Witam szystkich.
Mam ma³y problem z obrotami w mojej fifi, na zimnym silniku jest ok natomiast po rozgrzaniu gasnie chociaz nie zawsze jak zchodzi z wysokich obrotow. po czyszczeniu przepustnicy, krokowego i przeplywki to samo moje pytanko czy w przep³ywomierzy te 4 druciki sa ze sob± po³aczone 1-2, 3-4 bo na dwoch znajduja sie jeszcze cieñsze druciki z jakimi¶ kondensatorkami ale nie sa po³±czone z drutami na przeciwko nich. Bede wdzieczny za podpowiedz albo jakas fotke sprawnego przep³ywomierza.
luk-90 - 3 Mar 2011, 19:16
nie wiem jak w mk4, ale akurat czyszczê przep³ywke ze swojego 1.8, wiêc moge ci pokazaæ jak wygl±da w mk3. Wed³ug Mnie to s± dwa osobne uk³ady, ale niech kto¶ to potwierdzi lub zaneguje:P
misiekbig - 4 Mar 2011, 06:30
Jednak s± po³±czone te druciki a u mnie niestety nie b tylko ze u ciebie jest jedno po³aczenie a u mnie gdyby by³o wszystko ok to s± dwa. wiec mys³e ze do wymiany mam przep³ywke ewentualnie do naprawy. dzieki za fotki przyda³y sie.
jackrzec - 4 Mar 2011, 08:09
Przep³ywomierza nie naprawisz - szukaj drugiego.
misiekbig - 19 Mar 2011, 18:47
nie da sie naprawiæ a mozde ktos wie co dok³adnie jest miedzy tymi drucikami(ten niby kondensatorek) i gdzie cos takiego mozna dostac?
jackrzec - 19 Mar 2011, 20:13
Mówi Ci ¿e nie naprawisz tego, bo nigdzie tego nie dostaniesz. Ca³y przep³ywomierz kupisz, ale tej pierdó³ki nie.
Mafios - 19 Mar 2011, 20:13
gosciu co ty chcesz naprawiac uzywka kosztuje od 40zl
szynszyl - 20 Mar 2011, 12:17
http://www.vectraklub.pl/index.php/advices/pokaz/7
a teraz w³±cz sobie google i poszukaj opisu pinów i napiêæ na nich
JoeMix - 20 Mar 2011, 12:58
misiekbig napisa³/a: | ktos wie co dok³adnie jest miedzy tymi drucikami(ten niby kondensatorek) | Drut oporowy, czyli rezystor
misiekbig - 21 Mar 2011, 18:04
A gdzie mozna kupiæ taki rezystor i jakie parametry ma mieæ dla mojego silnika?
JoeMix - 21 Mar 2011, 18:11
Nawet jak bym Ci poda³ to nie zrobisz, bo zmienisz parametry lutuj±c,,, druga sprawa drut oporowy zazwyczaj jest na metry,,, i tani nie jest
misiekbig - 21 Mar 2011, 18:23
Tañszy napewno ni¿ nowa przep³ywka a mys³e ze i tak bedzie lepiej ni¿ teraz gdy nie mam wogóle tych rezystorków. Tak ¿e by³ bym bardzo wdzieczny za ma³± pomoc.
JoeMix - 21 Mar 2011, 18:56
Nie znam tych warto¶ci, nie wiem czy ktokolwiek zna, takich rzeczy siê nie naprawia,,, to tak jak by¶ chcia³ naprawiæ przepalon± ¿arówkê,,,
misiekbig - 21 Mar 2011, 19:57
To szkoda sprobuje sam czegos poszukaæ, a sprawdziæ czy co¶ to da nie zaszkodzi napweno bardziej sie nie popsuje
|
|