Forum FiestaKlubPolska -

Silniki diesla - [MK3] na co zwracac uwage przy zakupie

benedykt - 2 Mar 2011, 09:55
Temat postu: [MK3] na co zwracac uwage przy zakupie
Witam.

Przymierzam się do zakupu fiesty mk3 z silnikiem diesla,
starałem sie znaleść jakies informacje na ten temat na forum ale niestety nie udało mi się.

Możecie panowie mi podpowiedzieć na co mam zwracać uwagę w czasie zakupu autka?
nawet sprawy banalne, typu, "czy nie dymi" będą dla mnie bardzo pomocne, bom kaleka motoryzacyjny.

Pozdrawiam

madek - 2 Mar 2011, 11:26

KLIK
ramses123 - 2 Mar 2011, 14:15
Temat postu: Re: na co zwracac uwage przy zakupie
benedykt napisał/a:
Witam.

Przymierzam się do zakupu fiesty mk3 z silnikiem diesla,

nie rób tego, chyba że masz dużo czasu i pieniędzy ... weź sobie kup jakiegoś golfa albo merca ... tak będzie lepiej :) oczywiście zostanie skrytykowany ale te silniki to porażka jak tylko temperatura spada w okolice 0 to rozruch nie możliwy bez sensacji dla sąsiadów:)

Sztandi - 2 Mar 2011, 16:38

ramses123 napisał/a:
ale te silniki to porażka jak tylko temperatura spada w okolice 0 to rozruch nie możliwy bez sensacji dla sąsiadów:)

No chyba sobie żartujesz? Jeżdże codziennie na uczelnie i przy -20 paliła (do -12 pali od strzała), jak ktoś kupi gruchota to potem ma problem... porażką to są osoby które nie dbają o stan auta :2xf:

madek - 2 Mar 2011, 16:40

ramses123, jak nie miałeś już w silniku kompresji to nie ma się co dziwić że przy 0 st. nie odpalał :)
Fordon - 2 Mar 2011, 17:17

Dobra... temat dotyczy pytania na co zwracac uwage podczas zakupu. madek, dzieki za podlinkowanie do tematu :)

Na teraz zamykam, a w razie ktos chcial by cos dodac ciekawego od siebie prosze pisac na PW.