|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Strzelanie w amortyzatorze
Maki - 6 Lut 2011, 19:21 Temat postu: [MK3] Strzelanie w amortyzatorze Co to może być. Podczas stania w miejscu lub manewrów na parkingów przy skręcaniu strzela mi w amortyzatorze prawym przednim. Jak jadę szybciej (powyżej 5km/h) już nie. Stuka w podczas kręcenia w lewo i w prawo. Podkreślę że nie zawsze, ale często. Amorki są nowe.
TomQ - 6 Lut 2011, 19:26
Nie wiem jak to jest w Fistaszku, ale w innych autkach winę ponosi łożysko i poduszka amora, czyli jego górne mocowanie.
Maki - 6 Lut 2011, 19:50
A spytam się czy można jeździć z tym dłużej czy pilne jest wymiany.
jackrzec - 6 Lut 2011, 19:56
Zacznie cię bujać po drodze, to sam szybko wymienisz... Ale u mnie tak było, jak sprężyna pękła. Pękła przy samej górze, tak że fiesta praktycznie nie siadła, ale przy skrętach właśnie chrupało.
Maki - 6 Lut 2011, 20:39
Pytam się bo jestem daleko od domu (600km). Czy wytrzyma mi to łożysko do powrotu do domu. Podkreślę że oprócz strzelania na postoju nie ma innych objawów. I to nie zawsze strzela.
Kristoph - 6 Lut 2011, 21:47
Mi tak strzela z tyłu od jakiś 6 m-cy więc nie powinno nic strasznego się stać. Jednak nie wolno tego bagatelizować. Jak szukałem przyczyny to już miałem wizję, że moja fiesta spawana jest z 3 innych i teraz pęka
TomQ - 6 Lut 2011, 21:56
Maki
Luzik, spokojnie dojedziesz.
kamil wolski - 6 Lut 2011, 22:41
Kristoph napisał/a: | Mi tak strzela z tyłu od jakiś 6 m-cy więc nie powinno nic strasznego się stać. Jednak nie wolno tego bagatelizować. |
Peedro - 7 Lut 2011, 08:20
kamil wolski napisał/a: | Kristoph napisał/a: | Mi tak strzela z tyłu od jakiś 6 m-cy więc nie powinno nic strasznego się stać. Jednak nie wolno tego bagatelizować. |
|
Kristoph, z tyłu nie ma łożyska, bo z tyłu koła nie skręcają, więc masz do wyboru - amor, sprężyna, tulejki. Więc bym nie bagatelizował.
pablon - 7 Lut 2011, 15:57
Kristoph napisał/a: | Mi tak strzela z tyłu od jakiś 6 m-cy więc nie powinno nic strasznego się stać. Jednak nie wolno tego bagatelizować. Jak szukałem przyczyny to już miałem wizję, że moja fiesta spawana jest z 3 innych i teraz pęka |
Dobre mi od około 3 lat tak strzela tyłek .
Maki - 7 Lut 2011, 18:44
Chłopaki spokojnie. Ja nie nie oszczędzam na wymianie tylko nie mam możliwości wymiany bo jestem 600km od domu, dlatego pytam czy mogę odwlec naprawę aż wrócę do domu.
jackrzec - 7 Lut 2011, 18:48
Maki, dojedziesz napewno.
|
|