Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK6] Fiesta 1.4 TDCi - jak dorosnę będę Sportem - no prawie

mieszko - 30 Gru 2010, 14:14
Temat postu: [MK6] Fiesta 1.4 TDCi - jak dorosnę będę Sportem - no prawie
1. NICK: mieszko
2. IMIĘ: Mieszko
3. MODEL: Fiesta MK6
4. WERSJA: Trend

5. ROCZNIK: X.2007 r. (MK6)
6. SILNIK: 1.4 TDCi (68 KM)

7. OPIS AUTA: prywatny import od Niemca-Turka (wiem , proszę się nie śmiać , dalej będzie jeszcze gorzej) , na drzwiach miał poprzyklejane różowe i żółte litery M , D , słoneczka i kwiatki oraz czarne "cóś" które niewiadomo jak zakwalifikować (wszystko zakwalifikowano do usunięcia , egzekucję czarnych motywów wstrzymano do wiosny) . Stan wizualny i techniczny ogólnie bardzo dobry , kolor uważam że nie jest za dobry do przeróbek ale malować nie planuję (jeśli ktoś z Forumowiczów ma jakieś pomysły , to proszę pisać)

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE

a. wizualne: zdarcie kwiatków , wyczyszczenie wnętrza (a było z tym trochę roboty)

Jesień 2011 : montaż halogenów , zmiana ramek pod tablice , zakup opon Toyo Proxes T1R 15' + felgi MOMO WIN2 silver , malowanie zacisków , zmiana kierunków bocznych , montaż spoilera - zmiany wewnętrzne później :hihihi:

Zima 2013/2014 : demontaż foteli i pasów, założenie tylnego zderzaka ze Sporta
b. mechaniczne: nic...

c. audio: nic...

d. inne: zakup nowych opon - zimowe (stare odarte z godności i bieżnika jednak do kraju udało się dojechać) - wykonanej roboty jest niewiele , nie było za dużo czasu by się za to wszystko zabrać a obecna pogoda skutecznie zniechęca mnie do grzebania , nawet w garażu.

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE -

a. wizualne: po ostatnich przejściach zmiana tylniego zderzaka na ST-kowy - wymiana na zderzak ze Sporta

b. mechaniczne: montaż elektryki - szyby , lusterka + centralny zamek ze zdalnym którego aktualnie brak - może uda się dopiąć w sesji wiosennej w 2012 r. - odłożone na wieki wieków

c. audio: montaż głośników + zrobienie wytłumienia drzwi - bez wytłumienia za to z radiem

d. inne : chyba na tym koniec...

10. FOTKI AUTA

Przód :

Wnętrze :

Tył :

Bezimienny - 30 Gru 2010, 14:27

Ładna fiescinka, czekamy na progresy w pracach :ok:

P.S Pisałeś coś o bodykicie, i że będziesz pierwszym klientem, może podaj link do sklepu(o ile taki jest) co by inni użytkownicy mk6'ek mogli skorzystać, a i cena naprawde taka astronomiczna?

DemptD - 30 Gru 2010, 14:28

no bodykit to raczej by wszyscy z chęcią zobaczyli i jak brzydki to wybili by Ci go z głowy od razu gy
Parzych - 30 Gru 2010, 14:32

Fajnie że 3d i też jestem ciekaw bodykita, ale na litość Boską, daj jakieś większe fotki a nie znaczki pocztowe... :fox:
arecki - 30 Gru 2010, 14:38

mieszko napisał/a:
zakup bodykita (odłożony w czasie - właśnie otrzymałem informację o cenie - ponieważ jestem 1-szym klientem będzie astronomicznie wysoka)

pokazać go chyba możesz :fox: :?: jakiej firmy?

mieszko - 30 Gru 2010, 14:57

arecki napisał/a:
mieszko napisał/a:
zakup bodykita (odłożony w czasie - właśnie otrzymałem informację o cenie - ponieważ jestem 1-szym klientem będzie astronomicznie wysoka)

pokazać go chyba możesz :fox: :?: jakiej firmy?

Znalazłem na Allegro firmę robiącą bodykity i z ciekawości napisałem czy mają do Fiesty MK6 i za ile . Odpisali że nie robią , nie mieli (na razie) chętnych a koszty produkcji 1 sztuki byłby wysokie

DemptD - 30 Gru 2010, 15:55

mieszko napisał/a:
Znalazłem na Allegro firmę robiącą bodykity i z ciekawości napisałem czy mają do Fiesty MK6 i za ile . Odpisali że nie robią , nie mieli (na razie) chętnych a koszty produkcji 1 sztuki byłby wysokie

nie ma jak dobra odpowiedź.. chcieliśmy fotki i ewentualnie cenę... bo wysokie koszta to dla każdego inne pojęcie..

przemo_rsr - 30 Gru 2010, 16:38

fiestka ładna :-)
a eny nikt Ci nie zabierze, więc podać możesz :)

hubi_2006 - 30 Gru 2010, 18:48

Jak nie robią do MK6 bodykitów to co ma Wam pokazać?
mieszko - 30 Gru 2010, 19:34

Zdjęcia będą później , a ceny konkretnej nie znam - napisałem to co uzyskałem - cena wysoka , bliżej nieokreślona . Mogę spróbować się dowiedzieć przy ilu zestawach produkcja byłaby opłacalna i mogliby stworzyć - w końcu chyba nie tylko ja mam MK6 która potrzebuje bodykitu...

[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 19:58 ]

Nie wiem czy takie mogą być , jak coś to jutro ją umyję , przekopię trochę śniegu koło domu (plener do zdjęć) i wstawię .

mieszko - 30 Gru 2010, 22:37

Wydawało mi się że do tej pory mój aparat robił zdjęcia wystarczającej rozdzielczości (3872 x 2592 pix. , rozmiar 3,28 MB) ale może coś poszło nie tak z transferem . Zrobię jutro kolejne i wstawię .
Parzych - 30 Gru 2010, 23:07

Niestety są 500px × 335px...
mieszko - 31 Gru 2010, 15:51

Oto zdjęcia , trochę niezbyt udane bo nie było zbyt dużo czasu . Wiem gdzie był błąd , zamiast wrzucić i pobrać kod do miniatury to wrzuciłem i jednocześnie skompresowałem rozmiar (do miniatury) a następnie pobrałem miniaturę miniatury .

pawel182 - 31 Gru 2010, 16:41

Proszę powiedz, że masz zdjęcia Fiestki z tymi kwiatkami :D pokaż:D:D
A co do modyfikacji polecam na początek coś prostego i taniego czyli troche dodatków do wnętrza imitujących aluminium: klamki, gałka zmiany biegów z obwódką. A jak sie spodoba to jeszcze można kierownice skórzana z alu wsatwką, dźwignie ręcznego i uchwyty z ST na drzwi :]

mieszko - 31 Gru 2010, 16:54

Niestety , zdjęć z kwiatkami i literami nie posiadam - też przez moment żałowałem że nie zrobiłem ale cóż - trudno , stało się...było i nie ma. Wystarczającym powodem do wstydu było to , że musiałem jechać tym autem z Berlina do Krakowa ; na szczęście wyjechaliśmy dopiero koło 20.00 więc nie było aż tak źle i większość prawdopodobnie ich nie zauważyła .

Co do dodatków : gałka na pewno pójdzie out (by nie napisać : "w p****" bo tak denerwuje) , pęknięta , wytarta i po niemcu - nie wiem co myśleć o kwiatkach , słoneczkach i różowych literkach , widziałem już kilka na Allegro , aluminiowa góra , z czerwoną "R", być może do kompletu dokupię chromowaną obwódkę wybieraka (jak znajdę) . O klamkach nie myślałem ale nie wykluczam takiego rozwiązania . Kierownica podobnie jak gałka : wytarta ale jeszcze trochę wytrzyma , może w 2. fazie zmian . Na początek halogeny , letnie opony i felgi + kilka drobnych detali ale o tym później , sam na razie nie jestem do końca pewien .

[ Dodano: Sob Sty 01, 2011 13:55 ]
Szukając "gadżetów" do urozmaicenia wnętrza Fieściny natrafiłem na coś takiego
http://allegro.pl/okleiny...1379752726.html . Może ktoś z Forumowiczów zamontował coś takiego u siebie i / lub może pochwalić się doświadczeniami z tym związanymi . Oczywiście nie myślałem o mahoniu lecz o aluminium , carbon + lub w ostateczności o niebieskim .

[ Dodano: Pon Sty 03, 2011 18:16 ]
przemo_rsr napisał/a:
fiestka ładna :-)
a eny nikt Ci nie zabierze, więc podać możesz :)

właśnie otrzmałem odpowiedź , na wzór przesłałem zdjęcie F16 Parzycha (wg mnie najlepsza :-) ) , w końcu poznałem tą magiczną sumę która wynosi uwaga - 8000 zł. :jupi:

[ Dodano: Pon Mar 07, 2011 17:30 ]
Gdyby ktoś był chętny to proszę o komentarze i opinie jak takie cuś pasowałoby do Fiesty . Z góry dziękuję za wszelkie komentarze .

Parzych - 10 Mar 2011, 16:34

mieszko napisał/a:
proszę o komentarze i opinie jak takie cuś pasowałoby do Fiesty
Pasować będą ale bardziej do ciemnej MK6, w jasnej będą ginąć, zobacz jak u mnie wyglądają podobne...
mieszko - 10 Mar 2011, 17:05

Nie chciałbym dawać srebrnych by nie zlały się z autem , czarny mat trochę będzie się wyróżniać .
Parzych - 10 Mar 2011, 17:20

mieszko napisał/a:
czarny mat trochę będzie się wyróżniać .
Biały mat też... gy
mieszko - 10 Mar 2011, 17:29

Gdy przeglądałem zdjęcia białych nie widziałem , poza tym nie bardzo wyobrażam sobie Fiestę z białymi felgami .
Neo178 - 10 Mar 2011, 21:58

mieszko, do srebrnej to jaśniejsze są lepsze :yes: czarne z daleka wyglądają jak stalówki :yes:
mieszko - 10 Mar 2011, 22:21

Kurde , a już myślałem że znalazłem idealne felgi ;-( no nic , dzięki za rady , może właśnie uratowaliście mnie od jednego z większych błędów jakie popełniłem w życiu , będę szukał dalej . :bezradny:
Parzych - 11 Mar 2011, 01:58

Srebrne wcale się nie zlewają, są oddzielone oponami...

Za to czarne po prostu giną w jasnej Fieście... Jak trafię białe w srebrnej to Ci wkleję...

Skfarek - 11 Mar 2011, 10:02

Tutaj szara (?) bo nie wiem co to dokładnie za kolor na białych 16kach z Cossie:
http://farm6.static.flick...8129864f1_b.jpg

mieszko - 11 Mar 2011, 18:34

Dzięki za zdjęcia , okej , czarne to głupi pomysł , widziałem dzisiaj kilka sztuk , felgi niezłe ale jako całość są kijowe ; będą srebrne , na 99 % 15'' , 16'' to wg mnie już ciut za dużo - z 14'' na 16'' uwzględniając obecny stan dróg . Dziś zaczynam poszukiwania , jak będę miał wątpliwości to mam nadzieję że mogę liczyć na Waszą pomoc :)

Może ktoś z Was widział ostatnio coś ciekawego co możnaby założyć Fieścinie na lato ??? Osobiście poszedłbym w stronę szprychówek ; a to coś dla zwolenników białych felg .

Cartoon - 11 Mar 2011, 19:07

te felgi cossiego, które wrzucił Skfarek są jakoś poszerzone?

te wyglądają na mniej "wklęsłe"...

Parzych - 11 Mar 2011, 20:54

Cartoon, bo wrzucone przez Skfarka są od Cossiego, a te przez Ciebie to Cossi Looki... :yes:
Cartoon - 11 Mar 2011, 21:00

coś w tym może być ;)
nie znam się na fordowskich felgach, ale tamte w bieli wyglądają nieźle :devil: :devil:

edit:
ori mają 8", a te co ja wkleiłem 7"
Parzych, wiesz jakie et mają te ori? Trafiają się w necie takie cacka? :>

mieszko - 13 Mar 2011, 20:33

Znalazłem kilka ładnych , zostawiłem trzy według mnie najładniejsze dlatego proszę Was o pomoc :

1. Ładne i niedrogie ale ten napis

2. Mniej ładne (wg mnie) z kołpaczkiem Citroena

3. Ładniejsze z logo Peugeota .

Najbardziej prawdopodobne to 3. lub 1. ale to logo (Polo) trochę przeszkadza...

Marcinowaty - 13 Mar 2011, 20:46

Te czarne wstawki na boku nie wyglądają źle.
mieszko - 13 Mar 2011, 21:17

Marcinowaty napisał/a:
Te czarne wstawki na boku nie wyglądają źle.

To o felgach czy o aucie ??? :-)

Parzych - 13 Mar 2011, 21:46

mieszko napisał/a:
to logo (Polo) trochę przeszkadza...
Jeśli się nie da zeskrobać/spolerować, można zakleić folią w dowolnym kolorze... Te z Peżota też niebrzydkie... :yes:
Bezimienny - 13 Mar 2011, 21:54

Boje sie że to głeboki "grawer" czy jak to sie tam nazywa, szkoda że zamiast "Polo" nie ma napisu Fiesta :rotfl:
mieszko - 13 Mar 2011, 21:57

Niestety grawer , na początku myślałem że są tzw. "dedykowane" , piszesz do czego potrzebujesz i takie dostajesz , z "Fiesta" nie pogardziłbym albo bez graweru - chyba lepsze . Jak nie będzie nic innego to wezmę Peżota .
Parzych - 17 Mar 2011, 03:08

Wiedziałem że gdzieś widziałem srebrną na białych:

:ok:

inno - 17 Mar 2011, 14:24

znalazłem ładne felgi do mk6

ta sama fiesta tylko inaczej pomalowane felgi

DemptD - 17 Mar 2011, 14:31

inno napisał/a:
ta sama fiesta tylko inaczej pomalowane felgi

inne felgi.. Momo Corse Black

mieszko - 17 Mar 2011, 15:01

inno napisał/a:
znalazłem ładne felgi do mk6
[url=http://farm4.static....4_t.jpg]Obrazek[/url]

to są chyba oryginalne od ST-ka , a przynajmniej tak wyglądają . Jeśli chodzi o felgi to znalazłem super , ekstra felgi , mają jedną wadę - nie pasują do Fiesty ;-(

Z białych znalazłem takie i takie , ze srebrnych te lub te ; jeśli ktoś ostatnio widział coś fajnego z felg srebrnych 15'' , 4x108 na Fiestę to dajcie znać , wrzućcie linki do sklepów gdzie można je znaleźć , same zdjęcia nie pomogą , mniej więcej wiem jak wyglądają te które chce kupić ale nie mogę ich znaleźć .

Za zdjęcia dziękuję , w szczególności inno , w ww. zamieszczonej galerii znalazłem kilka inspiracji .

inno - 17 Mar 2011, 15:11

mieszko napisał/a:
Jeśli chodzi o felgi to znalazłem super , ekstra felgi , mają jedną wadę - nie pasują do Fiesty

zawsze można kupić dystanse zmieniające rozstaw śrub, a jeżeli felga ma za mały otwór centrujący to można go stoczyć w zależności od felgi, ale to już muszą się spece wypowiedzieć, bo nie w każdej feldze można coś takiego zrobić. najlepiej daj zdjęcie tych niepasujących

mieszko napisał/a:
Z białych znalazłem takie i takie , ze srebrnych te lub te ;

ja bym brał te pierwsze białe.

Parzych - 17 Mar 2011, 16:38

mieszko napisał/a:
to są chyba oryginalne od ST-ka
Od eSki 1,6 czyli Sporta...

[ Dodano: Czw 17 Mar, 2011 17:31 ]
mieszko, te pierwsze białe są niegłupie... :yes:

mieszko - 17 Mar 2011, 18:05

Mam trzy problemy związane z felgami , mam nadzieję że mi pomożecie :

1. Jak można było schrzanić takie (w miarę) ładne felgi i dać napis "polo" ???
Nie no , w sumie mogło być gorzej , mogli dać "golf"

2. Gdzie można kupić felgi podobne do tych w Fiest ST lub coś w ten deseń ???
Tylko nowe , za oferty z ASO w stylu 999 zł / sztuka dziękuję .

[ Dodano: Czw Mar 17, 2011 19:43 ]
3. Czy coś takiego się wizualnie nada ??? Kołpaczki gładkie chrom lub Fordowskie

Parzych - 17 Mar 2011, 23:42

mieszko napisał/a:
1. Jak można było schrzanić takie (w miarę) ładne felgi i dać napis "polo" ???
Nie no , w sumie mogło być gorzej , mogli dać "golf"
W sumie to jedno i drugie jest grą z piłeczką... Mógłbyś udawać gracza w (pici)POLO... :hahaha:
Neo178 - 18 Mar 2011, 00:18

Odnośnie pierwszych - skrobnij maila do sprzedawcy czy nie dałoby rady bez tego graweru.

Te 3-cie z deklem Audi to przy rozmiarze 15 będą badziewnie wyglądać. Fajnie wyglądają właśnie te felgi, ale w rozmiarze co najmniej 19-20.

mieszko - 26 Mar 2011, 19:46

Drobne zmainy w Fieścinie wykonane . Założona gałka + skórzany mieszek (Parzych , wielkie dzięki za pomoc , sposób montażu bezczelnie zarżnąłem od Ciebie :ups: ) , oczywiście klubowe ramki pod tablice , czekam na naklejki . Zakup letniego obuwia (jak zwykle) odłożony w czasie , zimowe chyba szybko nie skończą służby w tym sezonie . Przeglądając długą listę gadżetów trafiłem na coś takiego . Może ktoś ma doświadczenia z podobnymi rzeczami , wizualnie mogą się nieco zlewać z otoczeniem ale fakt faktem , na progu jest już jedno wgniecenie , więc może warto ???

Neo178 , co do graweru to pisałem do niejednego który je sprzedaje (ceny : 900 - 1200 więc znaczne różnice w cenie) , "POLO" to nazwa producenta więc nie ma szans...
Bardzo chciałbym aby FoFa choć nieco przypominała ST , szukałem felg i znalazłem takie . Drogie w ch** , o połowę więcej od innych . Ale może warto ??? Napisałem do sprzedawcy czy pasują , zapytałem o możliwość zobaczenia na żywo i czekam na odpowiedź . Jak coś to podjadę i zobaczę na żywo bo może , może... Co o tym myślicie ???

Parzych - 26 Mar 2011, 21:42

W przypadku tych MOMO płacisz za markę, znaną i raczej dobrą markę...
mieszko - 26 Mar 2011, 21:44

Parzych napisał/a:
W przypadku tych MOMO płacisz za markę, znaną i raczej dobrą markę...

Czyli warto czy nie ??? Będą pasować ???

kamil wolski - 29 Mar 2011, 09:58

http://www.felgi.pl/lista...niowe_do_.htmlx
mieszko - 29 Mar 2011, 20:24

kamil wolski, dzięki za podpowiedź , kilka ciekawych sztuk jest , może coś się znajdzie bo trzeba działać w temacie . Coraz cieplej a zimówek żal .

Szukałem , szukałem i w końcu niewiele wiem . Jak jest z ET ??? Na jednej stronie znalazłem że od 47,5 w górę , na innej że wejdzie już od 35 , na Alledrogo ten co odradzał mi z ET 27 zachwala felgi z ET 18 . Proszę , pomóżcie , nie wiem czy będą na 100 % pasować .

Rozmiar felgi: 15 cali
Rozstaw śrub: 4x108
Osadzenie (ET): 38

Z góry dzięki za wszelką pomoc .

Marcin - 29 Mar 2011, 20:33

mieszko napisał/a:
Szukałem , szukałem i w końcu niewiele wiem . Jak jest z ET ??? Na jednej stronie znalazłem że od 47,5 w górę , na innej że wejdzie już od 35 , na Alledrogo ten co odradzał mi z ET 27 zachwala felgi z ET 18 . Proszę , pomóżcie , nie wiem czy będą na 100 % pasować .

proponuje wziąć rozmiar z felg, które chcesz kupić i policzyć ile faktycznie będą wystawać od osi zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. Porównasz z tym co masz obecnie i mniej więcej ocenisz ile jest zapasu dla opony żeby nie jeździła po rancie i nie opierała się o amora. O co chodzi i jak to policzyć, a nawet gotowe strony do podstawienia danych znajdziesz w dziale stylistycznym :)

Sabaku Kyuu - 30 Mar 2011, 08:46

te 15 o ktorych piszesz powinny wejsc ale nie wiem na pewno ;)
a et dokladne masz 52,5

tyle ,że wtedy felga jest bardziej w srodku. ja mam 42 i jest idealnie z nadkolem. wiec szukaj od 42-52 i juz. jak beda za bardzo schowane to kupisz dystanse i juz ;)

Marcin - 30 Mar 2011, 10:20

Sabaku Kyuu napisał/a:
tyle ,że wtedy felga jest bardziej w srodku. ja mam 42 i jest idealnie z nadkolem. wiec szukaj od 42-52 i juz. jak beda za bardzo schowane to kupisz dystanse i juz ;)

ile felga wystaje czy się chowa zależy jeszcze od jej szerokości, będzie miał felge 6" z et42 i będzie ok, a przy 6,5" i et42 może już być na rancie

mieszko - 30 Mar 2011, 16:46

Byłem , oglądałem , prawie kupiłem :) z ET 38 ma leżeć idealnie na 195/50/15 więc wybór padł na Toyo , jak nic się nie zmieni to w sobotę jadę na montaż :-)
kamil wolski - 30 Mar 2011, 16:49

Nie szkoda Ci troche kasy na Toyo?
mieszko - 30 Mar 2011, 16:57

Dębica - 150 , Uniroyal - 190 , Toyo - 175 z wysyłką za sztukę więc za komplet będzie 700 - odpowiedź - NIE ???

Albo chodziło Ci o inne Toyo , albo wiesz o czymś o czym ja nie wiem :fox:

[ Dodano: Sro Mar 30, 2011 21:31 ]
Toyo kupione , jutro wysyłka więc jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sobotę montaż :-)

Neo178 - 31 Mar 2011, 02:32

Toyo, Toyo .. Model podaj konkretny :fox: Każda firma ma tańsze i droższe modele - pochwal się które wybrałeś :fox:
mieszko - 31 Mar 2011, 13:42

Toyo R888 Semi slick , taa pomarzyć dobra rzecz , tylko 700 - 800 zł za sztukę , wybrane to Toyo Proxes T1R , przyzwoita cena , ponoć niezłe parametry , w miarę cicha więc nie będzie chyba źle , za felgi zapłaciłem , piątek lub sobota montaż tylko najpierw muszą przyjść oponki , później generalne sprzątanie i zdjęcia na FKP :-)
kamil wolski - 31 Mar 2011, 15:47

T1R jako uliczna ponoć przegrywa z Rain'ami Conti
mieszko - 31 Mar 2011, 15:51

kamil wolski napisał/a:
Rain'ami Conti

tzn. ??? Jakieś przykłady opony bo nie mogę znaleźć ??? :bezradny:

kamil wolski - 31 Mar 2011, 15:56

mieszko napisał/a:
kamil wolski napisał/a:
Rain'ami Conti

tzn. ??? Jakieś przykłady opony bo nie mogę znaleźć ??? :bezradny:

Sorry, przed chwilą wróciłem ze sklepu z Continentalami do roweru i mi się pojechały nazwę.

Oczywicie Rainy Uniroyala.
http://www.oponeo.pl/dane...195-50-r15-82-v

mieszko - 31 Mar 2011, 16:06

kamil wolski, poziom opinii dla obu opon porównywalny , podobne oceny użytkowników , tak samo z ceną , bieżnik wizualnie podobny , jak powiedział facet w serwisie : "łamiący konwenanse" , nie uważam bym dokonał złego wyboru ale te zaproponowane przez Ciebie również niczego sobie , gdybym wiedział o nich wcześniej (dość długo szukałem opon m. in. na Allegro ale takich jakoś nie widziałem) przemyślałbym to i niewykluczone że zdecydowałbym się na nie ale klamka zapadła :)
mieszko - 4 Paź 2011, 18:29

Żeby nie było że nic się nie dzieje :

Zdjęcie z sesji wczesno-wiosennej czyli zmiany stylistyczne na zewnątrz , z racji że "wczesno" to nie wszystkie są , reszta będzie pod koniec tygodnia , sesja jesienna - czyli zmiany wewnątrz - będzie prawdopodobnie w następny weekend , zmiany może nie na miarę projektów ale będzie ciekawie.

P.S. - Ad@mus , dostałeś maila w sprawie naklejek ???

AccessX - 4 Paź 2011, 19:56

Ładne Felgi :) . 14' czy 15'?
mieszko - 4 Paź 2011, 20:00

15'. Zastanawiałem się nad 16' ale stwierdziłem że na takie drogi to samobójstwo.
AccessX - 4 Paź 2011, 20:06

Podobno najwygodniejsze felgi to 15. Ale napewno 16, wyglądają jeszcze nie lepiej. Ale faktycznie, szkoda jak na nasze wybojowe drogi ;/ .
mieszko - 4 Paź 2011, 20:12

16' byłyby na pewno ładniejsze ale przez to opona miałaby niższy profil (niby minimalnie bo zamiast 50 to 45 ale zawsze coś)
mieszko - 8 Paź 2011, 18:50

Zgodnie z obietnicą zdjęcia z sesji "wiosennej" czyli zmiany zewnętrzne :

zdjęcia poglądowe :

przód :

bok :

tył :

"tfasz" :

Zmiany w detalach :

wzbogacenie o spoiler :

wymiana kierunków bocznych z pomarańczowych (dużo daje) :

założenie halogenów (na wsi +10 do lansu) :

pomalowanie zacisków na czerwono (Hammerite bo Hammerite ale coby nie było to już +50) :

zmiana 14' stalówek na 15' "alusy" :

zmiana ramek na jedyne właściwe :

Ponadto takie sobie zdjęcia z zewnątrz (wena mnie "tchnęła") :

szczegółowych zdjęć pozostałości po moich wyczynach parkingowych nie zamieszczam bo nie ma się czym chwalić , na szczęście na tych zdjęciach (chyba) ich nie widać , zdjęcia z wewnątrz (sesja jesienna) zgodnie z obietnicą będzie ale prawdopodobnie najwcześniej za dwa tygodnie - wystąpiły drobne problemy i prawdopodonie to nie będzie plug&play, z chęcią zamieściłbym zdjęcia pewnych elementów z wewnątrz ale dzięki "genialnej kooperacji wielu szeregowych członków jednej z najlepiej działających firm w Polsce" jedyne co zamieszczę to (zdjęcie poglądowe, nie chciałem fotografować a skanera nie posiadam) to

mieszko - 8 Paź 2011, 19:01

uprzedzając wszelakie pytania :
1. TAK , auto zostało wcześniej umyte oraz dokładnie wytarte i wysuszone - całość zajęła ok. 3 godzin
2. TAK , gdy skończyłem je czyścić to poszedłem do domu po aparat i to właśnie wtedy zaczęło padać

Parzych - 10 Paź 2011, 04:36

mieszko, sam tylny zdeś od S/ST to nie jest dobry pomysł...
mieszko - 10 Paź 2011, 20:04

Parzych napisał/a:
mieszko, sam tylny zdeś od S/ST to nie jest dobry pomysł...

czyli że zdeś + Eibach ???

Parzych - 10 Paź 2011, 21:54

mieszko napisał/a:
czyli że zdeś + Eibach ???
Nie, czyli jak tylny to i przedni... :yes:
mieszko - 10 Paź 2011, 22:54

za duże koszta , tylni się prosi o wymianę a przedni jest OK...
Parzych - 10 Paź 2011, 23:03

Twoja wola mieszko, ale albo komplet albo kup jednak taki jak masz, najtańsza opcja...
mieszko - 10 Paź 2011, 23:05

może i racja ale zmiana przedniego to również ramki na halogeny - trudnodostępne
Parzych - 10 Paź 2011, 23:10

A widziałeś tylny kompletny :?: lub plastiki do niego :?:
mieszko - 10 Paź 2011, 23:33

z tydzień temu za 500 lub 600 zł
Parzych - 10 Paź 2011, 23:47

mieszko napisał/a:
za 500 lub 600 zł
To darmo dawali... :hahaha: Zwykły można wyrwać za 1/5 tego...
mieszko - 10 Paź 2011, 23:49

cena za całość tzn. zderzak + kratka + zaślepki szt. 2 , dodatkowo kolor srebrny więc odpada lakierowanie...
mieszko - 12 Paź 2011, 17:04

Takie tam , roboty rozpoczęte , tchnięte dzięki Piterowi a realizowane dzięki wskazówkom Parzycha i częściom tommirsa oraz Pitera.

P.S. : Parzych, to rozwiązanie tymczasowe , na góra 10 dni - żeby nie było że całkiem zerżnąłem pomysł od Ciebie.

hawaj - 12 Paź 2011, 17:54

Widzę że fajnie masz obszytą kierownice z niebieską nicią. Mozesz mi powiedzieć ile za takie obszycie trzeba wyciągnąć z portfela i gdzie to dobrze robią? :)
mieszko - 12 Paź 2011, 18:16

Obszycie z Allegro , koszt to 150 , kolor nici z kilkudziesięciu do wyboru , piszesz jaką chcesz i taką przysyłają a starą odsyłasz po montażu.

Sebcar Świebodzice k. Wrocławia
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5900784
694-925-750

Co do kierownicy to się zgadzam, zrobili rzeczywiście bardzo ładnie i starannie.

mieszko - 14 Paź 2011, 17:15

Przeglądając aukcje i zdjęcia Fiest czasami wpadają mi szalone pomysły na lekkie zmiany wizerunku Fiesty , obecne dwie koncepcje to :

1. wizualna - szachownica na dachu - krąży od dawna czyli od kiedy zdałem sobie sprawę że w srebrnej Fieście nie będą pasowały pasy (zderzak-maska-dach-klapa-zderzak) w jakimkolwiek kolorze , koncepcja coś na kształt tego , ewentualnie była koncepcja by obkleić dach naklejkami ale jakoś tak kijowo by to chyba wyglądało.

2. (nie)użyteczno-(nie)praktyczno-(nie)funkcjonalna - czyli znienawidzony przez większość właścicieli nieco starszych aut z powodu swej usterkowości podczas/po opadach deszczu szyberdach...

wszystkie opinie mile widziane , te krytyczne chętniej bo pozbędę się problemu z głowy. dzięki

P.S. dodatek z dedykacją dla hawaja

hawaj - 14 Paź 2011, 23:40

mieszko napisał/a:
P.S. dodatek z dedykacją dla hawaja

Podziękował :ok: Sam kiedyś myślałem nad obszyciem kierownicy , teraz nachodzi mnie jeszcze większa ochota jak widze tą twoją z fajnym wykonaniem i jeszcze lepszym efektem :hihihi:

mieszko - 15 Paź 2011, 00:47

Koszt obszycia wyjdzie Ci pod 200 złotych , trochę kosztuje , nie jest artykułem pierwszej potrzeby ale jakoś przyjemniej się na nią patrzy i taka lepsza w dotyku :-)
mieszko - 21 Paź 2011, 21:04

Żeby nie było że nic się nie dzieje (półmetek bieżących zadań) to takie małe spy photo , sorry za jakość ale koło 20 skończyłem więc nieco ciemne , lepsze zdjęcia prawdopodobnie wieczorem w niedzielę

Bezimienny - 21 Paź 2011, 21:39

Panie to nie GB tu u nas kierowca siedzi po lewej stronie :rotfl:
mieszko - 21 Paź 2011, 21:43

ale bez fotela pasażera mogę jeździć a bez fotela kierowcy to już gorzej dlatego prawy poszedł jako eksperymentalny , w niedzielę będzie OK :)
Parzych - 21 Paź 2011, 21:52

mieszko, to "ekoskóra" :?: Składa się toto :?:
mieszko - 21 Paź 2011, 21:57

eko i się toto składa...
mieszko - 23 Paź 2011, 17:10

bieżące zadania wykonane , oto efekt :

ekoskóra , składane , pasy od tommirsa , fotele od... może się przyzna , gdyby ktoś potrzebował to mam zdjęcia poglądowe mocowania , zainteresowani na PW.

A to takie dwa bieżące :

sezon jesienny zostanie zamknięty w ciągu tygodnia zmianą opon na zimowe , to samo co w zeszłym roku czyli Dębica Frigo 2 175/65/14 (przejechane 4825 km) na ori stalówkach , jak się zetrą to na zimę pójdą letnie alu MOMO a na lato się załatwi 16.

jedyne planowane przeróbki to malowanie atrap w przednim zderzaku - wszystko pójdzie na czarno - może przed świętami znajdę chwilę.

arecki - 23 Paź 2011, 17:16

Bezimienny - 23 Paź 2011, 17:19

Środek genial, a co z motorownią? jakiś chip + intercooler będzie?
mieszko - 23 Paź 2011, 17:21

2.0 TDCi z Mondeo :twisted:

żart ale nie wykluczam w przyszłości (ok. 3 lata) może się uda , jak będą inne sensowne możliwości modyfikacji to kto wie...

Bezimienny - 23 Paź 2011, 17:25

Po dodaniu FMICka i programie z 90km i 220nm powinno sie spokojnie uzyskać :ok: przynajmniej na necie takie 1.4 TDCI w fieście widziałem
grzes87 - 23 Paź 2011, 22:31

ladnie ladnie :yes: a ta gazeta pod dywanikiem to zeby wode wchlonac ?
mieszko - 23 Paź 2011, 22:35

tymczasowo , wolałem nie ryzykować na czas pracy w garażu , tak naprawdę to to że zostawiłem dywaniki w środku uratowało mi tyłek bo miałbym trochę sprzątania więc po wyczyszczeniu wsadziłem dla pewności gazetę ale spoko - już jej nie ma :) ale gumy zostały , dywaniki klubowe na lato

P.S. - zna ktoś takie cuś ???

luk-90 - 23 Paź 2011, 23:37

albo mi się zdaje, albo te fotele masz z Wrocławia? :ok:
Parzych - 23 Paź 2011, 23:39

luk-90 napisał/a:
albo mi się zdaje, albo te fotele masz z Wrocławia?
Od takiej jednej Czarnej Curvy... :devil:
mieszko - 24 Paź 2011, 06:52

Parzych napisał/a:
luk-90 napisał/a:
albo mi się zdaje, albo te fotele masz z Wrocławia?
Od takiej jednej Czarnej Curvy... :devil:

:brawo:

mieszko - 12 Lis 2011, 23:22

Fiesta chwilowo udała się na wakacje, na 4 dni jesteśmy w separacji, przy wymianie opon na zimowe (brzydal - 14' stalówki + Dębica Frigo 2) zaczęła kaprysić co skończyło się urwaniem szpilki, po dzisiejszym objeżdzie większości sklepów motoryzacyjnych i 2 ASO misja zakończona sukcesem, jutro rano wymiana.

P.S. - przy okazji pozdrawiam Pana który ma równie dobrze jak ja nas**** do łba i rozbija się po ASO w Krakowie czarnym ST-kiem - to ktoś z Forum ???

mieszko - 16 Lis 2011, 18:12

Dzisiaj Fofi gdyby miała możliwości to zaczęłaby wyświetlać mi rezerwę na przedniej szybie, najlepiej taki metr na metr, cena za litra gazOliNy to jedyne 5,59 , dobrze że rabat wynosi 8 gr a nie 6 - dzięki temu "przyjemność" zalania do pełna (39 l) kosztowała "jedynie" 215 zł ;-(

Znalazłem paragon z BP z 10. listopada 2010 r. - za 36 l dałem 154 zł co daje 4,28 za litr... :głowąwmur:

Poza tym przyszła dzisiaj paczka od Mikołaja (nie, nie tego z Laponii lecz stąd). W środku znalazłem filtry oleju, paliwa i powietrza, olej oraz płyn chłodniczy którego ostatnio nieco ubyło więc od razu wymienimy - należy jej się.

mieszko - 4 Gru 2011, 19:03

Znalazłem na Alledrogo felgi 15' do renowacji w cenie żenująco niskiej cenie, napisałem do właściciela coby się dowiedzieć czy będą pasować, odpowiedź :

Kod:
nie bardzo wiem o co chodzi z tym ET pozdrawiam
.

Czyli szukam dalej...

EDIT : od właściciela udało mi się dowiedzieć, że są zamontowane na Escorcie z 1998 r. , z tego co wkazał wujek Gógl to ET41 ale nie jestem pewien.

vegetagt - 4 Gru 2011, 19:36

mieszko, parametry felgi są często wypisane w okolicach śrub od zewnątrz lub wewnątrz. Niech cyknie fotke i będzie wiadomo :)
Bezimienny - 4 Gru 2011, 19:46

Ja przez pewien czas jak miałem fieste to też nie wiedziałem co to jest ET :rotfl: brak wiedzy na ten temat nie oznacza że felgi nie sa godne uwagi :)
mieszko - 4 Gru 2011, 19:52

vegetagt, Bezimienny, to, że właściciel nie wie jakie jest ET ich nie dyskwalifikuje, podejrzewam, że będzie w nich fabryczne czyli 41 ale zastosuję się do rady vegetagt'a i poproszę o zrobienie i przesłanie zdjęcia.
Bezimienny - 4 Gru 2011, 20:13

No to złe ET nie jest, jak za głęboko będą siedzieć to dystanse, a wystawać nie będą chyba, co?
mieszko - 4 Gru 2011, 20:21

zimówki mam fabryczne z 47,5 albo 52,5 , letnie 38 albo 40 (musiałbym sprawdzić) i jest według mnie idealnie więc powinno być OK
mieszko - 22 Kwi 2012, 15:57

Jak Wam się widzi takie cuś na Fieście ??? Pogodziłem się z tym że jedyne co w niej może być z ST to wygląd - osiągi na pewno nie - więc może by takowe do niej zanabyć, kolor oczywiście niebieski, jak deska i pasy... Jednak trochę się brudzi, może będzie tak samo ale przynajmniej możeby lepiej wyglądała, hm ???[/youtube]
vegetagt - 22 Kwi 2012, 16:12

mieszko, z praktycznego punktu widzenia - miałem w oplu i cofanie pod krawężnik = chlapacz zrywa się i leci pod koło, przynajmniej z przodu. Tył miałem dość wysoko i tam się nie podwijał
mieszko - 22 Kwi 2012, 16:19

vegetagt, praktyczny zależy jaki - brudzić się pewnie będzie dalej ale mniej ponieważ będą bardziej wysunięte i "wyższe", ma być tylko wizualny, dodawać + 20 KM i 35 nm, oprócz tego + 15 do respektu i szacun na dzielni - byle bez efektu VW Golfa :) , na krawężniki nie wjeżdżam, unikam takowych po tym jak zaryłem zderzakiem :sad:
Skfarek - 23 Kwi 2012, 10:53

mieszko, mnie by się widziało ale.... w połączeniu z felgami o rasowym rajdowym wyglądzie czyli albo jakieś 16calowe białe szprychy albo pełny wzór a`la compomotive, braid itp. :)
mieszko - 23 Kwi 2012, 11:43

Może na dniach podjadę i zobaczę dokładnie jak to wygląda, felg na razie innych nie będzie, gdy 15' letnie się zedrą to wtedy Momo ze zdjęcia pójdą na zimówki a jako letnie kupię 16.
Skfarek - 23 Kwi 2012, 15:35

mieszko, ładuj te co masz na biało :-P
mieszko - 24 Kwi 2012, 13:08

Skfarek, zobaczymy, posiedzę wieczorem nad jej zdjęciami i zobaczymy jakby to wyglądało - w sumie może być ciekawie :)
Skfarek - 25 Kwi 2012, 11:26

Jak zrobisz vt to wrzucaj :)
mieszko - 25 Kwi 2012, 19:06

Skfarek, zdjęcia będą, na razie jest większy problem. Fiesta sobie pocykiwała i pocykiwała jak popierniczona więc w końcu nadszedł czas na wymianę podkładek pod wtryskiwaczami. Niby zrobione, Fiesta odebrana ale do chooja - przeca to w ogóle nie jeździ... Rozumiem że 1.4, że diesel, że 68 kucy i ponad tona masy własnej zrobi swoje ale jeszcze rano latała całkiem nieźle... :sad: ma ktoś jakieś pomysły co się mogło stać ???
mieszko - 26 Kwi 2012, 13:23

Helloł, ma ktoś jakiś inny pomysł niż uszkodzony wtryskiwacz(e) ??? :kaput:
arecki - 26 Kwi 2012, 13:56

pompa się nie kończy?
Skfarek - 26 Kwi 2012, 15:22

mieszko, wtryski nie rozkalibrowane? Jak były poodpinane to może straciły kalibrację i teraz ciągnie w awaryjnym trybie?
mieszko - 26 Kwi 2012, 18:58

komputer nic nie wypluł, teoretycznie auto sprawne ale muli, nawet serwis to stwierdził, nie wiedzą co mają robić dalej i uwaga... wypierają się odpowiedzialności ponieważ nie wiedzą czy auto było sprawne przed naprawą :głowąwmur:
Skfarek - 27 Kwi 2012, 09:36

A co ta za serwis?
mieszko - 27 Kwi 2012, 14:12

Taki z modelem Forda w nazwie... myślę, że osoby z Krakowa będą wiedzieć ocb :yes:
Skfarek - 27 Kwi 2012, 14:28

Kumpel tam pracował, mogę spytać czy jeszcze tam robi ale nic nie obiecuję bo nie wiem czy już nie zmienił pracy :)
hawaj - 27 Kwi 2012, 14:29

Ten koło SeatGolemo? :twisted:
Skfarek - 27 Kwi 2012, 14:35

hawaj, mimo jego dupianości (odkąd tam nie robię :hihihi: ) to gdzie tam masz model forda w nazwie :fox: ?
mieszko - 27 Kwi 2012, 14:58

znalazłem magika na Vetulaniego który prawdopodobnie się podejmie naprawy, już po nich poprawiał nie raz :rotfl:
hawaj - 27 Kwi 2012, 23:14

Skfarek napisał/a:
to gdzie tam masz model forda w nazwie :fox: ?

A czy widzisz że bym napisał Ford Golemo? Pytałem czy obok serwisu Seata , bo jak wiadomo w tym samym budynku jest Ford i Seat! Chyba że chodzi o całkiem inny to zwracam honor... :9:

mieszko - 28 Kwi 2012, 10:00

taki bliżej wylotówki na Wawę, pompowtryskiwacze przed przyjazdem na naprawę działały, auto nie muliło, po wymianie podkładek nie działają... CUDA!!!
mieszko - 30 Kwi 2012, 13:58

pomimo ostatnich przygów Fofi udało się dzisiaj zaliczyć przegląd, ponadto niektórzy nasi rodacy coraz bardziej mnie zaskakują ponieważ na parkingu przy Realu przy Bora-Komorowskiego ktoś wydłubał ze zderzaka zaślepkę pod ucho holownicze. Po co mu to to nie wiem :9:
arecki - 30 Kwi 2012, 14:59

mieszko napisał/a:
ktoś wydłubał ze zderzaka zaślepkę pod ucho holownicze. Po co mu to to nie wiem :9:
pewnie swoją zgubił :hahaha:
Skfarek - 30 Kwi 2012, 15:04

hawaj napisał/a:
A czy widzisz że bym napisał Ford Golemo? Pytałem czy obok serwisu Seata , bo jak wiadomo w tym samym budynku jest Ford i Seat! Chyba że chodzi o całkiem inny to zwracam honor...

hawaj a Ford to model czy marka :hihihi: Żeby było łatwiej kompaktowy model Forda w nazwie :)

mieszko, kumpel już nie pracuje i kontakty wygasły niestety :|

mieszko napisał/a:
Po co mu to to nie wiem

jemu też pewnie ukradli, taki "Dziki kraj" :)

mieszko - 30 Kwi 2012, 16:00

40 złociszy na Allegro... tyle samo kosztuje zderzak do MK3 :9:
Parzych - 30 Kwi 2012, 17:01

mieszko napisał/a:
40 złociszy na Allegro...
Bywają i po ok 10 zeta...
mieszko - 30 Kwi 2012, 17:17

Parzych, może i są takowe ; podałem cenę za pierwszą jaką znalazłem pasującą kolorystycznie ;

taki bonus :

mieszko - 9 Maj 2012, 15:57

Fiesta od 8 rano stoi w Częstochowie i czeka na diagnozę, po drodze sprawdziłem co nieco, na 1., 2. i 3. kręci bez problemu do 4 tysięcy obrotów, na 4. dochodzi do 3'200 i za chooja nie wkręci się wyżej - chyba że będzie z górki to 3'300 max. Dziś wieczorem zostanie rozebrana i jutro będą dzwonić jak ustalą co jest przyczyną by zaplanować dalszą kurację.
Parzych - 9 Maj 2012, 16:24

3mam kciuki... :ok:
mieszko - 9 Maj 2012, 17:15

Parzych, jak wtryski to koszt porównywalny z wymianą silnika - co prawda wtryski nowe a silnik używany ale...
Obywatelka Higienistka - 9 Maj 2012, 22:22

Oby finał był pozytywny :ok:
Skfarek - 10 Maj 2012, 15:07

Jakiej wieści?
mieszko - 10 Maj 2012, 16:33

Niestety na razie nic nie wiem, teoretycznie miał dzwonić wczoraj wieczorem jak będzie coś wiedzieć, nie dzwonił a ja na razie nie będę do niego dzwonić bo nie chcę go poganiać, jak nie zadzwoni do jutra do 12 to wtedy do niego zadzwonię.

Wtryski w trakcie testów - prawdopodobnie do wymiany, turbosprężarka się nie włącza, diagnozują dlaczego, ciekawe jakie jeszcze kwiatki wyjdą lub co jeszcze spier**lili ??? :głowąwmur:

mieszko - 12 Maj 2012, 12:25

Tragedia na razie się skończyła - mechanik znalazł Fiestę z urwaną dupą, wyjmie z niej wtryski i zobaczymy co będzie, koszt w porównaniu z prognozowanym nie jest oszałamiający - 700 zł za 4 używane Siemensy, w środę powinna być do odbioru chyba że wyjdą jeszcze jakieś kwiatki
Parzych - 12 Maj 2012, 13:26

mieszko napisał/a:
mechanik znalazł Fiestę z urwaną dupą,
A mógłby niedrogo wyciągnąć przednie nadkole kierowcy :?:
mieszko napisał/a:
koszt w porównaniu z prognozowanym nie jest oszałamiający - 700 zł za 4 używane Siemensy, w środę powinna być do odbioru chyba że wyjdą jeszcze jakieś kwiatki
Na szczęście koszta do przyjęcia, 3mam kciuki żeby kwiatków nie było <oki>
mieszko - 12 Maj 2012, 13:44

Parzych, spróbuję zapytać, najdalej w poniedziałek będę wiedzieć co i jak, wytrzymasz ??? :)
Parzych - 12 Maj 2012, 14:03

mieszko napisał/a:
wytrzymasz ???
Nooo nie wiem, najwyżej puszczę... Spoko, tylko w dobrej cenie jakby co...
mieszko - 18 Maj 2012, 11:38

Fofi sprawna, nie to samo auto :-) , wymieniono wtryski na używki z tego samego silnika, mechanik chciał od razu wymieniać również filtr paliwa ponieważ jako jedną z przyczyn awarii wymieniał chrzczone paliwo - od ponad roku Orlen i tylko Orlen (Freeman, co wy tam lejecie???, w końcu nie wymienił ponieważ zmieniałem w listopadzie - przelot 6 tysięcy km), jako rekompensatę "choroby" dostałaCastrol oraz nową gałkę, mieszek i ramkę w kolorze srebrnym - tym razem nie lakierowaną w garażu a ori ST, w przyszłym tygodniu biorę się za oklejanie "szczotkowanym aluminium" uchwytów w drzwiach, po zobaczeniu ramki muszę przyznać że w porównaniu z nią plastiki pomalowane przeze mnie wyglądały paskudnie, prawie w stylu paradno-gejowskim, niczym ciężarówka Jamesa May'a :)
Parzych - 18 Maj 2012, 11:43

Cieszę się że w końcu Fofi w pełni sprawna <oki> A wiadomo coś w sprawie tego nadkola :?:
mieszko - 18 Maj 2012, 11:47

Pisałem już w innym temacie, sorry że nie napisałem Ci jeszcze na PW, niestety oprócz dupy oberwała również w lewy bok tak więc niestety nadkole odpada, przepraszam że tak późno :ups:
Skfarek - 18 Maj 2012, 12:03

mieszko napisał/a:
nową gałkę, mieszek i ramkę w kolorze srebrnym

poka foteksy :-P

Fajnie że już dobrze śmiga :ok:

mieszko napisał/a:
w przyszłym tygodniu biorę się za oklejanie "szczotkowanym aluminium" uchwytów w drzwiach

jakoś mi się nie widzi, bo będziesz to łapami chwytał więc w miejscu łączenia folii może Ci się to odklejać ;-|

Peedro - 3 Cze 2012, 18:56

Mieszko, Mieszko, gdzie on Mieszko!! :ok: :rotfl:

Przyjechał, klase wyrwał i zadowolony :ok: :-P

mieszko - 3 Cze 2012, 18:59

Peedro napisał/a:
Przyjechał, klase wyrwał i zadowolony

no ba :jupi:

luki - 3 Cze 2012, 18:59

do tego przy zużyciu paliwa nie całe 5L/100km <8>
mieszko - 4 Cze 2012, 21:31

luki, 4.7 :rotfl:

Peedro napisał/a:
Przyjechał, klase wyrwał i zadowolony

żeby nie było - jak wszyscy to i ja

Mustang - 4 Cze 2012, 21:55

Gratki wyników. Będzie ładna pamiątka :ok:
mieszko - 4 Cze 2012, 22:26

Mustang, co do wyników to nie ma się co dziwić przy tak mocnej obsadzie :hahaha:
Parzych - 4 Cze 2012, 22:45

Jak na tak maleńki silniczek, nieźle siedziałeś mi na ogonie, ledwo Ci uciekłem... :9:
mieszko - 4 Cze 2012, 22:51

Parzych, nie przesadzajmy, aż tak dobrze nie było ale po przeanalizowaniu moich przejazdów stwierdzam że sekundę, dwie dałoby się urwać, są w planach drobne mody które nieco pomogą ale chipa na razie nie będzie, żal mi zmieniać klasę :-)
Peedro - 4 Cze 2012, 23:38

mieszko napisał/a:
żal mi zmieniać klasę :-)

Zmienisz zdanie :-P ja mając wcześniej 1,8 105 konne też tak myślałem, bo miałem praktycznie pewne 1 miejsce w rywalizacji z xrkami :) ale co to za rywalizacja :-P teraz przynajmniej jest z kim walczyć :)

mieszko - 4 Cze 2012, 23:49

Peedro, pożyjemy, zobaczymy, silnik poczeka, jest kilka innych rzeczy do pomodzenia, drobiazgi ale będą cieszyć :)
mieszko - 21 Kwi 2013, 14:57

takie tam, szesnaście cali białego szczęścia oczekujące na montaż :-)

Parzych - 21 Kwi 2013, 15:37

Dobrze to wygląda, długo chrom zdzierałeś, sam malowałeś :?:
mieszko - 21 Kwi 2013, 16:15

mogę Ci podesłać zdjęcia palców jak chcesz, śladów nie zostawiam a papier ścierny 100 to najlepszy peeling dla dłoni choć będzie się goić kilka tygodni bo zaliczyłem jeszcze myjkę ciśnieniową, kwas solny i benzynę ekstrakcyjną :-)

zdzieranie to mniej więcej po jednym popołudniu na felgę, malowane (prawie) samodzielnie ale przy użyciu kompresora a nie spray'a w puszce

mieszko - 28 Kwi 2013, 23:16

Jak wszyscy to i ja nie mogę być gorszy:

malowanie bębnów, co prawda nie tak jak większość Hammerite'm tylko V33 ale ważne że w końcu są czarne a nie rude :-P

mniej więcej tak to się prezentuje, ori Ford 16' ET40 i 6,5' szerokie (ale co do tego to nie jestem pewien) + 205/50/16, wiem że powinny być 195/45 ale póki co takie zostają

przy okazji wymienione hamulce; przód Brembo Max'y + Ferodo Premiere, chyba oryginalne Fordowskie, które były wcześniej były lepsze, poza tym hamulce były ledwo muśnięte, mimo że przejechały tyle ile zaleca producent to nie zużyły się nawet w połowie, tył trochę więcej, przy okazji w prawym kole wysrało się łożysko :głowąwmur: póki co nic więcej nie będzie robione by nic się nie zepsuło, mam nadzieję że od sprawdzenia poziomu oleju bagnet się nie złamie a od pompowania kół nie skrzywi felga :-P

P.S. tak, wiem jak wygląda wydech

luki - 28 Kwi 2013, 23:21

Parzych - 28 Kwi 2013, 23:24

mieszko napisał/a:
P.S. tak, wiem jak wygląda wydech
A co mu się stanęło :?: :9:
mieszko - 28 Kwi 2013, 23:28

Parzych, starość nie radość :-P z wiekiem mu się zrudziało i skruszało :devil:
mieszko - 20 Lut 2014, 22:01

Żeby nie było że nic się nie dzieje:

Póki co wrzucam takie bo lepciejszego nie mam, w weekend postaram się poprawić i wrzucić coś lepszego :)

Parzych - 20 Lut 2014, 22:04

Fiestka zaczyna dorastać ;-))
mieszko - 24 Mar 2015, 10:18

Fiesta, po 4,5-rocznej przygodzie, po dorośnięciu do wersji Sport 0.5, wymianie radia, zakupie głośników których przez niemal rok nie miałem czasu zmienić, uszkodzeniu przez kogoś przedniej tablicy na parkingu, dotoczeniu sie do przebiegu 221'800, z dniem 3.02 A.D. 2015 zmieniła właściciela, z relacji naocznego świadka była widziana w zeszłym tygodniu na ulicach Krakowa a wiec jeszcze jeździ. Jej następczyni zostanie zaprezentowana być może nawet w tym tygodniu - o ile sie dotoczy do Krakowa. Być może nowy właściciel będzie chciał kontynuować wątek bo wiem ze tu zaglądał ale póki co proszę o zamknięcie. Dziękuje.
Parzych - 24 Mar 2015, 12:42

Zgodnie z życzeniem... ;-))