Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] d豉wi這 sie i pad這...

Kaban - 28 Lis 2010, 23:38
Temat postu: [MK3] d豉wi這 sie i pad這...
Witam wszystkich u篡tkownik闚 forum, niedawno po篡czy貫m od znajomego fiescinke, og鏊nie to ju� w stanie 鄉ierci klinicznej ale jeszcze do szko造 i pracy mnie dowozi豉.

Problem si� taki zrodzi� 瞠 pad豉 dzi� rano;

1. odpali貫m autko
2. od郾ie篡貫m autko
3. wsiad貫m w autko
4. ruszy貫m po czym staruszka zacz窸a przebiera�, gazu doda貫m i ju� nawet nie wesz豉 na obroty na sprz璕le po czym przesta豉 chodzi� i jest nie do odpalenia.

Fiesta ju� wcze郾iej lubi豉 poprzebiera� na zimno, ale przechodzi這 jej to po 200-300 metrach, dzisiaj ju� si� nie uda這 odpali�. Akumulator praktycznie nowy, rozrusznik 篤awo kr璚i, a paliwo czu� wko這 po chwili kr璚enia. Czasem co� nawet rechnie ale to praktycznie ze 2 t這ki pykn� i tyle.

Z poczatku my郵alem ze to przez przytkany wydech ale znajomy mowi� mi 瞠 wydech mial� tak zatkany ze nie da這 sie jechac a autko odpala這. Tak wi璚 co mo瞠 by� przyczyna?
Znajomy mowi 瞠 kable, ale mog這 sie to tak nagle sta�?

drjanusz - 29 Lis 2010, 00:29

A mo瞠 tak 豉ska sprawdzi�-wymieni�
1) 名IECE
2)KABLE
A tak na marginesie-LE� jeste�,szuka� Ci si� nie chce :twisted:

luki - 29 Lis 2010, 00:29

a paliwo masz?
Kaban - 29 Lis 2010, 00:34

paliwo jest. co do lenistwa , po 22 wyszedlem z pracy a gara簑 nie mam, ciekawo軼 mi spac nie daje:/ Dziwne mi sie wydaje ze tak odrazu se zdechla i kaput:P rano sprawdze swiece i kable:)
Miner - 29 Lis 2010, 07:07

U mnie taki objaw by� kiedy moja krytyczna kompresja spad豉 do takiego poziomu, ze silnik umar�, tzn by這 oko這 4 bar, p瘯� pier軼ie� na 3 cylindrze i silnik najpierw muli� i trz御� a potem og鏊nie przesta� pali�. Kiedy�, kiedy ju� wiedzia貫m ze silnik pada i zdarza這 sie ze nie chcia� odpalic, przyjezdza� mechanik, troche regulacji zawor闚 poczarowa� i dzia豉這 jaki� czas, mo瞠 spr鏏uj te� :)
drjanusz - 29 Lis 2010, 10:28

Kaban napisa�/a:
rano sprawdze swiece
A kiedy wymienia貫� 鈍ieczki? :fox:
Kaban - 29 Lis 2010, 21:05

samoch鏚 jak pisalem po篡czony no i dosyc mocno wyeksploatowany, jak tylko pogoda pozwoli sprawdze kable i swiece. puki co leb chce urwac na dworze ;/
TomQ - 30 Lis 2010, 11:26
Temat postu: Re: d豉wi這 sie i pad這...
Kaban napisa�/a:
Fiesta ju� wcze郾iej lubi豉 poprzebiera� na zimno

Cytat:
dzisiaj ju� si� nie uda這 odpali�.

Cytat:
ale mog這 sie to tak nagle sta�?

Widzisz sprzeczno嗆?