Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK4] optymalne głośniki pod radio

scorpion69 - 25 Lis 2010, 20:09
Temat postu: [MK4] optymalne głośniki pod radio
mam radio JVC z USB, 4x50W mos-fet
jakie pod nie będą najbardziej optymalne głośniki tzn ich parametry, np. ile min i max RMS powinny mieć? głośniki '13

JOHNY - 25 Lis 2010, 21:43

Twoim jedynym ograniczeniem powinien być budżet, bo jak pod same radio to nie zaprzątaj sobie głowę takim parametrami.
scorpion69 - 25 Lis 2010, 21:53

JOHNY napisał/a:
Twoim jedynym ograniczeniem powinien być budżet, bo jak pod same radio to nie zaprzątaj sobie głowę takim parametrami.

owszem pod samo radio ale chyba będzie jakaś różnica pomiędzy fabrycznymi a np hertz lub helix? ile max RMS mają mieć? max 250zł

JOHNY - 25 Lis 2010, 22:06

scorpion69 napisał/a:
JOHNY napisał/a:

owszem pod samo radio ale chyba będzie jakaś różnica pomiędzy fabrycznymi a np hertz lub helix? ile max RMS mają mieć? max 250zł
Ano będzie różnica bo nie będą miały 10 lat i nie będą papierowe. Nie ma sensu patrzeć na parametry i nie ma sensu też kupować nie wiadomo jakich głośników bo i tak pod samym radiu nic to nie da. Najlepiej to iść do jakiegoś media posłuchać co Ci bardziej odpowiada i kupić tyle w temacie.
scorpion69 - 25 Lis 2010, 22:22

to jaki zestaw wziąć srednionikotonowy + tweetery czy to samo +zwrotnica ?
JOHNY - 25 Lis 2010, 22:31

scorpion69 napisał/a:
Mam nadzieję, że zrozumiałem. Generalnie to najlepiej jak będzie to zestaw ze zwrotnicą. Będziesz miał gdzie zamontować te gwzdk, świstki?
scorpion69 - 25 Lis 2010, 22:34

JOHNY napisał/a:
scorpion69 napisał/a:
Mam nadzieję, że zrozumiałem. Generalnie to najlepiej jak będzie to zestaw ze zwrotnicą. Będziesz miał gdzie zamontować te gwzdk, świstki?

nie będę się pieścić z nimi na słupek przy czołowej szybie, przykleje je tam jakoś i tyle.... :bigok:

JOHNY - 25 Lis 2010, 22:39

No ok szukaj zestawu ze zwrotkami. Z komercyjnych marketowych głośników to chyba JBL albo alpine. Posłuchaj zobaczysz co ci bardziej pasuje.
DemptD - 25 Lis 2010, 23:05

bierz Hertze DSK-130 ;)
scorpion69 - 25 Lis 2010, 23:15

DemptD napisał/a:
bierz Hertze DSK-130 ;)

a HELIX BLUE 52c ?

marcinek0110 - 27 Lis 2010, 23:02

scorpion69 napisał/a:
JOHNY napisał/a:
scorpion69 napisał/a:

nie będę się pieścić z nimi na słupek przy czołowej szybie, przykleje je tam jakoś i tyle.... :bigok:

przecież w mk4 są miejsca na tweetery przy klamkach. jakie parametry głośników? sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym poście: 4x50W, 13". jak chcesz iść po najmniejszej linii oporu to kupujesz dwudrożne osiowe z wbudowaną zwrotnicą i wsio.