| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - [MK3] Parowanie reflektora

kovalek - 21 Lis 2010,  12:04
 Temat postu: [MK3] Parowanie reflektora
 Mam problem z zaparowanymi reflektorami. Próbowałem już je suszyć suszarką, lecz problem po kilku dniach powracał. Czy problem lezy w nieszczelności, czy też braku "odpowietrzenia" reflektora? Gumki przy światłach mijania są całe, a reflektor wydaje się być szczelny (przy dmuchaniu suszarką nigdzie nie uciekało powietrze).
 kuba87 - 21 Lis 2010,  12:05

zobacz czy szkło sie nie odkleiło od odbłysnika
 Witek1992 - 21 Lis 2010,  12:17

Mam ten sam problem
   Moim zdaniem najlepiej by było je rozkleić, wyczyścić i skleić na nowo
   przemo_rsr - 21 Lis 2010,  12:21

albo  silikonem do o koła łączenia  i powinno pomóc 	  | Witek1992 napisał/a: |  	  | Moim zdaniem najlepiej by było je rozkleić, wyczyścić i skleić na nowo | 
   CzaRmaX - 21 Lis 2010,  19:16

Możecie też sprawdzić otwór od postojowego bo wtyczka często wyrabia otwór, bądź powoduje nawet pęknięcia przez co staje się mniej szczelny.
 jerzyn - 7 Lut 2011,  17:33
 Temat postu: Re: Parowanie reflektora

| kovalek napisał/a: |  	  | Mam problem z zaparowanymi reflektorami. Próbowałem już je suszyć suszarką, lecz problem po kilku dniach powracał. Czy problem lezy w nieszczelności, czy też braku "odpowietrzenia" reflektora? Gumki przy światłach mijania są całe, a reflektor wydaje się być szczelny (przy dmuchaniu suszarką nigdzie nie uciekało powietrze). | 

Mam podobny problem w mk6 , już mi doradzono na spocie ze się rozkleiła obudowa , macie może jakiś uniwersalny "kit" spoiwo  który usunie nieszczelność i nie odpadnie po jakims czasie .
   TomQ - 7 Lut 2011,  17:39

jerzyn
 Wszelkiej maści silikony stosuje się w takich wypadkach.

| jerzyn napisał/a: |  	  | "kit" spoiwo który usunie nieszczelność | 
 Nieszczelność musisz niestety sam usunąć ;-).
 Miły - 7 Lut 2011,  18:17

mi jak parował, to rozłożyłem go całkowicie i skleiłem od nowa (mam pewność) z tym, że ja dodatkowo malowałem je...
 jerzyn - 7 Lut 2011,  18:54

| Miły napisał/a: |  	  | mi jak parował, to rozłożyłem go całkowicie i skleiłem od nowa (mam pewność) z tym, że ja dodatkowo malowałem je... | 
 Czym kleiłeś, to moje główne pytanko
   Miły - 7 Lut 2011,  19:01

zwykłym przeźroczystym silikonem

|  |