|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie mk2 Xr2 Siemionowice
van - 5 Lis 2010, 23:11 Temat postu: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie mk2 Xr2 Siemionowice http://smg.photobucket.co...nt=P1010055.jpg
a ze zdjęcia
ostatnio widziałem ją w 2004 roku w Siemianowicach Ślaśkich jak kupowałem "dzidzie"
stała wtedy ta mk2 xr2 w garażu z ogromnymi poszerzeniami, lampy tył były od pługa 205 klary, przednie były od punto mk2, projekt na tamte lata robił wrażenie ale nie wiem co się dalej z nią stało
auto było w szpachli i podkładzie, ciekawe czy zostało skończone czy nadal kurzy się gdzieś w jakiejś szopie ?
Bezimienny - 6 Lis 2010, 00:11
Podobna do Daras'owej (http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=38821 )
ale to na pewno nie ta sama.
MikeB4 - 6 Lis 2010, 02:58
Mówi Ci coś nazwa firmy produkującej wydechy
MG Motorsport ?
To właśnie (byłe????) auto właściciela o ile dobrze kojarzę ....
Ja to auto też widziałem ostatnio bardzo dawno temu (2004 ?) - lampy tylne to Saxo a nie 205 ;-) Obcięte rynienki dachowe, zaspawane boczne przetłoczenia, wlew z motocykla , przód z ..... dobra nieważne. Do tego podwójny wydech a pod maską było jeszcze 1,6 Cvh. Na chodzie tego nie widziałem skończonego ..
van - 6 Lis 2010, 21:19
MikeB4 napisał/a: | Mówi Ci coś nazwa firmy produkującej wydechy
MG Motorsport ?
To właśnie (byłe????) auto właściciela o ile dobrze kojarzę ....
Ja to auto też widziałem ostatnio bardzo dawno temu (2004 ?) - lampy tylne to Saxo a nie 205 ;-) Obcięte rynienki dachowe, zaspawane boczne przetłoczenia, wlew z motocykla , przód z ..... dobra nieważne. Do tego podwójny wydech a pod maską było jeszcze 1,6 Cvh. Na chodzie tego nie widziałem skończonego .. |
nazwa firmy oczywiście znana
a lampy może i rzeczywiście były od saxo
racja silnik był jeszcze 1.6 cvh i auto było w dużym garażu/szopie w siemianowicach gdzie odbierałem mk2 od Bobasa który znał się z tym gościem i obok trzymał swoje graty
liczyłem że wcześniej czy później ten projekt wypłynie ale chyba gdzieś przysypany jest stertą kurzu w jakiejś szopie :(
|
|