|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK6] Wymiana lamp przednich na "Dayline Black"
fakoooo - 30 Paź 2010, 16:16 Temat postu: [MK6] Wymiana lamp przednich na "Dayline Black" Witam Forumowiczów !
Mam pytanko, naszła mnie ochota na wymianę przednich lamp, znalazłem na allegro takie coś
Link do aukcji
i tu mam pytanko ...
czy nie bede mial problemow z montazem w/w lamp do mojej Fiesty z 2003 (ponizej fotka Fiesty takiej jak moja chociaz zdjecie inne znalezione w niecie)
Jesli z montazem nie bedzie problemu to prosze powiedziec jak bedzie z ich legalnoscia, czy nie bede mial problemow z policja jak rowniez na co rocznym przegladzie ?
zaznaczam, ze na aukcji napisane jest ze lampy posiadaja homologacje.
Dzieki wielkie za wszelkie info
pozdrawiam wszystkich !!
[ Dodano: Sob Paź 30, 2010 16:19 ]
znalzlem jeszcze takie tez ciekawe , ale tez czy beda pasowaly ?
Miły - 30 Paź 2010, 16:20
skoro są do MK6 to powinny pasować.. ewentualnie będziesz musiał przelutować wtyczki... te 1 lepsze
luki - 30 Paź 2010, 16:21
Kod: | REFLEKTORY SA NOWE RENOMOWANEJ FIRMY JUNYAN | renomowana tandetna hińszczyzna.
Szczerze, odpuść sobie, soczewki sa plastikowe po kilku miesiącach popłyną. Poza tym widziałem lampy tej firmy w hondzie civic u kolegi, przebieg lini światła jest prosty jak w usa a nie podchodzący do góry jak w europie, może te mają inaczej, nie wiem. W każdym bądź razie na własna odpowiedzialność kupisz.
Parzych - 30 Paź 2010, 17:42
fakoooo napisał/a: | czy nie bede mial problemow z montazem w/w lamp do mojej Fiesty z 2003 | Nie, nie będziesz miał problemów... luki86 napisał/a: | soczewki sa plastikowe | Nie wiem jak w tych pierwszych, ale w takich jak te drugie (czarnych) mam szklane - sprawdziłem...
Stunt_Man - 30 Paź 2010, 18:42
te pierwsze wiocha... ten cały audi stajl
kompletnie nie pasują do fiesty
za to te drugie... nawet nawet
AccessX - 30 Paź 2010, 19:06
Potwierdzam, te pierwsze nie pasuja do MK6. Robienie na siłe coś ala klon audi. Za to te drugie jaknabardziej mi się osobiście podobaja .
Podsumując: Pierwsze wiocha, drugie fajowe .
BerciQ - 30 Paź 2010, 19:37
drugie bardziej by mi sie podobaly gdyby nie byly chromowane a czarne. Ale to moj gust
AccessX - 30 Paź 2010, 21:25
BerciQ w sumie racja, mniej oczojebne , by byly gdyby bylyby czarne (P.S Ah ta polszczyzna -> "by byly gdyby bylyby") :D
Stunt_Man - 30 Paź 2010, 21:27
BerciQ napisał/a: | drugie bardziej by mi sie podobaly gdyby nie byly chromowane a czarne. Ale to moj gust |
zależy jaki kolor auta i detali
Parzych - 30 Paź 2010, 21:34
Te wyglądają zdecydowanie lepiej od chromów... Mam takie ale jeszcze nie założone...
AccessX - 30 Paź 2010, 21:38
Parzych sprzedaj mi je a 9,99 pln każda
Parzych - 30 Paź 2010, 21:49
AccessXR napisał/a: | a 9,99 pln każda | Jak dasz przecinek o dwa miejsca w prawo, to się pomyśli...
AccessX - 30 Paź 2010, 21:55
Nie. Tyle to nie mam Może wyżebram u Ciebie za 10,99 .
miniu211 - 30 Paź 2010, 22:22
Te najładniejsze
fakoooo - 30 Paź 2010, 22:59 Temat postu: :) wielkie dzieki za info ))
ps. jesli chodzi o te drugie to sa czarne i srebrno - biale jakies takie
pozdrawiam
Parzych - 30 Paź 2010, 23:56
Jeszcze takie ciekawie wyglądają...
ElGrey - 31 Paź 2010, 10:51
:yyy: oszty ciekawe jak sie beda prezentowac na aucie :yyy:
DemptD - 1 Lis 2010, 21:52
właściciele mk3 też mogą tak przebierać w lampach jak wy bo można kupić np TAKIE albo TAKIE
BerciQ - 1 Lis 2010, 21:54
nie gadaj..... jeszcze są Morrety
[ Dodano: Pon Lis 01, 2010 21:55 ]
a z tych co podałeś to pierwsze są ładniejsze.
DemptD - 1 Lis 2010, 22:21
BerciQ, Moretty są po 300 funciaków, a podwajanie wartości auta nie wchodzi w zabawę
grzes87 - 1 Lis 2010, 23:32
fakoooo, to TOBIE ma sie podobac wiec nei slucahj ze na audi style cos jest bo te drugie to sa na bmw style ale kolega juz nie wspomnial bo mu sie wlasnie takie podobaja.
TWOJE AUTO TWOJ WYBOR mnie sie podobaja kazde ale zalezy jaki masz kolor auta i jak jezdzisz.
mam angel eyes w mk4 czyli tez chinski junyan i faktycznei plastik ale 2 lata sa i nie popsuy sie ani razu i nie stopily jak pisza wyzej,
minusem tych lamp jest to ze nie maja elektrycznej regulacji polozenia swaitel i ustawaieni ich jest klopotliwe tj 3 sruby ktore musisz krecic wyjmujac caly reflektor a nie jak w ori lampach na gorze jedna sruba.
poza tym u mnie sa zarowki H1 bardzo kiepsko to swieci, na boki w ogole tylko do przodu i 45 stopni na bok wiec o pobocze nie zahacza wiazka.
jajezdze tylko po miesice wiec sobei zamontowalem takie lampy ale jak jezdzisz w trasy lub noca to dobrze przemysl zakup i popros o dokladne foty lamp z kazdej strony
[ Dodano: Pon Lis 01, 2010 23:35 ]
parzych ma takie lampy u sibie w domu wiec moze Ci poweidziec dokaldnie jak z tymi od mk6 bo byc moze roznia sie od tych moich
w dzial;e nasze auta jest czerwona mk6 z tymi bialymi z ringami, poszukaj sobie, gdzies na dalszych stronach bedize bo watek martwy.
DziDzia - 2 Lis 2010, 23:25
fakoooo, jaki masz kolor auta
pozdro
bartikrasnik - 25 Sty 2011, 14:34
te FK to ludzie polecają te reflektory widzilem w czachach za okolo 1300zl
Neo178 - 25 Sty 2011, 23:01
Odnośnie tych lampek co pokazał Parzych znalazłem filmik jak koleś je montuje w fieście i jak wyglądają po odpaleniu.
http://www.youtube.com/watch?v=u6-FYk3ItOw - tutaj fiesta, niestety pokazane jest tylko jak świecą ledy
http://www.youtube.com/wa...feature=related - tutaj co prawda focus, ale lampy wyglądają identycznie
https://www.dectane.de//p...c---chrome.html Strona producenta
http://www.youtube.com/watch?v=wR66yF0zGyw - ledy tylne fiesta
Kubus - 10 Mar 2011, 00:01
powiedzcie czy te reflektory z oddzielnymi mijania i drogowymi da sie zamontowac w Fiescie po lifcie gdzie jest jedna zarowka na obydwa swiatla. Osobiscie wolalbym oddzielne, ale nie wiem czy sie da, jesli tak to jak??:) bo te lampy wygladaja zdecydowanie lepiej niz stockowe:) i pewnie lepiej doswietlaja droge zwlaszcza podczas jazdy na dlugich
Neo178 - 10 Mar 2011, 00:06
A dlaczego miałoby się nie dać? Różnica jest taka, że są inne żarówki (nie wiem jakie) niż w oryginale i przy przełączaniu na długie zamiast zapalać się w H4 drugi drucik to zapala się druga żarówka. jak dla mnie to temat jest prosty jak konstrukcja cepa, a wymiana stockowych lamp na te Dayline'y to jest plug&play.
Parzych - 10 Mar 2011, 00:09
Kubus napisał/a: | powiedzcie czy te reflektory z oddzielnymi mijania i drogowymi da sie zamontowac w Fiescie po lifcie gdzie jest jedna zarowka na obydwa swiatla. | A czemu miało by się nie dać W przedliftowej też zresztą były na jedną H4...
Kubus - 10 Mar 2011, 09:33
Parzych napisał/a: | Kubus napisał/a: | powiedzcie czy te reflektory z oddzielnymi mijania i drogowymi da sie zamontowac w Fiescie po lifcie gdzie jest jedna zarowka na obydwa swiatla. | A czemu miało by się nie dać W przedliftowej też zresztą były na jedną H4... |
na aukcjach allegro jest napisane, ze pasuja do aut przed liftem. Musze z bliska obejrzec kilka Fiestek i zobaczyc;) a najlepiej wymacac problem:)
[ Dodano: Czw Mar 10, 2011 12:05 ]
Neo178 napisał/a: | A dlaczego miałoby się nie dać? Różnica jest taka, że są inne żarówki (nie wiem jakie) niż w oryginale i przy przełączaniu na długie zamiast zapalać się w H4 drugi drucik to zapala się druga żarówka. jak dla mnie to temat jest prosty jak konstrukcja cepa, a wymiana stockowych lamp na te Dayline'y to jest plug&play. |
z wymiana samych lamp nie bedzie problemu, ale z samym podlaczeniem trzeba bedzie troche pokombinowc chyba? nie wiem jak to jest skonstruowane w Fiesci przed liftem, czy idzie jeden przewod do lampy i w srodku sie rozchodza, czy ida oddzielne przewody do kazdej zarowki, jak w wiekszosci aut, oddzielna wizaka na krotki i dlugi.
Fordon - 10 Mar 2011, 13:00
Jak chcecie dobra lampe przod to kupcie sobie cos z FK.
http://www.fk-automotive.org.uk/
Kubus - 10 Mar 2011, 13:37
podziekowal:) zaraz zajrze zobacze;)
Neo178 - 10 Mar 2011, 19:40
Kubus, jeśli to nie jest jakiś "MiC (Made in China)" to nie powinno być żadnego problemu. Podpinasz kostkę i tyle. W ori lampie masz mijania i drogowe w jednej żarówce, w Dayline masz 2 żarówki, zasada działania jest taka, że jak przełączasz z mijania na drogowe to idzie "komenda", żeby zapalić drogowe i tyle. W Ori zapali się drugi drucik, a w Dayline zapali się druga żarówka.
Jak tak bardzo trykasz się z tą kostką to napisz do sklepu, niech Ci zrobią fotkę jakie jest wejście od kostki z kablami i będziesz miał spokój, jeśli jest takie samo jak ori wiązka to nie ma problemu.
Fordon, Te Dayline są właśnie od FK Automotive Ale trzeba dodać, że istnieje tańszy odpowiednik "renomowanej firmy Yun-Yian" ..
WTF - 10 Mar 2011, 21:50
Miał już ktoś styczność z tymi lampami Dayline? Jestem ciekaw jak z jakością ich świecenia i żywotnością tych LEDów
Kubus - 10 Mar 2011, 22:15
Cytat: | Kubus, jeśli to nie jest jakiś "MiC (Made in China)" to nie powinno być żadnego problemu. Podpinasz kostkę i tyle. W ori lampie masz mijania i drogowe w jednej żarówce, w Dayline masz 2 żarówki, zasada działania jest taka, że jak przełączasz z mijania na drogowe to idzie "komenda", żeby zapalić drogowe i tyle. W Ori zapali się drugi drucik, a w Dayline zapali się druga żarówka.
Jak tak bardzo trykasz się z tą kostką to napisz do sklepu, niech Ci zrobią fotkę jakie jest wejście od kostki z kablami i będziesz miał spokój, jeśli jest takie samo jak ori wiązka to nie ma problemu. |
dzieki za rade;) tak zrobie, ale za jakis czas, teraz inne wydatki:)
WTF napisał/a: | Miał już ktoś styczność z tymi lampami Dayline? Jestem ciekaw jak z jakością ich świecenia i żywotnością tych LEDów |
za jakis czas ja bede mial stycznosc z tymi lampami to napisze;) mysle ze 2-3 miesiace
|
|