| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Car Audio i CB - [MK3] Radio - Jak podłączyć?!

bolodom - 26 Paź 2010,  15:33
 Temat postu: [MK3] Radio - Jak podłączyć?!
 Witam Was! Chcę do mojej fiest podpiąć jakieś stare radio... i nie mam pojęcia który kabelek jest od którego (próbowałem robić na chybił trafił i chyba wypaliłem jakiś bezpiecznik bo mi zegar nie wyświetla godziny, tylko jest podświetlony...).

Z radia wiem jakie kabelki są od czego. Ale z Fifi wychodzi 5 kabli:
 Brązowy - gruby
 brązowy - cienki
 żółto-szary - cienki
 czerwony - cienki
 żółty - gruby

Jak podłączyłem do żółtego i brązowego grubego to mi się zaczął kabelek smażyć... :-/ proszę Was pomóżcie!

Z góry dzięki za odpowiedzi!

PS. Pominąłem 4 kable, które są od głośników żeby nie było! Proszę Was serdecznie o pomoc...
 JoeMix - 26 Paź 2010,  16:00

| bolodom napisał/a: |  	  | próbowałem robić na chybił trafił i chyba wypaliłem jakiś bezpiecznik | 
 Pytanie czy nie usmażyłes radia lub instalacji,,, 	  | bolodom napisał/a: |  	  | Jak podłączyłem do żółtego i brązowego grubego to mi się zaczął kabelek smażyć | 

Brązowy - gruby - MASA
 brązowy - cienki
 żółto-szary - cienki
 czerwony - cienki - +12V na stałe (memory)
 żółty - gruby  - +12V po stacyjce (power)

Zresztą nie ma to jak miernik w dłoń
   bolodom - 26 Paź 2010,  16:06

Hmmm instalacji tzn. co? Tak wszędzie mam prąd w aucie... tylko mi się zrypał ten zegar więc pewnie jakiś bezpiecznik poszedł. Potem sprawdzę.
 Co do podania info o kabelkach to wielkie dzięki!
 Obawiam sie tylko że mogę mieć gdzieś przerwę na kablach bo chyba tak próbowałem podłączyć i radio nie działało... No chyba, że faktycznie coś wypaliłem :(

Mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc
   JoeMix - 26 Paź 2010,  16:22

Napisałem jak jest we fieście,,, z tego co pamiętam, brązowe to masa, czerwone to zawsze 12V, zółte lub z czerwonym paskiem to 12V po zapłonie,,, dlatego napisałem na końcu że nie ma to jak mierniczek i pomierzenie wszystkiego

|  |