| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - [MK3] ZETEC - błąd 55

krzys:) - 18 Paź 2010,  17:54
 Temat postu: [MK3] ZETEC - błąd 55
 pojawil mi sie blad 55 wiem co on oznacza ale nie mam pojecia jak go usunac i co z tym zrobic?? nie mam juz sily do tego...test na wlaczonym silniku to nic.... tylko dioda caly czas sie swieci... o co chodzi...

| Kod: |  	  | Proszę precyzyjniej tytułować topic. - trzeci
 | 
 Pele - 18 Paź 2010,  18:52

Jak wiesz co oznacza ten błąd to w czym problem ??
 kuba87 - 18 Paź 2010,  18:55

własnie chodzi o to ze z jakiegos powodu bład ciągle jest "aktywny"
 Pele - 18 Paź 2010,  18:59

Ale jeśli załóżmy błąd 997 oznacza niesprawny czujnik temperatury, to wymieniasz czujnik i po sprawie. Więc w czym problem z błędem 55 ?? Co on oznacza i w jaki sposób oddziałuje na pracę silnika ??
 kuba87 - 18 Paź 2010,  19:00

duzo pali xD
   krzys:) - 18 Paź 2010,  19:03

jak Wy wyzej jestescie tacy madrzy to mi to wytlumaczcie jak dziecku a jak nie macie nic wiecej do powiedzenia to prosze nie udzielajcie sie...
 kuba87 - 18 Paź 2010,  19:05

tylko ze zetec ma kody 3 cyfrowe...
   dwu cyfrowe to w CVH i HCS
 55 Dopasować kabel, z uziemieniem, wyjąć złącze, powtórzyć test przy pracującym silniku.
 Pele - 18 Paź 2010,  19:06

| kuba87 napisał/a: |  	  | duzo pali xD   | 

Aha, czyli błąd 55 = idzie zima ??

Kojarzę że krzys:) coś wcześniej pisał, ale skoro nie kontynuuje problemu w tamtym temacie tylko zakłada nowy to nie jestem w stanie spamiętać wcześniejszych przyczyn ...
 kuba87 - 18 Paź 2010,  19:07

Pele rozbrajasz mnie
 u mnie wywalił 35 i zyję
 a tu cos jest nie tak
 krzys:) - 18 Paź 2010,  19:12

nooo wlasnie cos nie tak...:/ bo na wlaczonym silniku dioda caly czas swieci...nie ma zaworka od EGR moze to cos ze go nie ma? nie mam zielonego pojecia... komp GURU tzn wiazka z futra moze to cos pomoze...nie wiem gdzie jest ten poprzedni temat...:(
 Pele - 18 Paź 2010,  19:13

Na kodach błędów się nie znam, ale skoro krzys:) pisze:

| krzys:) napisał/a: |  	  | to mi to wytlumaczcie jak dziecku | 

to niechaj lepiej odda auto do elektryka albo kogoś kto bardziej ogarnia Zetec'i ...

| Cytat: |  	  | a tu cos jest nie tak | 

| Cytat: |  	  | tylko ze zetec ma kody 3 cyfrowe...   dwu cyfrowe to w CVH i HCS
 55 Dopasować kabel, z uziemieniem, wyjąć złącze, powtórzyć test przy pracującym silniku.
 | 

Czyli sugerujesz błędne podłączenie testera / błędne odczytanie kodu ??
 krzys:) - 18 Paź 2010,  19:17

podlaczone jest wedlug schematu...

|  |