| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika - [MK3] Uszczelki pod miskę olejową

Tomas82 - 30 Wrz 2010,  16:12
 Temat postu: [MK3] Uszczelki pod miskę olejową
 Zamówiłem w sklepie internetowym i zgodnie z opisem powinna pasować
 http://ford.sklep.pl/pl,p...,reinz,hcs.html

To co przyszło jakoś nie pasuje jedną parą otworów:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Badając ślady po poprzednich uszczelkach zaklejonych silikonem wygląda, jakby były zamontowane te same.
 Jakie uszczelki powinienem zamówić?
 madek - 30 Wrz 2010,  18:31

Z tego co pamiętam miski są różne w róznych rocznikach, różnią sie wyprofilowaniem na końcu właśnie, uszczelki także moga być różne jak widać (prawdopodobnie po lifcie w 94 były inne)
 drzeniow - 30 Wrz 2010,  19:31

podepnę sie pod temat ;*

Cieknie mi olej z pod miski ;]
 Musi być to uszczelka.
 Mam takie pytanie czy potrzebuje ściągać wydech aby założyć nową uszczelkę?
 I czy mogę zamiast uszczelki dac silikon czerwony?
 JoeMix - 30 Wrz 2010,  19:46

Jeśli nie będzie Ci przeszkadzał to nie musisz, jednak bez niego dostęp jest o wiele lepciejszy,,, 	  | drzeniow napisał/a: |  	  | Mam takie pytanie czy potrzebuje ściągać wydech aby założyć nową uszczelkę? | 
 Jeśli musisz to możesz,,, ale to takie "nie profesjonalne",,, 	  | drzeniow napisał/a: |  	  | I czy mogę zamiast uszczelki dac silikon czerwony | 
 drzeniow - 30 Wrz 2010,  19:55

| JoeMix napisał/a: |  	  | "nie profesjonalne",,, | 
 jak juz kiedys pisalem
 Zona, synek, tesciowa i 2 psy
 to nawet 30zł ratuje
   a silikon juz mam ;]
 Jeśli nie użyje to i tak go wyrzucę bo rok po otwarciu sie juz do niczego nie nadaje
   drjanusz - 30 Wrz 2010,  20:49

drzeniow, Tylko cieniutko(jeśli już musisz
  ).kiedyś robiłem kumplowi silnik po uszczelnianiu silikonem-szlif wału,bo twierdził jak już dać silikon to nie żałować na ilości  no i silniczek szlag trafił   Ogólnie to jestem wrogiem silikonu w silniku
   kovalek - 30 Wrz 2010,  22:24

Teraz większość aut ma fabrycznie miske bez uszczelki tylko na specjalny silikon. Mi ostatnio mechanik odradził uszczelki (ale w innym aucie), bo szybko zacznie cieknąć. Założył miskę na jakiś specjalny silikon (dirko się nazywał) i zero wycieków po dłuższej eksploatacji.
 kuba87 - 30 Wrz 2010,  22:27

to nie silikon
 tylko pasta do uszczelniania silnikow
 fabrycznie nowe silniki teraz na takie cos składają
 JoeMix - 1 Paź 2010,  08:48

Bierzcie pod uwagę że to też konstrukcyjnie jest przewidziane że będzie składanie na kleidło albo na ileś mm korkową czy inną uszczelke,,,

|  |