| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Kolor lakieru

Piotrula - 22 Wrz 2010,  08:56
 Temat postu: [MK4] Kolor lakieru
 Witam
  szukam szukam i i nic nie znalazłem chodzxi mi o kolor gdzie on jest umieszczony czy w książce czy na tabliczce .Mam ten niebieski i chciałem zrobić zaprawkę i właśnie ooooo problem jaki kolor  Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JoeMix - 22 Wrz 2010,  09:19

Kolor zazwyczaj jest zakodowany na tabliczce,,,
 TSRules - 22 Wrz 2010,  12:56

| JoeMix napisał/a: |  	  | Kolor zazwyczaj jest zakodowany na tabliczce,,, | 

W istocie, jeśli znajdziesz możesz upewnić się również na stronce:
 http://cdb.dupontrefinish...werSearchKeys=Q

u mnie się zgadzało wszystko
   Piotrula - 22 Wrz 2010,  17:02

| JoeMix napisał/a: |  	  | Kolor zazwyczaj jest zakodowany na tabliczce,,, | 
 Tak tak jeden też mi mówił ale jakoś nie mogę zajarzyć które to cyfry są
   grzeste - 22 Wrz 2010,  17:16

Mógłbyś przecież wkleić foto tabliczki i byłoby wszystko jasne, ale jeśli tego nie zrobiłeś to :
 Tabliczka MK5
 Piotrula - 22 Wrz 2010,  17:25

| grzeste napisał/a: |  	  | Mógłbyś przecież wkleić foto tabliczki i byłoby wszystko jasne, ale jeśli tego nie zrobiłeś to : Tabliczka MK5
 | 
 Dzięki ,dzięki
  teraz sobie poradzę:) Tommi - 22 Wrz 2010,  23:54

lepiej podjechać do mieszalni lakierów i niech Ci dobiorą odpowiedni odcień, wtedy będzie się na pewno zgadzał z tym na samochodzie
   marcinek0110 - 24 Wrz 2010,  09:11

Ja bym zrobił tak jak  Tommi radzi. Sam kupowałem zaprawke fordowską po numerze z tabliczki, i odcień był jakby zdziebko jaśniejszy
 TSRules - 24 Wrz 2010,  13:21

Ja znam zabawną anegdotę, gościu zamówiłem kolorek według tabliczki a dostał kompletnie inny, okazało sie że autko całe malowane było
  więc lepiej sie upewnić ...   
 |  |