Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Bardzo miekki pedal gazu, wysokie obroty silnika

XxBrabuSxX - 1 Wrz 2010, 14:27
Temat postu: [MK3] Bardzo miekki pedal gazu, wysokie obroty silnika
Witam,

To jest moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc...

Opis problemu:

Gdy wyjezdzalem na droge glowna bylem zmuszony wdepnac troche pedal gazu w podloge poniewaz zza samochodu ktory zaslanial mi droge pojawil sie szybko najdlezdzajacy pojazd. Ruszylem dosc zrywie i po chwili zauwazylem problem z pedalem gazu- stal on sie strasznie miekki, na tyle miekki ze nie moglem wyczuc samochodu. Po przejechaniu kilkuset metrow dostrzeglem ze silnik chodzi na bardzo wysokich obrotach [niestety nie wiem jakich bo w mojej fofi nie ma obrotomierza]. Moje pytania sa takie:
- Co moglo sie spitolic?
- Jakie koszty beda ewentualnie koszty naprawy?
- Czy po prostu wystarczy wymienic linke gazu? :)

bidżej - 1 Wrz 2010, 14:52

Cytat:
- Co moglo sie spitolic?
- Jakie koszty beda ewentualnie koszty naprawy?
- Czy po prostu wystarczy wymienic linke gazu?

odkręć patelnię i zobacz, czy linka jest cała (czy rusza się przy wciskaniu gazu) i czy razem z nią porusza się przepustnica.

tak w ogóle to silnik masz na gaźniku czy na monowtrysku?

XxBrabuSxX - 1 Wrz 2010, 14:58

Patelnie a co to takiego jest? Troche jestem zielony w tym temacie poniewaz to moj pierwszy samochod ;-| . Silnik jest na monowtrysku :)
bidżej - 1 Wrz 2010, 14:59

patelnia to obudowa filtra powietrza. zajrzyj pod maskę, to będziesz wiedział dlaczego tak się to nazywa :-P

a jak silnik na monowtrysku, to w profilu zmień na 1.1i/50KM

XxBrabuSxX - 1 Wrz 2010, 15:06

aaa w takim teraz bede wiedzial co odkrecalem juz kilka razy ;D Ok to juz wiem gdzie szukac :) wlasnie zastanawialem sie czy wersja 1.1 czy 1.1i hehe