|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK4] Wybór radia
surfer - 27 Sie 2010, 18:28 Temat postu: [MK4] Wybór radia Witam! To mój pierwszy post na forum więc jeśli zrobiłem coś źle to przepraszam A więc chodzi mi o wybór jakiegoś radia do mojej fiestki. Rozsądna cena jaką mogę za nie dać to dla mnie 600zł. Rozglądałem się trochę na allegro i wpadły mi w oko dwa modele:
Pioneer DEH-5200SD
Clarion FZ409E
Jeżeli ktoś akurat ma któryś z tych modeli prosiłbym o podzielenie się wiedzą i doświadczeniem A jeżeli nie to jakie radyjka polecacie?? Pozdrawiam
Puff - 27 Sie 2010, 20:28
Jeśli masz fabryczne nagłośnienie, to kupno radia za 6 stów jest naprawdę niezbyt szczęśliwym pomysłem...
surfer - 27 Sie 2010, 20:40
Mógłbym wiedzieć dlaczego??
Początkowo nagłośnienie będzie fabryczne. Ale to sie szybko ma zmienić planuje zakup wzmacniacza i głośników z JBL.
Puff - 27 Sie 2010, 20:51
Ano dlatego, że fabryczne głośniki jakością nie grzeszą. Wydają dźwięki. I w sumie tyle można o nich powiedzieć, bo nawet określenie "grają" do nich nie pasuje.
Wsadzając radio za takie pieniądze odczujesz jakąś tam różnicę, ale prawda jest taka, że na fabrycznym, często nędznym radiu i lepszych głośnikach (do mk4 na przód można włożyć 165mm) zauważysz większą różnicę. Rozdysponuj sobie tą kwotę względnie "pół na pół", kup radio ze średniej półki i do tego jakieś względnie dobre głośniki - będziesz o niebo szczęśliwszy.
TSRules - 27 Sie 2010, 23:15
surfer pioneer pewniejszy, w clarionie ten dotykowy panel w czasie jazdy może sie nie sprawdzić, jak ci sie takie radio podoba to kupuj w końcu twoja kasa, z czasem sobie audio rozbudujesz, z resztą co jak co ale radio zawsze możesz sobie zatrzymać w razie zmiany auta więc ja bym sie nie zastanawiał jak dysponujesz takim komfortem finansowym
Parzych - 27 Sie 2010, 23:56
surfer, ja bym raczej doradzał Pioneera... Jednak przy głośności, gałka to gałka, a klawiszowe sciszanie jest dosyć powolne...
surfer - 30 Sie 2010, 19:06
Dobra, dzięki chlopaki za podpowiedzi. Zamówiłem tego pioneera Mam nadzieję, że będę zadowolony
|
|