Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Zamki w drzwiach

93mateusz - 3 Lip 2010, 21:16
Temat postu: [MK3] Zamki w drzwiach
Mam problem, przy nie dokładnie otwartych drzwiach od strony kierowcy chciałem zamknąć drzwi od strony pasażera. Oczywiście zamkneły się, ale teraz nie mogę otworzyć od strony kierowcy z kluczyka, a jak od pasażera otworzę i uda mi się też otworzyć ze strony kierowcy to słychać cały czas chodzące zamki gdy wszystkie drzwi (2) są otwarte i chcę zamknąć ( Normalne zamykanie drzwi) to się automatycznie zamykają bo centralny zamek działa cały czas

Ludzie co mam zrobić ? Proszę bardzo o pomoc bo auto nie jest moje.

jackrzec - 5 Lip 2010, 18:34

Centralny oryginał, czy uniwersalny?
Freeman - 5 Lip 2010, 22:14

Siłowniki się poprzestawiały.
zaan - 20 Wrz 2010, 23:47

wejdź do samochodu, zamknij drzwi, najprawdopodobniej zamki sobie zaświrują i same się zablokują. Jeśli będziesz odblokowywał którekolwiek drzwi pojedynczo klamką, C.Z. powinien zaświrować i zamykać się automatycznie. Odblokuj od środka jednocześnie lewe i prawe drzwi klamkami. Jeśli w tym momencie zamki nie będą świrowały to:

1. Sprawdź, czy mastery się nie obluzowały
2. sprawdź połączenie pomiędzy zamkami (białe i żółte przewody - nie pamiętam na który idzie impuls otwierania a na który zamykania
3. Doraźnie możesz wyciągnąć bezpiecznik od C.Z. i chwilowo operować manualnym zamykaniem każdych drzwi.

4. .....- jeszcze nie wiem, musze oblookać u siebie, moja fieścina pojeździła trochę gościnnie u innych szoferów i właśnie to się zaczęło robić - jeszcze nie naprawiłem - jeździ się na wyciągniętym bezpieczniku:)