|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Nasze auta - [MK3] FUTURA 1.6i16V 

77mucha - 20 Cze 2010,  14:48 Temat postu: [MK3] FUTURA 1.6i16V 1. NICK: 77mucha

2. IMIĘ: Andrzej

3. MODEL: Ford Fiesta

4. WERSJA: Futura

5. ROCZNIK: MK3'94 

6. SILNIK:1.6i16v/90KM

7. OPIS AUTA:Moje pierwsze auto. Stan samochodu w dniu zakupu był bardzo dobry. Fiesta siedziała na glebie i zwijała się naprawdę ostro. Po 3 latach związku nie jest już tak sama jak w dniu zakupu, lecz zamierzam związek odnowić. Czas pokaże:)

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE

a. wizualne: lusterka m3 chrom z kierunkami i niebieskim postojem

b. mechaniczne:elektryka szyb, nowa pompa wody, napinacz paska klinowego (chyba z vectry), pozostałe rolki, rozrząd, świece, przewody, bendix rozrusznika, tarcze brembo i pozostałe co się zużywają "na bieżąco" amory, sprężyny, klocki... Była gleba już nie jest:/

c. audio: radio JVC KD-G342, skrzynia JBL GT5-1204BR, wzmak Blaupunkt GTA 4100, w półce bez firmówki 3 drożne (ale uzywam wysokiego i średniego tonu), w drzwiach albo Philips albo Panasonic (nie pamietam dokładnie jakie)

d. inne: doszły jeszcze 15" RCDesign 195/50 przód i 205/50 tył

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE

a. wizualne: jeszcze planuje abstrakcyjnie

b. mechaniczne: swap + wszystko co z nim związane, centralny, może odpalanie na pilot.

c. audio: te z półki i drzwi muszę w końcu wymienić na jakieś z allegro więcej nie trzeba

d. inne: /.../

10. FOTKI AUTA 

Dragon21 - 20 Cze 2010,  15:14
  fura spoko a na jaki większy chcesz dać spawa ?
												 77mucha - 20 Cze 2010,  15:19
  Wszystko potrzebuje przemyślenia.

Tutaj mała debata właśnie na ten temat:

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49092
												 DemptD - 20 Cze 2010,  15:33
  lusterka nie pasują, rowek na masce musi być    
												 Dragon21 - 20 Cze 2010,  15:56
  rowek każdy ma ale gdzie indziej      a maska mi się podoba bez rowka
												 moci - 20 Cze 2010,  16:35
  maska mk3 bez rowka to paskudztwo
												 Dragon21 - 20 Cze 2010,  16:46
  ktoś tak powiedział i na sile narzucacie żeby inni mieli tak samo a jak ktoś zrobi inaczej to od razu ze paskustwo     każdy robi tak jak mu się widzi i podoba a nie sugerować się opinnia innych w końcu kto będzie nim jeździł on czy inni    
												 matrix-1990 - 26 Cze 2010,  20:51
  bez rowka wydaje się bardziej wygładzona    lustera to tragedia tutaj    no i ten bad look, ale reszta fajna
												 hubi_2006 - 27 Cze 2010,  12:18
  77mucha, na forum doradzamy i odradzamy     Tym razem myślę, że zdecydowana większość nas odradzi Ci te "chromowane" lusterka M3 Stajl Look Power w cholerę. Lepiej wrócić do standardowych zamiast wozić się jak 5tryliardów pseudo Power Golfów i innych...  

Maska i tył auta jest moim zdaniem super     Aluski też przyjemnie wyglądają. Pokaż może jakieś foty wnętrza    
												 J@rek - 27 Cze 2010,  12:23
  Fajna ale lusterka okropne    
												 bidżej - 27 Cze 2010,  12:38
  no i całkiem fajna. pozbyłbym się tylko beznadziejnych lusterek "z niebieskim postojem" (    ) i badlooka bo zalatuje tuningiem z tesco.
												 Peedro - 27 Cze 2010,  13:02
  a tam tesco     lusterka owszem, a badlook wcale nie przeszkadza   
												 qwerty67 - 27 Cze 2010,  13:45
  A głośniki w półce to nieporozumienie...
												 77mucha - 25 Lip 2010,  13:27
  Siema. Wracam po długiej przerwie.

I mam dla Was przystepną propozycje:)

Oddam swoją niebieską perłe za 2000zł

Bez 15.

Do auta dorzucam:

Filtr oleju, 1L Mobil1 15w30, uszczelke głowicy cylindrów (nie trzeba wymieniać nic sie nie leje z pod tej uszczeliki) oryginalne lusterka, czerwone sprężyny, jakis "uszlachetniacz" do paliwa - NIGDY nie urzywałem, wierze ze przyszły własciciel też tego nie zrobi:), 4 opony zimowe na felgach stalowych. Radio CD, wzmacniaczyk, 2 tuby, strumienice w obudowie kata i ewentualnie gdyby ktoś potrzebował to jeszcze dosyc ciekawą końcówkę tłumika.

Przegląd do 28.12.2010, OC do 14.08.2010

Pali bez zastanowienia czy to zimno czy goraco:)

180km/h rozwija bez problemu:)

Nie wylewa oleju:)

I tak, żeby coś miało zalty, musi mieć wady...

Przegub lewego koła jest definitywnie do wymiany, jakies 2-3m-ce temu wymienił mi mechanik gume na nim, niestety tak wymienił że tawot wyleciał...

przewód powietrza (stożek-silnik) jest do wymiany, gdyż jest dziurawy i zimny silnik nie równo przez niego chodzi.

Rozrząd (pasek, rolke prowadzącą, napinacz, pompa wody) wymieniałem z końcem minionego roku (wrzesień listopad), klinowy i jego napinacz jakieś 3-4 m-ce temu, a rolki prowadzące klinowy jakieś 1,5-2 lata temu. W gruncie rzeczy to nie powinno grać roli, uwazam gdy sie kupuje samochód, te rzeczy powinno sie wymienic od razu, tak było w moim przypadku gdy kupiłem to auto.

I jakieś 1,5roku temu wymieniłem z tyłu amortyaztory i łaczniki. Przednie amory z sprężynami i sprężyny z tyłu maja po 2lata. 

Wydaje mi sie ze to wszystko. 

Cena 2000 to cena ostateczna. Pierwsza była 3000zł dla znajomych było 2500, teraz jest 2000zł bo w garazu pojawiło się mondeo2,5V6   

Kontakt: 503892853 

Od poniedziałku jestem w niemczech, moge nie odbierać dlatego mile widziane SMSy:)

Wracam szóstego sierpnia i będę do 8-9 sierpnia, w tym czasie mozemy sfinalizować transakcje:)

Narazie nie ogłaszam sie w innych mediach, chciałbym oddać swoją fieste w rece fana tej marki:)

Pozdrawiam.

| 

|