|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Woda w gnieździe świecy
pietrucha24 - 11 Cze 2010, 22:01 Temat postu: [MK4] Woda w gnieździe świecy Pojawia mi się woda w gnieździe gdzie wchodzi świeca do silnika. Obok jest termostat, czyżby uszczelka pod nim poszła, może wąż?? 1.3 Endura 60 KM, dodam że ostatnio pojawiły się problemy z dławieniem i szarpaniem podczas jazdy, ale teraz jak się zrobiło ciepło to problem zanikł.
pucio2 - 12 Cze 2010, 15:31
pietrucha24, pietrucha24 napisał/a: | Pojawia mi się woda w gnieździe gdzie wchodzi świeca do silnika. Obok jest termostat, czyżby uszczelka pod nim poszła, może wąż?? | Powinieneś sprawdzić; skąd można wiedzieć, którędy woda nacieka w gniazdo świecy?
JoeMix - 12 Cze 2010, 22:34
pietrucha24 napisał/a: | czyżby uszczelka pod nim poszła, może wąż?? | Ja teraz w nocy, zza komputera widzę że obudowa termostatu pękła,,,
pietrucha24 - 13 Cze 2010, 00:24
To są takie hektolitry wody, że normalnie rzeka się tworzy. Po wytarciu do sucha, po przejechaniu parunastu kilometrów płyn się pojawia.
czyli proponujecie wymienić termostat?
pucio2 - 13 Cze 2010, 08:00
pietrucha24: pietrucha24 napisał/a: | czyli proponujecie wymienić termostat? | ale razem z jego obudową, jak pisze JoeMix...
JoeMix - 13 Cze 2010, 08:26
:yyy: Facet nie rób sobie jaj, tylko podnieś maskę, wytrzyj wodę zapal auto i z nosem przy silniku szukaj skąd cieknie,,, nikt tego za Ciebie nie zrobi,,,
pietrucha24 - 26 Lip 2010, 22:02
Poleciała uszczelka na termostacie. Silikon uszczelka z tektury i jest.
Dziex za te dobre i za te mniej miłe słowa
|
|