|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Pomarańczwa kontrolka silnika - 1.25
Lyoto - 5 Cze 2010, 20:04 Temat postu: [MK6] Pomarańczwa kontrolka silnika - 1.25 Witam
Ford fiest Mk6,04 125i/75km
auto stało bez jeżdżenia ok. 5h wsiadłem przekręciłem kluczyk i coś długo "zapalał, zaskoczył" dziwne nigdy czegoś takiego nie miałem następnie przejechałem z 5km zgasiłem auto za 10 minut znowu wsiadłem odpaliło bez problemu ale obroty spadły z900 gdzieś do może 500 i się "dusił lub chodził jak stary diesel" jak go przegazowałem to pomarańczowa kontrolka od silnika zaczęła migać, no nic musiałem jakoś wrócić do domu w ogóle przyspieszenia nie ma.
Z tego co przeczytałem tutaj w wyszukiwarce to może to minąć, lub woda gdzieś jest, lub filtr paliwa jest zapchany
z tego co jeszcze doczytałem to na pewno do elektryka trzeba podjechać podłączyć go pod komputer
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
co o to może być za problem ktoś miał może podobny??
JoeMix - 5 Cze 2010, 21:33
Lyoto napisał/a: | z tego co jeszcze doczytałem to na pewno do elektryka trzeba podjechać podłączyć go pod komputer | Dokładnie, kontrolka oznacza błąd elektroniki silnika,,, zaczytanie kodów błędów2 wyjaśni co to za problem,,,
Lyoto - 7 Cze 2010, 21:09 Temat postu: zamykam byłem u elektryka siadła "cewka zapłonu" koszt 180zł
Skfarek - 8 Cze 2010, 13:22 Temat postu: Re: zamykam
Lyoto napisał/a: | byłem u elektryka siadła "cewka zapłonu" koszt 180zł |
Standardowa usterka, to samo się dzieje w foce I w 1.4 i 1.6, na szczęście cena jeszcze przystępna.
marszal - 10 Sty 2011, 21:21
Podłączę się pod temat i zapytam.
Posiadam Fiestę mk6 z silnikiem 1.4i, ale z kompem 1.25i.
Podpowiedzcie, jakie to może nosić konsekwencje? Da się to przeprogramować?
MARIUSZ.B - 11 Sty 2011, 09:27
marszal napisał/a: | Podpowiedzcie, jakie to może nosić konsekwencje? |
Skoro masz tak zrobione to prędzej powinieneś nam powiedzieć jakie są konsekwencje, prędzej zauważysz co jest nie tak niż my. Moim zdaniem komp może podawać inne dawki paliwa.
marszal napisał/a: | Da się to przeprogramować? |
Może i się da tylko kto to zrobi i za ile, takiego koma kupisz bez problemu na allegro.
Skąd taka rzeźba w aucie, rozumiem że robiłaś swapa z 1.25 na 1.4 ?
Kadzax - 11 Sty 2011, 19:19
Sądząc po mince i kontekście wypowiedzi to raczej swapa nie robił.
marszal - 15 Sty 2011, 13:07
Kadzax docinki tego typu daruj sobie.
Pytanie jeszcze odnośnie wymiany kompa. Co będzie z immobilaizerem po wymianie na nowy komp? Nie posiadam pastylki immo z nowego kompa.
Parzych - 24 Kwi 2011, 21:50
marszal napisał/a: | Posiadam Fiestę mk6 z silnikiem 1.4i, ale z kompem 1.25i.
Podpowiedzcie, jakie to może nosić konsekwencje? Da się to przeprogramować? | Najpierw na drugie pytanie odpowiem, da się to przeprogramować, takie rzeczy robi Pan Robert Dębski w ASO Ford Michałowski przy ul. Radzymińskiej 158... Komp z 1,25 podaje zbyt ubogą mieszankę w porównaniu do tego z 1,4 czego konsekwencją (na dłuższą metę) może być wypalanie się zaworów...
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2011 21:52 ]
marszal napisał/a: | Pytanie jeszcze odnośnie wymiany kompa. Co będzie z immobilaizerem po wymianie na nowy komp? | Nie trzeba wymieniać kompa, wystarczy do obecnego wgrać oprogramowanie z 1,4...
|
|