Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK3] Stuk podczas nagłego zabrania nogi z gazu

zionek - 1 Cze 2010, 21:36
Temat postu: [MK3] Stuk podczas nagłego zabrania nogi z gazu
Witam! Może ktoś spotkał się z takim problemem jak:

Podczas ruszania z dużym gazem przód się 'podnosi' lekko - no jak to w samochodach z przednim napędem, po czym gdy zabieram nogę z gazu szybko to przód opada i mam taki stuk w zawieszeniu jakbym wjechał w dużą dziurę. Chyba że to poduchy pod silnikiem? oglądałem koła i wachacze wyglądają ok. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

rusin - 2 Cze 2010, 01:04

zrob tak: otworz maske, zaciagnij reczny i niech jedna osoba probuje dosyc zdecydowanie ruszyc do przodu lub do tylu a druga patrzy czy silnik bardzo sie rusza przy probie ruszania jak tak to poduszki, koszt jednej poduszki to ok 15zl, i jak masz kanal to zrobisz sobie sam. A jak stuka przy zdejmowaniu nogi z gazu to na 90% bedzie poduszka blizej kabiny zerwana i skrzynia uderza o maglownice. ale jak juz bedziesz w kanale to sobie wymien obydwie
JoeMix - 2 Cze 2010, 06:30

zionek napisał/a:
Chyba że to poduchy pod silnikiem?
Chyba tak,,,
leszek20042 - 2 Cze 2010, 10:17

podpinam sie pod temat.
Ja mam podobny problem ale u mnie wystepuje duzy stuk jakby w skrzyni podczas odejmowania szybko gazu przy cofaniu?? rzadko kiedy wystepuje jak ruszam do przodu. czy u mnie rowniez moga byc poduchy walniete?? :sad:

Marek - 2 Cze 2010, 12:49

Tak, pod skrzynia. Jakby co to posiadam takie poduszki i mogę wymienić - dzwoń 781 725 532 :)
zionek - 2 Cze 2010, 14:23

rusin napisał/a:
zrob tak: otworz maske, zaciagnij reczny i niech jedna osoba probuje dosyc zdecydowanie ruszyc do przodu lub do tylu a druga patrzy czy silnik bardzo sie rusza przy probie ruszania jak tak to poduszki, koszt jednej poduszki to ok 15zl, i jak masz kanal to zrobisz sobie sam. A jak stuka przy zdejmowaniu nogi z gazu to na 90% bedzie poduszka blizej kabiny zerwana i skrzynia uderza o maglownice. ale jak juz bedziesz w kanale to sobie wymien obydwie

Tak wieczorem spróbuje zrobić i zdam relację z rezultatów.

Takiej usterki jeszcze w autach nie miałem i pytanie moje brzmi czy czymś to grozi jeśli spokojnie pojeżdzę jeszcze z tydzień. Bo wcześniej nie dam rady wymienic, a dojeżdzam do pracy codziennie. Przy spokojnej jeżdzie nie mam stuków.

rusin - 2 Cze 2010, 17:29

spokojnie pojezdzisz jeszcze tydzien.
zionek - 6 Cze 2010, 23:03

Problemem okazała się poduszka ta bliżej chłodnicy. Po wymianie wszystkie symptomy ustały. Dziękuję wszystkim za pomoc.