|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] Pęknięty tłok - przyczyny
Łuaksz - 1 Cze 2010, 15:51 Temat postu: [MK6] Pęknięty tłok - przyczyny Mam pytanie, zepsuł mi sie silnik, dokladnie- pękł tłok ,odoby sprzedające silniki używane sugerują,że zapsuł sie od złego eksploatowania(samochod jest bezwypadkowy). Mogli byście wytknąć błęd yco moge zle robic jezdzac, ze az pekl tlok??? Jaki bład moge popelniac???
przemo_rsr - 1 Cze 2010, 16:37
czasem to wada materiału, a jak jeździsz? ostro?
portier - 1 Cze 2010, 16:42
czemu nie zapytales tych osob co sprzedaja silniki...?
Łuaksz - 1 Cze 2010, 18:43
Nie jeżdze ostro tylko duzo, a nie pytalem tych co sprzedawali,b ow tym momencie myslalem o kupnie a nie o duperelach
ramses123 - 1 Cze 2010, 18:57
styl jazdy nie ma z tym raczej nic wspólnego. moze silnik był już zmęczony, albo tak jak chłopaki mówią wada materiału. jednemu się coś zepsuje inny całe życie przejeździ i problemu nie ma
odyniec - 1 Cze 2010, 19:01
Zdecydowanie materiał. Tam nie ma ingerencji niczego z zewnątrz więc możesz podziękować temu kto przepuścił ten tłok i pozwolił go wsadzić do silnika
diodalodz - 1 Cze 2010, 20:57
tłoki niszczy zła mieszanka(np złe parametry ON) i czas(przebieg) . Niestety od kiedy komory wirowe wyleciały z głowic i teraz mieszanka wtryskiwana jest w tłok (ma specjalne zagłębienie) pękanie tłoków w silnikach z bezpośrednim wtryskiem się zdarza . Miałem w warsztacie parę aut z tym problemem ostatnio clio z CDI .
pawel182 - 1 Cze 2010, 23:18
Zmęczenie materiału najprawdopodobniej
mirro - 4 Cze 2010, 23:04
Mi pekl tlok przy 130tys. przyczna bylo ze wtrysk zamiast rozpylac to lal i przepailo tlok.
|
|