|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] jak głęboko wbić uszczelniacz zaworowy
luk-90 - 29 Maj 2010, 15:24 Temat postu: [MK3] jak głęboko wbić uszczelniacz zaworowy Witam, uwalony olejem i wszystkim innym piszę do was, bo własnie wymieniam uszczelniacze zaworowe i nie wiem jak głęboko je wbić. Pierwsza fotka telefonem trochę mało ostra jak siedzą stare, a druga uszczelniacza nowego i zaznaczonymi dwoma poziomami, proszę o odpowiedź jak głęboko go wbić(do poziomu 1 czy jak??) Jest bardzo pilne
diodalodz - 29 Maj 2010, 21:17
wbijasz aż dolna cześć uszczelniacza nie oprze się o głowicę . większość uszczelniaczy dobrze posmarowanych olejem da się wcisnąć palcami . Do wbijania najlepiej używać długich nasadek od kluczy 1/2" . generalnie słychać po dźwięku że uszczelniacz jest na swoim miejscu , nie należy używać w stosunku do nich dużych sił . 100 g młotek w sam raz .
z twojego rysunku wynika że powierzchnia oznaczona cyfrą 2 ma oprzeć się o głowicę .
luk-90 - 30 Maj 2010, 12:39
dzieki za odpowiedź, choć już troszkę spóźnioną wytarłem dokładnie miejsce osadzenia uszczelniacza i na logikę doszedłem, ze on właśnie opiera się o głowicę i ani mm dalej, uszczelniacze wymienione i jest wszystko si
|
|