|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Dziwny zapach z nawiewu
extreme113 - 24 Maj 2010, 21:50 Temat postu: [MK3] Dziwny zapach z nawiewu Witajcie,
Mam problem, poniewaz gdy włącze nawiew i nastawie go na ciepłe powietrze to gdy wlatuje do kabiny czuc dziwny zapach, jakby jakiegoś smaru lub spalenizny, nie do opisania. Na zimnym problem znika. Czy to może byc z tą nagrzewnicą coś?
Poradzcie cos...
grabarz110 - 11 Wrz 2010, 20:22
Możliwe że ten smród jest z rezystora który jest chłodzony w kanale dolotowym dmuchawy.Sprawdz go znajduje się pod maską tutaj jak silnik wycieraczek taka puszka z deklem.te rezystory lubią się silnie nagrzewać i możliwe że ci się plastik topi i stąd ten zapach.
drzeniow - 11 Wrz 2010, 20:25
ja mialem tak podobnie zapach smaru oleju, wypadl mi kurek od wlewu oleju i cale te przedmuchy z zaworow dostawaly mi się do kabiny jesli mialem wlaczone ogrzewanie na zimnym nawiewie ten zapach byl duzo słabszy.
JoeMix - 11 Wrz 2010, 22:53
Cytat: | Możliwe że ten smród jest z rezystora który jest chłodzony w kanale dolotowym dmuchawy | By tego nie było na najwyższym biegu no i ciepłe/zimne było by raczej bez znaczenie,,, jak dla mnie to coś jest na nagrzewnicy i jak ta się robi ciepła to się "smaży",,,
matrix-1990 - 12 Wrz 2010, 10:26
mi gazem ciągle śmierdzi
drzeniow - 12 Wrz 2010, 10:38
matrix-1990 napisał/a: | mi gazem ciągle śmierdzi |
a ja CI powiem ze we swojej fiescie nigdy nie czułem zapachu gazu
nawet spaliny mają ten sam zapach na LPG jak PB ;]
portier - 13 Wrz 2010, 19:30
JoeMix napisał/a: | Cytat: | Możliwe że ten smród jest z rezystora który jest chłodzony w kanale dolotowym dmuchawy | By tego nie było na najwyższym biegu no i ciepłe/zimne było by raczej bez znaczenie,,, jak dla mnie to coś jest na nagrzewnicy i jak ta się robi ciepła to się "smaży",,, |
ja tez jestem za nagrzewnica, u mnie bylo tak samo, tylko nie wiem czy smrod ten sam
wyciagnalem nagrzewnice wyczyscilem z lisci, przeplukalem, umylem i jak reka odjal.. moj ojciec powiedzial ze to smrod plynu chlodniczego, ze mam gdzies wyciek z nagrzewnicy no i faktycznie bylo tez na dole tej obudowy troche sladu po zaschnietym plynie
no i przy wlaczaniu nawiewu juz nie capi:D
aha przy zdejmowaniu tej obudowy urwalem 3/6zapinek wiec musze to jakos zaczepic, myslalem zeby na kantach silikonem szklarskim przeciagnac.
extreme113 - 13 Wrz 2010, 19:55
ehheeh, okazało się że nagrzewnica jest do wymiany ponieważ był wyciek na niej. Ja akurat ułamałem tylko 2 zapinki. Zamierzam kupic nową nagrzewnice. kosztami się pochwale póżniej. pozdr
|
|