|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] Wymiana oleju w skrzyni biegów i uszczelniacza
drelo - 23 Maj 2010, 08:23 Temat postu: [MK6] Wymiana oleju w skrzyni biegów i uszczelniacza Witam! Ostatnio chciałem zmienić olej w skrzyni biegów tylko nie wiem gdzie dokładnie znajduje się spust oleju i wlew więc proszę o info
Aha jaki olej lejecie do skrzyń 1.4tdci?
Musze dobrze posprawdzać ale chyba leje mi lewy uszczelniacz tylko kurde nie wiem czy kupować org. czy podróbkę ?
JoeMix - 23 Maj 2010, 09:32
drelo napisał/a: | nie wiem gdzie dokładnie znajduje się spust oleju | A jest w ogóle?
drelo - 23 Maj 2010, 19:26
No właśnie nie wiem a co nie ma? więc jak, co zrobić uszczelniacz mi puszcza to co mam dolać tylko ? nową skrzynie trzeba będzie czy jak bo nie czaje ?
JoeMix - 23 Maj 2010, 23:15
W starszych fiestach nie było korka spustowego bo producent nie przewidywał wymiany oleju,,, jak w nowszych to nie wiem, uszczelniacz trzeba zmienić i będzie git.
MARIUSZ.B - 23 Maj 2010, 23:45
JoeMix napisał/a: | uszczelniacz trzeba zmienić i będzie git. | i dolać oleju.
drelo - 24 Maj 2010, 13:18
MARIUSZ.B napisał/a: | JoeMix napisał/a: | uszczelniacz trzeba zmienić i będzie git. | i dolać oleju. |
Tylko którędy? Musze jeszcze odkręcić koszyk akumulatora i zobaczyć, ale tak po za tym kiedyś zerkałem na skrzynie to na myśl mi przyszło odkręcenie czujnika i dolanie tam oleju ...
Pozdrawiam może zadzwonie jeszcze do serwisu to powiedzą co i jak kurde pomóżcie bo chciałbym jeździć D
JoeMix - 24 Maj 2010, 13:24
Korek kontrolno-wlewowy oleju jest na skrzyni,,,
drelo - 24 Maj 2010, 14:42
Ok sprawdze dzieki :d tylko teraz powiedcie jaki olej tam wlać aby był odpowiedni silnik 1.4 tdci
Neo178 - 24 Maj 2010, 22:52
drelo napisał/a: | kurde pomóżcie bo chciałbym jeździć D |
Nie to, żebym się czepiał, ale w tym wieku to jeszcze nie wolno prowadzić Chyba, że jest już kategoria B1 czy coś takiego
A temat o oleju do klekota był - kliknij
Parzych - 25 Maj 2010, 01:09
Neo178, czytaj temat ze zrozumieniem, Cytat: | Wymiana oleju w skrzyni biegów i... | i nie wpuszczaj w maliny z olejem silnikowym...
drelo - 25 Maj 2010, 15:52
Neo178 napisał/a: | drelo napisał/a: | kurde pomóżcie bo chciałbym jeździć D |
Nie to, żebym się czepiał, ale w tym wieku to jeszcze nie wolno prowadzić Chyba, że jest już kategoria B1 czy coś takiego
A temat o oleju do klekota był - kliknij |
hmm powiem tyle już niedługo zaczne bo przecież 3 miechy przed ukończeniem osiemnastki można no ale dobra jaki wreście olej zalać do skrzyni 1.4 tdci :D
|
|