|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] REGULACJA SILNICZKA KROKOWEGO
santana - 15 Kwi 2010, 18:56 Temat postu: [MK3] REGULACJA SILNICZKA KROKOWEGO czy jest taka opcja,regulacji silniczka krokowego.tak slyszalem ,czekam na opinie
jackrzec - 16 Kwi 2010, 08:27
nie ma
JoeMix - 16 Kwi 2010, 09:38
santana, co chcesz regulować?
PawelKRA - 16 Kwi 2010, 12:45
Jak masz z nim problem to moze go po prostu wyczysc bo tam nie ma co regulowac
deku - 27 Wrz 2010, 11:53
Czy po czyszczeniu bolec trzeba ustawić na tę samą pozycję, co przed czyszczeniem, czy sam się ustawi po uruchomieniu silnika?
Wyczyściłem silnik krokowy i CPP, i po odpaleniu silnika mam ciągle ok. 3tyś obrotów. Znalazłem na tym forum, że być może źle zamontowałem CPP (nie zahaczyłem o wajchę), ale skoro będę już demontował to wolałbym wiedzieć, czy bolec też może być tego przyczyną.
Rebel - 27 Wrz 2010, 13:23
deku odpinałeś akumulator po swoich zabiegach?
Silniczek krokowy pracuje na bieżąco. Wajcha od CPP ma być zahaczona, ruszając przepustnicą, wajcha od CPP ma się przemieszczać. Jak wszystko zamontujesz jak należy to zobaczysz co się dzieje. Tylko pamiętaj, że przez pierwsze kilka kilometrów po odpięciu klem mogą dziać się różne rzeczy z obrotami. Jeżeli chcesz poczytać o tym więcej to szukaj hasła: reset kompa
deku - 27 Wrz 2010, 13:34
Dziękuję, spróbuję.
Akumulator odpinam zawsze jak coś dłubię pod maską. Znajomemu mechanikowi kiedyś wystrzeliła poduszka jak grzebał w samochodzie, więc wolę nie ryzykować.
JoeMix - 27 Wrz 2010, 21:06
deku napisał/a: | Czy po czyszczeniu bolec trzeba ustawić na tę samą pozycję, co przed czyszczeniem, czy sam się ustawi po uruchomieniu silnika? | Jak dobrze złożyłeś to się sam ustawi,,,
deku - 5 Paź 2010, 08:45
JoeMix napisał/a: | deku napisał/a: | Czy po czyszczeniu bolec trzeba ustawić na tę samą pozycję, co przed czyszczeniem, czy sam się ustawi po uruchomieniu silnika? | Jak dobrze złożyłeś to się sam ustawi,,, |
I tak właśnie się stało. A po czyszczeniu i pononym - tym razem poprawnym poprawnym założeniu, obroty się unormowały.
Dzięki
|
|