| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] 安iece zap這nowe, jako嗆
zuli007 - 6 Kwi 2010, 09:51 Temat postu: [MK6] 安iece zap這nowe, jako嗆 Witam!
U篡wa� kto� mo瞠 takich 鈍iec za 8 z� z alledrogo ?
np. http://allegro.pl/item978...aft_aso_fv.html
Zastanawia mnie czy to rzeczywi軼ie oryginalne i czy s� warte monta簑.
Jeszcze pytanko z troche innej beczki.
Ostatnio zdj掖em z jednej ze 鈍iec przew鏚 WN - z ciekawo軼i. Silnik po z這瞠niu nie chcia� odpali�. Domy郵am si�, 瞠 to przez brak styku bo po ich przeczyszczeniu wszystko wr鏂i這 do normy. Tylko czy silnik nawet bez jednej 鈍iecy nie powinien wystartowa�?
JoeMix - 6 Kwi 2010, 10:10
| zuli007 napisa�/a: | | Zastanawia mnie czy to rzeczywi軼ie oryginalne i czy s� warte monta簑. | Bo co tanie s�? W sklepie jakie� 7 zeta (nie wiem czy akurat te), one tak kosztuj�
zuli007 - 6 Kwi 2010, 10:21
Dzwonilem do hurtowni w kt鏎ej zazwyczaj sie zaopatruje i chc� 32 z� / szt. st康 moje pytanie o jako嗆. (W hurtowni te� oryginalne ford)
JoeMix - 6 Kwi 2010, 10:26
http://ford.sklep.pl/pl,p...d,ayfs,22c.html
zuli007 - 6 Kwi 2010, 10:30
Dzi瘯uj� za informacj�, zam闚i� wi璚 4 sztuki. Co ile powinno si� wymienia� przewody WN ? Auto nie ma gazu.
jurek - 6 Kwi 2010, 17:18
Ostatnio zdj掖em z jednej ze 鈍iec przew鏚 WN - z ciekawo軼i. Silnik po z這瞠niu nie chcia� odpali�
Co znaczy po z這瞠niu? Po za這瞠niu filtra powietrza?
Je瞠li wy鈍ietli豉 si� kontrolka awarii silnika to m鏬� nie odpali�, ale nie jest to regu陰, wi璚 nie musi tak by�. w czasie jazdy mo瞠sz jecha�(silnik nie zga郾ie) na trzech sprawnych 鈍iecach mimo wy鈍ietlonej kontrolki.
Je瞠li przewody s� firmowe, to pi耩 sze嗆 lat na pewno bez uszczerbku na silniku. Wp造w na to na pewno ma przebieg , ostre zimy lub gor帷e lata, oraz czy samoch鏚 by� gara穎wany
DziDzia - 6 Kwi 2010, 19:15
| zuli007 napisa�/a: | | chc� 32 z� / szt. |
Chyba za komplet Mo瞠 si� pomylili i 幢e Ci� poinformowali
pozdro
zuli007 - 8 Kwi 2010, 09:40
Tak, chodzi這 mi o za這瞠nie przewodu i filtra powietrza. Z馧ta kontrolka awarii silnika zapala si� w sumie zawsze przy zap這nie i ga郾ie po odpaleniu silnika- i wtedy tak瞠 zachowywa� si� w ten spos鏏. Co do przewod闚 to nie mam poj璚ia ile maj� lat (auto 2002r), ale silnik chodzi r闚no, nigdy nie by這 tak 瞠by nie odpali� za pierwszym razem (oczywiscie poza t� sytuacj�).
A co do 鈍iec to mo瞠 rzeczywi軼ie kto� si� pomyli�, ale wyra幡ie poinformowa� mnie 32 z�/sztuk�. Zam闚i貫m w w/w sklepie wi璚 problem rozwi您any.
Mam jeszcze takie pytanko odno郾ie 鈍iec- czy je郵i by豉by taka sytuacja, 瞠 鈍ieca pad豉 to zapali si� kontrolka silnika ? (Chodzi mi o to czy komputer ma czujnik na 鈍iecach).
JoeMix - 8 Kwi 2010, 10:24
| zuli007 napisa�/a: | | czy je郵i by豉by taka sytuacja, 瞠 鈍ieca pad豉 to zapali si� kontrolka silnika ? (Chodzi mi o to czy komputer ma czujnik na 鈍iecach). | Czujnika raczej nie ma ale kontrolka si� pewnie zapali bo sondy zg逝piej�,,,
pablon - 8 Kwi 2010, 23:17
napewno odczujesz skutki braku iskry. Nie wiem jak jest w fiesta ale komputer mo瞠 pokaza� wypadanie zap這nu na cylindrze.
|
|