|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Regulacja zaworów - zalety
santana - 27 Mar 2010, 13:43 Temat postu: [MK3] Regulacja zaworów - zalety co zyskuje autko po regulacji zaworow,oprucz tego ze ciszej pracuje
Bit1 - 27 Mar 2010, 14:29
Cichsza praca -> lepsza praca silnika -> lepsze osiągi, mniejsze spalanie.
Lecz różnica może być raczej nie do zaobserwowania w normalnym ruchu no, ale jeśli ktoś wymyślił, że zawory mają mieć tak luz a nie większy ani mniejszy to tak powinno to być ustawione.
JoeMix - 27 Mar 2010, 15:44
Cytat: | co zyskuje autko po regulacji zaworow,oprucz tego ze ciszej pracuje | To że ciszej pracuje w przypadku 1,1 to mit,,, za duże luzy zaworowe mówiąc najogólniej nie otwierają jak trzeba zaworów, tylko np. na pół gwizdka,,, za małe nie zamykają do końca,,,
pablon - 2 Kwi 2010, 01:36
JoeMix napisał/a: | Cytat: | co zyskuje autko po regulacji zaworow,oprucz tego ze ciszej pracuje | To że ciszej pracuje w przypadku 1,1 to mit,,, za duże luzy zaworowe mówiąc najogólniej nie otwierają jak trzeba zaworów, tylko np. na pół gwizdka,,, za małe nie zamykają do końca,,, |
Cicha praca po regulacji to nie jest mit, jest duzo ciszej ale niesety tylko na pare tygodni.
matrix-1990 - 2 Kwi 2010, 09:19
pablon, a masz gaz?
pablon - 2 Kwi 2010, 18:34
Nie nie mam gazu a co to ma do rzeczy?.
matrix-1990 - 2 Kwi 2010, 20:13
to, że gaz się spala w wyższej temperaturze, i 2x częsciej zawory przez to się rozregulowywują
jackrzec - 2 Kwi 2010, 20:52
matrix-1990 napisał/a: | 2x częsciej zawory przez to się rozregulowywują | Skąd Ty masz takie informacje? A to niby dlaczego? Co wypalają sie ?! Rozregulowują się dlatego, że cała reszta jest "nie stabilna" już - łącznie ze śrubami od regulacji. W tym wieku żaden z elementów rozrządu nie trzyma wymiarów i ma luz - dlatego regulacja jest na krótką metę, bo reszta do tego doprowadza.
JoeMix - 3 Kwi 2010, 08:45
Jak ma się LPG to się zaleca regulacje 2 razy częściej niż na PB tak jaz cała resztą obsługi bo gaz bardziej wymagający,,,
lochu - 3 Kwi 2010, 16:18
kilka tygodni temu wyregulowalem luz na zaworach myslalem ze to cos trudnego a bylo to banalnie proste,dobry klucz 11 i szczelinomierz , na dolotowych na 0,2 a na wydechowych 0,3. auto znacznie ciszej pracuje na wolnych a w czasie jazdy takze i nie ma tego buczenia na niskich biegach powyzej 3 tys obr . przedten na 2 biegu przy 30km/h blagal o wlaczenie 3 biegu . i silnik pracuje jakby stabilniej ,lepiej sie wkreca na obroty.
jackrzec - 5 Kwi 2010, 13:20
JoeMix napisał/a: | :9: Jak ma się LPG to się zaleca regulacje 2 razy częściej niż na PB tak jaz cała resztą obsługi bo gaz bardziej wymagający,,, | Zgadza się! Ale nie co parę tygodni! Jeśli tak często trzeba regulować, to po prostu coś jest skopane, i to wcale nie wina LPG.
pablon - 5 Kwi 2010, 13:55
Ludzie, czytajcie zalecenia producenta, regulacja co 20K. Tu nie chodzi o wady czy zalety tylko takie są zalecenia. Spytajcie sie czy producent zaleca gaz do auta .
matrix-1990 - 5 Kwi 2010, 16:23
jackrzec napisał/a: | Zgadza się! Ale nie co parę tygodni! Jeśli tak często trzeba regulować, to po prostu coś jest skopane, i to wcale nie wina LPG. |
a czy ktoś napisał, że się rozregulowywują co pare tygodni od gazu?
diodalodz - 5 Kwi 2010, 17:28
Cytat: | a czy ktoś napisał, że się rozregulowywują co pare tygodni od gazu? |
od rozwalonego wałka rozrządu się rozregulowują .
jackrzec - 7 Kwi 2010, 08:36
matrix-1990 napisał/a: | a czy ktoś napisał, że się rozregulowywują co pare tygodni od gazu? |
Tak
pablon napisał/a: | Cicha praca po regulacji to nie jest mit, jest duzo ciszej ale niesety tylko na pare tygodni. | a Ty potwierdziłeś:
matrix-1990 napisał/a: | pablon, a masz gaz? |
matrix-1990 napisał/a: | to, że gaz się spala w wyższej temperaturze, i 2x częsciej zawory przez to się rozregulowywują |
DziDzia - 7 Kwi 2010, 09:16
Największą zaletą regulacji zaworów jest browarek wypity podczas tej operacji
pozdro
JoeMix - 7 Kwi 2010, 09:37
DziDzia,
jurek - 7 Kwi 2010, 09:38
pablon napisał/a: | JoeMix napisał/a: | Cytat: | co zyskuje autko po regulacji zaworow,oprucz tego ze ciszej pracuje | To że ciszej pracuje w przypadku 1,1 to mit,,, za duże luzy zaworowe mówiąc najogólniej nie otwierają jak trzeba zaworów, tylko np. na pół gwizdka,,, za małe nie zamykają do końca,,, |
Cicha praca po regulacji to nie jest mit, jest duzo ciszej ale niesety tylko na pare tygodni. |
Prawda jest taka, że Joe ma racje. Nawet najbardziej precyzyjnie dokładna regulacja zaworów, w niektórych przypadkach nie spowoduje cichszej pracy układu zaworowego
JoeMix - 7 Kwi 2010, 09:46
No niestety 1,1, ma w serii tak duże przerwy że zwyczajnie musi klekotać,,,
matrix-1990 - 7 Kwi 2010, 15:22
jackrzec, tylko zapytałem czy gaz ma. Nigdzie nie napisałem, że od gazu rozregulowywuje się co pare tygodni, tylko, że 2x częściej
luk-90 - 7 Kwi 2010, 20:52
A ja z koleji mam pytanie, co ile (jaki odstęp czasu) regulujecie zawory w swoich?? Czy opłaca się wyszlifować styk klawiatury z zaworem??
Qniu - 8 Kwi 2010, 23:23
luk-90 napisał/a: | Czy opłaca się wyszlifować styk klawiatury z zaworem?? |
Z tego co mi wiadomo, to te miejsca są fabrycznie jakoś utwardzane i szlifowanie jeszcze pogorszy sprawę... Zresztą gdzieś na forum o tym było, jak dobrze poszukasz to powinieneś znaleźć.
JoeMix - 9 Kwi 2010, 08:58
Jedni twierdza że można inni że nie można ja uważam osobiście że to bez sensu i nigdy tego nie robił.
pablon - 9 Kwi 2010, 20:15
Dla redukcji hałasu nie ma sesu regulwoać zaworów bo i tak zacznie stukać po tygodniu.
Słyszałem że rozregulowane zawory mogąsie uszkodzić, wypalić.
kazio-n - 9 Kwi 2010, 20:19
pablon napisał/a: | Dla redukcji hałasu nie ma sesu regulwoać zaworów bo i tak zacznie stukać po tygodniu.
Słyszałem że rozregulowane zawory mogąsie uszkodzić, wypalić. |
Nic mi nie wiadomo o tym, wiem tylko, że będzie mułowaty i silnik chodził jak diesel z 70' lat.
JoeMix - 9 Kwi 2010, 20:35
Cytat: | Słyszałem że rozregulowane zawory mogąsie uszkodzić, wypalić. | Źle ustawione zawory niszczą silnik, więc konsekwencje są większe niż brak mocy i zła praca...
rusin - 11 Kwi 2010, 12:39
JoeMix napisał/a: | Cytat: | Słyszałem że rozregulowane zawory mogąsie uszkodzić, wypalić. | Źle ustawione zawory niszczą silnik, więc konsekwencje są większe niż brak mocy i zła praca... |
jak luz jest za duzy silnik to bedzie glosny i mulowaty ale nic wiecej natomiast jak bedzie za maly no to zawory beda sie przegrzewac, wypalac i tez bedzie mulowaty. wiec jak ktos nie ma pewnosci niech lepiej zostawi wiekszy luz niz mniejszy.
|
|