Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Radio Ford 6006E RDS EON

Lokmen - 26 Mar 2010, 11:22
Temat postu: Radio Ford 6006E RDS EON
Jak w temacie - mam takowe od niedawna w słuzwym Escorcie i drażni mnie to że od włączenia gra tylko 1 godz. (przy włączaniu wyskakuje info na panelu 1 HOURS), co prawda zwasze można je właczy ale troche nie to wkurza. W instrukcji nic nie ma o tym zeby to jakoś wyłaczyc lub ustawić powiedzmyna te 2-3 godz. Chłopy radźcie co z tym fantem
kaczoro - 26 Mar 2010, 12:48

Ja bym spróbował odłączyć radio, ewentualnie odpiąć aku na kilkanaście minut i radio powinno powrócić do fabrycznych ustawień...tylko najpierw upewnij się, że masz keycode :yes:
Parzych - 26 Mar 2010, 12:54

kaczoro napisał/a:
tylko najpierw upewnij się, że masz keycode :yes:
To akurat chyba najmniejszy problem...
bidżej - 26 Mar 2010, 12:57

może jest źle podpięte? w mondku MK3 ojca radio pokazywało taki komunikat jeśli włączyło się je przy wyłączonym zapłonie (albo w ogóle nie przekręconym kluczyku, nie pamiętam dokładnie).
Lokmen - 26 Mar 2010, 13:49

komunikat ten wyskakuje przy włączaniu radia niezaleznie od tego czy zapłon jest włączony czy też wyłączony - z jednej strony to fajny bajer bo jak sie zapomni wyłączyć radio to po godznie sie wyłacza samo oszczędzając akusa
bidżej - 26 Mar 2010, 13:51

tylko gdzie tu logika kiedy jedziesz 3h non stop? powinno to działać tak jak opisałem i stąd pomysł że radio jest źle podpięte (np. nie ma sygnału ze stacyjki).
Marcin - 29 Mar 2010, 09:40

bidżej napisał/a:
tylko gdzie tu logika kiedy jedziesz 3h non stop? powinno to działać tak jak opisałem i stąd pomysł że radio jest źle podpięte (np. nie ma sygnału ze stacyjki).

też coś mi się tak wydaje, bo moje się samo wyłącza po jakimś tam czasie gdy nie jest przekręcony kluczyk w stacyjce, być może to i godzina, ale takiego komunikatu nie mam tyle, że mam 6000.

Lokmen - 29 Mar 2010, 13:54

no to dajci mi rozpiske pinów oryginalnej kostki zasilającej
Marcin - 29 Mar 2010, 14:21

http://studio24.prv.pl/ -> kablomania -> ford
Puff - 29 Mar 2010, 20:57

bidżej napisał/a:
może jest źle podpięte? w mondku MK3 ojca radio pokazywało taki komunikat jeśli włączyło się je przy wyłączonym zapłonie (albo w ogóle nie przekręconym kluczyku, nie pamiętam dokładnie).

Na pewno jest źle podpięte. Nie ma jednego kabla z plusem (nie łączy, urwał się, łorewa)
Tak (że godzina na postoju i radio się wyłącza) powinno być w każdym dobrze podłączonym fabrycznym radiu :)