Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Klapka wlewu paliwa

rs_mlody - 18 Mar 2010, 23:49
Temat postu: [MK3] Klapka wlewu paliwa
Pomocy ! Jak wyjąć klapkę od wlewu z MK3,5 ? Szarpałem i ciągnąłem z każdej strony i nie mogę. W corsie albo w corollce wyhaczałem tylko z zaczepu i była na wierzchu a tu to cholerstwo nie chce wyjść a musze dorobić lakier żeby powalczyć z rudą. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdr.

michwie - 22 Wrz 2010, 15:13

Witam, odgrzewam temat ponieważ mam ten sam problem. Jak wyjąć to cholerstwo ? Mam Fieste MK3.

Z góry dzięki.

Pablos - 22 Wrz 2010, 15:46

Od środka, czyli od bagażnika wciskasz wkoło zatrzaski żeby wyszedł a jak wszystki ci puszczą to zamykasz klapkę od wlewu i powinien wyjść ;)
michwie - 22 Wrz 2010, 15:51

ale ja chce wyjąć klapkę a nie wlew :)
Pablos - 22 Wrz 2010, 15:53

klapka wychodzi razem z plastikowym wkładem... chyba że jest na nia jakiś sposób ale wydaje sie jakbym była na stałe do tego wkładu przymocowana
Maher - 30 Wrz 2010, 18:48

Pablos napisał/a:
klapka wychodzi razem z plastikowym wkładem... chyba że jest na nia jakiś sposób ale wydaje sie jakbym była na stałe do tego wkładu przymocowana

Nie ma innego sposobu, klapka wychodzi razem z tym wkladem, a jak go wyjac? Trzeba odkrecic srubke ktora znajduje sie pod zaslepka z prawej strony korka, nastepnie trzeba troche sie pomeczyc i klapka powinna wyjsc :) Mozna tez wyjac wygluszenie z bagaznika ktore jest obok lamp w bagazniku i pomoc sobie tez z tamtej strony wypychajac klapke ;)

przemo_rsr - 30 Wrz 2010, 21:40

guzik prawda!!!!!!
da się ją samą wyciągnąć, więc nie gadajcie głupot samą klapkę idzie wyciągnąć, sam ją 2 razy wyciągałem,
odchylasz klapkę i podważasz ją od spodu śrubokrętem i lekko ją wykręcasz w bok i wyskakuje :-)

hbr - 30 Wrz 2010, 21:43

Ja wyjąłem bez żadnych narzędzi, na siłę, bez pęknięć :)
przemo_rsr - 30 Wrz 2010, 21:50

Maher napisał/a:
Trzeba odkrecic srubke ktora znajduje sie pod zaslepka z prawej strony korka
a ją po co?? to śrubka trzymająca wlew i jej nie trzeba wcale odkręcać, :-P
Maher - 7 Paź 2010, 08:25

no ja odkrecilem ;)