Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Piski w zawieszeniu po wymianie tulej

GRZESIEK877 - 10 Mar 2010, 19:59
Temat postu: [MK4] Piski w zawieszeniu po wymianie tulej
witam problem taki jak w temacie mialem wymieniane tuleje na stabilizatorach no i stuki zniknely ale pozostaly piski po wjechaniu na nierownosc co to moze byc ??
MARIUSZ.B - 10 Mar 2010, 20:04

A tuleje nasmarował ?
GRZESIEK877 - 10 Mar 2010, 20:35

tak ale piski byly wczesniej przed wymiana
JoeMix - 10 Mar 2010, 20:48

piszczy coś w zawieszeniu, zapewne guma trze gdzieś o metal,,, przez forum Ci nikt tego nie namierzy,,, trzeba samemu pod auto wejść,,,
DziDzia - 11 Mar 2010, 00:36

MARIUSZ.B napisał/a:
A tuleje nasmarował ?

A po co :?: Ja nic nie smarowałem i pięknie działa.

pozdro :!:

MARIUSZ.B - 11 Mar 2010, 08:26

DziDzia napisał/a:
MARIUSZ.B napisał/a:
A tuleje nasmarował ?

A po co Ja nic nie smarowałem i pięknie działa.

W swoim faqu napisałeś :
DziDzia napisał/a:
3. Wymiana gum – tu będzie troszkę zabawy ;P . Dla ułatwienia można, z wyczuciem, wygiąć/odgiąć jarzmo przy pomocy śrubokręta, a następnie wyciągnąć stare gumy, oczyścić stabilizator i wsadzić nowe. Pamiętajcie, na sucho to i ch#j do pi#y ciężko wchodzi, więc możecie przesmarować stabilizator i tuleje smarem – ułatwi to zadanie

U siebie niestety nie nasmarowałem gum i jak długo jest sucho na dworze to mi piszczy :|

DziDzia - 11 Mar 2010, 10:10

:zalamka: zapomniałem :ups: . Dlatego napisałem tego faka :D
Ale tu bardziej chodziło o zewnętrzną część gumy, tą co styka się z jarzmem.. Środek też :V: ...
Wspomnę o tym w FAQu :)

pozdro :!:

Darekmk3 - 11 Mar 2010, 11:12

w mk4 mojej dziewczyny tez piszczalo i byly to gumy macpersona,te gumy co masz w kielichu,chybato sie nazywa poduszki macpersona czy gornego mocowania amora..., mi pomogla wymiana ale nie koniecznie musi to byc to :)

pozdro