|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] mk6 1.4 tdci - odpalanie po myjni
dpw8 - 9 Mar 2010, 14:37 Temat postu: [MK6] mk6 1.4 tdci - odpalanie po myjni Witam.
Potrzebuję rady.
Po myjni bezdotykowej, samochód nie chce odpalić. Rozrusznik kręci, ale nic poza tym sie nie dzieje.
Po kilku minutach dopiero udaje się uruchomić silnik, później już działa bezproblemowo (zdarzyło mi się to ostatnio dwa razy z rzędu).
W czym może tkwić problem?
pozdrawiam.
Freeman - 9 Mar 2010, 14:44
Nieszczelna cewka dostaje wody i ginie iskra na świecach. Będziesz musiał kupić nową.
Parzych - 9 Mar 2010, 14:52
Freeman napisał/a: | ginie iskra na świecach. | Freeman, w dizlu?
Freeman - 9 Mar 2010, 16:23
:yyy: sorry nie spojrzałem na silnik. glab
Parzych - 9 Mar 2010, 16:56
Freeman napisał/a: | nie spojrzałem na silnik. glab | Ani na tytuł tematu
Ale faktycznie może to być coś związanego z elektryką...
Freeman - 9 Mar 2010, 18:09
Parzych napisał/a: | Ani na tytuł tematu | a bo widzisz na diesle jest osobny dział
W benzyniaku najprawdopodobniej byłaby to cewka, a w dieslu nie wiem, ale na pewno coś z elektryki.
ElGrey - 9 Mar 2010, 18:23
no niestety trzeba dokladnie przegladnac wiazki i dokladnie to sprawdzic, gdzies napewno masz zdarta izolacje, lub uszczelka sie skaczyla na jakims czujniku.
jak na myjce ci cos takiego sie dzieje to wyobraz sobie ze jedziesz w trase i masz ulewe kakretna zaliczasz jakies rozlewisko na ulicy i auto w najlepszym przypadku dostaje swira, a w najgorszym staje i dupa pozamiatane
dpw8 - 9 Mar 2010, 21:51
no to przegląd a taką sytuację rzeczywiście wolę tylko w wyobraźni przeźyć
akurat taki sygnał tylko po myjce przynajmniej mniej drastyczny
[ Dodano: Czw Kwi 22, 2010 13:15 ]
przejrzane kostki u mechanika, dwie były nie dokręcone, plus izolacja taśmą i wszystko działa aż miło
|
|