|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] elektryczne otwieranie klapy problem
Ryba88 - 7 Mar 2010, 19:42 Temat postu: [MK6] elektryczne otwieranie klapy problem Na wstępie chciałem się przywitać ! Witajcie
Otóż mam taki problem, że tylna klapa po nacisnięciu przycisku na pilocie/we wnetrzu otwiera się, ale za chwilę (ok 1 sek) spowrotem się zamyka. Słychać, że siłownik działa, jak otwiera i za chwile znowu go słychać i klapa jest zamknieta. Jak pociągne za klapę zaraz po wciśnieciu z pilota (z wnętrza trzeba by bardzo szybko dobiec) to klapa się otwiera.
PS. Używałem szukajki ! , ale dalej nie bardzo wiem od czego zaczać prócz rozebrania wszystkiego
pawel182 - 7 Mar 2010, 21:11
U mnie jest tak, że jak siłownik otworzy klape to ona odskakuje i nie ma możliwości aby się sama zamknęła.
ElGrey - 7 Mar 2010, 21:47
pewnie w zamku pekla ci sprezyna ktora odpowiada za odejscie klapy po otworzeniu...
niestety sama spreztna jest nieosiagalna, wiec otwierasz z pilota albo z kluczyka a jak chcesz zeby zaczelo to dzialac normalnie to niestety zamek do wymiany
Ryba88 - 7 Mar 2010, 22:11
Ok dzieki za rady, moze coś wymyślę, jak nie kupię inny zamek Mozecie mi jeszcze powiedzieć jaki aku ma być do mojego modelu i silnika ? Mam teraz jakis 45 Ah i nie zajmuje całego korytka - wydaje się za mały no i nie wiem czy zmieniac go na inny czy zostawić. Auto trzymam w garażu, raz na tydzień podładowuje aku prostownikiem, więc generalnie problemu nie mam, z tym, że czasem muszę trzymać przez noc na dworze jak mam inne auto do roboty (teraz stoi już 2 dzień)
ElGrey - 7 Mar 2010, 22:16
aku do naszych motorow to cos okolo 70 Ah, wiec kiedys trzeba wymienic
jajcyk - 7 Mar 2010, 22:23
Aku
70 Ah do 1.4 ? 65 Ah w zupełności wystarczy, chyba, że masz alarm, lub spore car audio. Ja mam 74Ah przy 1.8 i pełno elektroniki typu, alarm i inne wynalazki...
ElGrey - 7 Mar 2010, 22:43
nie pamietam dokladnie dlatego pisze okolo, niestety w instrukcji nie podaja tych parametrow
Ryba88 - 2 Kwi 2010, 18:33
Witam po przerwie ! Z moich pomiarów wyszło, że akumulator (przynajmniej wymiarowo) powinien mieć 72 Ah i taki właśnie zakupiłem. A co do zamka, to banalna sprawa, wystarczyło wyregulować zatrzask na progu załadunkowym i już wszystko działa jak należy.
|
|