|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Skarby w bagazniku?
Igraszki - 23 Lut 2010, 11:45 Temat postu: [MK4] Skarby w bagazniku? Ogarniając bagażnik znalazlem 3 ciekawe rzeczy
1.Kabelek , do niczego nie podpiety
2. Drugi kabelek, takze nie podpiety
3. po lewej i prawej stronie byly "poduszki" zrobione z folii wypchane kawalkami gąbki...
Jesli moge prosic o wyjasnienie tych rzeczy bylbym wdzieczny!
Polan - 23 Lut 2010, 12:02
Skarby, podoba mi się to określenie. Ja w swojej Fieście po jakimś roku używania odkryłem, że w bagażniku za ścianką z prawej strony, mam ukryty podnośnik i klucz do kół. Wszystko firmowe Forda No i skończyło się wożenie latającego po bagażniku osprzętu
Igraszki - 23 Lut 2010, 12:09
to samo dzis odkrylem i to jeszcze w takim ladnym miejscu
JoeMix - 23 Lut 2010, 12:20
Widać wyraźnie że ten szary uchwyt z drugiego zdjęcia jest na żarówkę,,,
Igraszki - 23 Lut 2010, 12:28
ok, tez tak myslalem, podlaczylem nawet mała zaroweczke, dziala, tylko jedno pytanie, po co zaroweczka w miejscu serjnie zakrytym materialem? moze w innych wersjach ta zaroweczka miesci sie przy miejscu na glosnik?
bidżej - 23 Lut 2010, 13:00
Igraszki, tak, drugie zdjęcie to gniazdo żarówki lampki bagażnika. jej miejsce jest w przeźroczystej oprawce mocowanej w plastiku, w którym siedzi też głośnik (w tym po lewej stronie bagażnika). kupujesz oprawkę, wyłamujesz zaślepkę, montujesz lampkę i oświetlenie bagażnika gotowe zajrzyj sobie do tematu z moją fiestą, miałem identyczny przypadek - kliknij userbara w podpisie...
AeSeF - 23 Lut 2010, 13:00
Te gąbki też miałem ale na kiego one tam były to Ci nie powiem może tylko do wypchania miejsca na lewarek i ucho holownicze albo do przemytu kokainy
Igraszki - 23 Lut 2010, 13:04
no ta po prawo to trzymala moze ten hak, a po lewej stronie? grzała wlew paliwa?
dzieki panowie, zostaje tylko 1 kabelek: D
Marcinowaty - 24 Lut 2010, 20:12
A ja odkryłem w swojej mk3 w profilach bagażnika (koło światła tylnego) nożyk do grzybów albo obierania Solingena
hubi_2006 - 25 Lut 2010, 01:47
Ten pierwszy mam też. Na forum już pytałem o niego ale nikt nie wie po co to. Sprawdziłem że jest tam napięcie niezależnie od pozycji kluczyka.
grzes87 - 25 Lut 2010, 16:34
hubi_2006 napisał/a: | Ten pierwszy mam też. Na forum już pytałem o niego ale nikt nie wie po co to. Sprawdziłem że jest tam napięcie niezależnie od pozycji kluczyka |
to jest kable do glosnika. ja mam fanrycznie 6 glosnikow i podswietlenie bagaznika i wlasnie takie dwa kable tam sa
Igraszki - 25 Lut 2010, 16:51
ale od glosnikow sa zolty i czarny na drugim planie z tego co wiem a do tej zoltej koncowki dochodza 3 kable ktore nie wiem gdzie sie koncza, szukalem ich w tunelu srodkowym, bylo podejrzenie ze to moze od el. otwieranego bagaznika. ale sie zawiodlem
JoeMix - 25 Lut 2010, 16:57
hubi_2006 napisał/a: | Sprawdziłem że jest tam napięcie niezależnie od pozycji kluczyka |
grzes87 napisał/a: | to jest kable do glosnika. | Wolałbym nie podłączać głośnika pod taki kabel,,,
shyfx - 26 Lut 2010, 09:27
A ta żółta końcówka nie jest przypadkiem taka sama jak te pod siedzeniami od SRS ? ale co by miała robić w bagażniku tego nie wiem
Miły - 26 Lut 2010, 10:02
może do elektrycznego otwierania bagażnika, skoro jest tam zawsze napięcie niezależnie od kluczyka?
bidżej - 26 Lut 2010, 10:40
Miły, fabryczne otwieranie bagażnika było odcinane przy włączonym zapłonie...
|
|