Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Przygasanie swiateł po przegazowaniu

GRZESIEK877 - 21 Sty 2010, 16:18
Temat postu: [MK4] Przygasanie swiateł po przegazowaniu
witam problem taki jak w temacir myslalem ze to krokowiec nie wiem gdzie to znales ale czy iglica w krokowcu ma sie ruszac bo ja jak odkrece to wogole sie nie rusza?? poza tym co moze byc przyczyna takiego zachowania ??
JoeMix - 21 Sty 2010, 16:22

Czy mi się wydawało czy już ci pisałem dlaczego przygasają światłą jak przegazujesz, silnik schodzi na za niskie obroty i wyłącza iśię alternator, spada napięcie i dlatego światłą i wszystko przygasa,,, to jest OK, daj spokój światłom, jak masz problem z biegiem jałowym lub za nisko Ci schodzi z obrotów to w tym temacie szukaj odpowiedzi,,,

No chyba że mi się coś pomyliło i Ci swiatła przygasają jak wprowadzasz silnik na wyższe obroty,,,

GRZESIEK877 - 21 Sty 2010, 16:27

no schodza bardo nisko tak ze prawie gasnie wczesniej po zakupie gasl calkowicie po przegazowaniu zostala wyczyszczona przepustnica no i wtedy odkrecilem krokowca i zauwazylem ze iglica sie nie rusza czy to normalne ?? powinna sie ruszac czy nie ?? sprawdzilem napiecie we wtyczce od krokowca no i bylo ok to pytanie mnie nurtuje
JoeMix - 21 Sty 2010, 16:33

Tego Ci już nie powiem bo u mnie nie ma takiej części, więc tego na żywo nie widziałem - jedynie to że przygasanie świateł jest prawidłowym (jeśli to tak można ująć) objawem zbyt niskich obrotów silnika :P
GRZESIEK877 - 21 Sty 2010, 17:39

co oprocz krokowca moze byc powodem zbyt niskich obrotow ??