|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka - [MK4] Otwieranie bagażnika guzikiem 

skola - 18 Sty 2010,  22:45 Temat postu: [MK4] Otwieranie bagażnika guzikiem Witam

Czy można jakoś ominąć otwieranie bagażnika przez guzik nad lewarkiem zmiany biegów i rzecz jasna kluczykiem ?? Mam tu na myśli to gdy się jest w samochodzie i na właczonym silniku chce się coś wyjać z bagażnika to trzeba zgasić silnik czy można zrobić dodatkowy włącznik aby nie musieć wyłączać silnika ??

| Kod: | 	 		  Skola, taguj tematy bo następny poleci do kosza,

a Ty dostaniesz warna.

- trzeci | 	  
												 MARIUSZ.B - 18 Sty 2010,  23:03
  Podać na guzik napięcie spoza stacyjki, bezpośrednio.
												 Marcinowaty - 18 Sty 2010,  23:06
  Jest to opisane i proste do zrobienia.
												 bidżej - 18 Sty 2010,  23:10
  to jeden z bardziej kretyńskich pomysłów jakie spotkałem w samochodzie... mogli się np. pokusić o jakiś przekaźnik czasowy, który pozwoliłby otworzyć bagażnik mimo włączonego silnika po przytrzymaniu guzika 3s, albo przy "kliknięciu" 2x...

dlatego sam sobie zrobiłem niezależnie od stacyjki - tak jest wygodniej i prościej w montażu   
												 MARIUSZ.B - 18 Sty 2010,  23:17
  Ford chyba stwierdził. że otwieranie bagażnika przy włączonym silniku może być niebezpieczne    

Kiedyś wioząc jedną blondynkę mk3jką spytała do czego mam ten guzik jednocześnie naciskając ale w kosmos od tego nie poleciałem   
												 skola - 20 Sty 2010,  21:45
  Są gdzieś opisy na forum bo nawet nie wiem jak to nazwać poprawa fabryki    
												 falco - 26 Sty 2010,  14:04
  A w mojej mk.4  z `96 jest na odwrót i to raczej od nowości.

Tzn. Przy włączonym zapłonie czy też przy zapalonym silniku, można otworzyć  klapę bagażnika, a po wyłączeniu silnika/zapłonu guzik jest nieaktywny.

Mam wersję STUDIO z klimą, wspomaganiem, 2 jaśkami do spania, elektryką szyb i ładnymi beżowymi plastikami.

Dodatkowo zamontowałem sobie alarm z otwieraniem bagażnika z pilota.   
												 JoeMix - 26 Sty 2010,  14:33
  Jeżeli jesteś 1st właścicielem to może i tak, jak kopiłeś auto używane to pewnie ktoś sobie przerobił,,,

| 

|