|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Hamulce nie odbijają.
xr2 - 8 Sty 2010, 22:50 Temat postu: [MK3] Hamulce nie odbijają. Witam.. Problem jest tego typu hamulce w mojej fiescie '93r nie odbijają, tzn podczas jazdy kiedy hamuje tak jakby się zakleszczała lewa przednia strona i po zakończeniu hamowania jadąc dalej auto nadal cały czas hamuje na lewe koło. dlaczego tak jest???? wczporaj z bratem ściągnęliśmy hamulce , ogólnie ciężko zeszły ale się udał i wczoraj bylo wszystko ok. a dziś już jak jechałem do pracy znów to samo???? co jest??przewód zapowietrzony czy może problem z tloczkiem lub płynem????? pomoże ktoś?? pozdrawiam Patryk
p.s z góry dziękuję za jakiekolwiek dalsze wskazówki..
kamil wolski - 8 Sty 2010, 23:26
Pewnie tłoczek się wiesza. Reanimuj.
bidżej - 8 Sty 2010, 23:39
otóż to, zacisk pewnie do reanimacji. TUTAJ masz fajny opis co, jak i dlaczego (sam zacisk inny).
Jacek4200 - 9 Sty 2010, 00:02
Sprawdź też przewody elastyczne
luki - 9 Sty 2010, 00:02
może być jeszcze ewentualnie przewód elastyczny od wewnątrz załamany bądź sparciały:)
xr2 - 10 Sty 2010, 22:43
wczoraj przetestowałem to i dzis z powrotem to samo znów podczas hamowania się blokuje i cały czas hamujee to koło od kierowcy .. macie jakies koncepcje co jest nie halloo, bo czyszczenie nie pomogło
JoeMix - 10 Sty 2010, 23:05
Do rozebrania zacisk,,, nowy komplet uszczelek i wypadało by nowy tłoczek - słowem full naprawa,,, do tego kontrola przewodów do blokujących się kół,,,
Marcinowaty - 11 Sty 2010, 20:08
Albo na szrocie sprawny zacisk kupic za 30 zł Koniecznie sprawdź stan gumki i czy tłoczek się rusza.
JoeMix - 11 Sty 2010, 20:19
Kupując zacisk ze szrotu przed montażem do auta bym wymienił przynajmniej gumki,,, więc na jedno wychodzi,,,
bidżej - 11 Sty 2010, 20:37
komplet gumek autofrena na jeden zacisk kosztuje ~25pln, a kupując zaciski niewiadomo skąd i tak wypadałoby je wymienić. więc nawet nie na jedno wychodzi, bo płacisz 2 razy
|
|